CHP'nin faşist ve ötekileştirici yaklaşımının son örneği: Fikri Sağlar!

CHP'li Fikri Sağlar, "Türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." sözleriyle toplumun her kesiminin tepkisini çekti. Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşesinde konuya ilişkin "Tarihin her döneminde CHP'lilerin gözünde dindar olmak "takunyalı" ya da "irticacı" diye suçlanmak için yeterliydi. Sadece Erbakan değil, Demirel ve Özal da yıllarca aynı suçlamayla karşı karşıya kaldı." ifadelerini kullandı

CHP'nin faşist ve ötekileştirici yaklaşımının son örneği: Fikri Sağlar!
02 Ocak 2021 - 08:13

CHP'nin faşist ve ötekileştirici yaklaşımının son örneği: !

Giriş Tarihi: 02.01.2021 Güncelleme Tarihi: 02.01.2021 

CHP'li , "Türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." sözleriyle toplumun her kesiminin tepkisini çekti. Sabah Gazetesi yazarı ür, bugünkü köşesinde konuya ilişkin "Tarihin her döneminde CHP'lilerin gözünde dindar olmak "takunyalı" ya da "irticacı" diye suçlanmak için yeterliydi. Sadece Erbakan değil, Demirel ve Özal da yıllarca aynı suçlamayla karşı karşıya kaldı." ifadelerini kullandı.

Faşist ve ötekileştirici!

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün köşe yazısı şöyle:

Yıllardır siyasette şu sorunun cevabı aranıyor: CHP değişir mi?
CHP içinde yetişen çok sayıda siyasetçi de bu sorunun cevabını aradı, durdu.
Başta Bülent Ecevit olmak üzere hiçbiri de bu işi başaramadı. Ecevit sonunda CHP'yi bırakıp kendi partisini kurdu. Gerçi o da başörtüsü ve Kürt meselesinde hiç değişmedi.

Değişim konusunda en hızlı adımları 90'lı yıllarda "Anadolu solu" gibi cafcaflı çıkışlarla Deniz Baykal atsa da sonuç alamadı. CHP, Milli Şef İsmet Paşa dönemi CHP'sinin bir adım ötesine geçemedi.

Tek tipçi, jakoben ve vesayetçi CHP aklı, siyasi aktörleri ve sosyolojiyi öyle derinden etkilemişti ki değiştirmeye kimsenin gücü yetmedi.
Bu yüzden de 1960'ta ülkeyi kaosa sürükleyen darbeci zihniyetle, 28 Şubat 1997'de postmodern darbeci zihniyeti destekleyenler arasında fark yoktu.
DP, AP, Anavatan veya  gibi merkez sağda yer alan partiler halkın ezici çoğunluğuyla iktidara gelseler bile "iktidarın sahibi" olamazlardı. Çünkü onlara göre; cahil halkın desteklediği iktidarlar "gerici" ve "karşı devrimci", onlar ise "ilerici" ve "devrimci"ydi.

Sadece CHP değil, ortak paydaları "laiklik" olan sosyalist solun bütün renkleri de ağırlıkla aynı ötekileştirici dili kullanıyordu. Özellikle darbeler öncesine bakın, hep aynı zihniyet, ortaya çıkıyor ve darbe dinamiğini harekete geçiriyordu.

Bir İhtilal Daha Var
Hayata erken veda eden usta gazeteci  bugünlerde de sık sık seslendirilen "seçim olmazsa başka yolla" veya "AK Parti seçimi kaybetse iktidarı vermez" gibi hastalıklı zihniyeti, bakın "Bir İhtilal Daha Var" kitabında nasıl anlatıyor.

", kışlada rakı sofrasını hazırlattı. , Dündar Seyhan, trak, Orhan Kabibay ve Orhan Erkanlı masayı çevrelediler. Aydemir ve Ateşdağlı'nın ateşlerini söndürmeye ne rakı yetiyordu ne de su. (Bunlar 60 darbesini yapan subaylar.)
- Bundan büyük fırsat olmaz, diyordu Aydemir.

- Demokrat Parti seçimi kaybetse bile iktidarı vermez, diye bastırıyordu Ateşdağlı.
Dündar Seyhan başıyla onaylıyordu:
- Evet, vermez."

Siyahi veya başörtülü olmak
Yukarıdaki şu konuşma bire bir bugün bile CHP içinde ve çevresinde seslendiriliyor. Değişmeyen, benzer bir yaklaşımı da dindarlarla ilgili görüyoruz. Tarihin her döneminde CHP'lilerin gözünde dindar olmak "takunyalı" ya da "irticacı" diye suçlanmak için yeterliydi. Sadece Erbakan değil, Demirel ve Özal da yıllarca aynı suçlamayla karşı karşıya kaldı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

SON DAKİKA: CHP’deki ihale skandalının altından 'nun koruması  çıktı

Son dakika haberine göre, CHP'li belediyelerde adrese teslim ihalelerin altından Genel Başkan 'nun koruma müdürü  çıktı. 'Becerikli Koray' belediyelerin özel kalem müdürlükleri ile sürekli temas halinde. Genel merkeze yakın iş insanları ile dirsek temasında bulunan Aslan irtibata geçtiği özel kalem müdürleri ile ihaleleri organize ediyor. İş takipçiliğinin parti içinde huzursuzluk yarattığı konuşuluyor.

Sabah

İşte adrese teslim ihalelerin mimarı

CHP'li belediyelerde adrese teslim ihalelerin altından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürü Koray Aslan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan'la görüşüp, belediyenin açtığı ihalelerin CHP eski İstanbul milletvekili adayı Engin Ertaç'a verilmesi konusunda telkinde bulundu.


120 MİLYON LİRALIK İHALE
Ve sonrasında 120 milyon lira bedelli 330 araçlık, iki araç ihalesini 3 ay önce Ertaç kazandı. Hem itfaiye araçları hem de hizmet araçları ihalesini kazanan Ertaç, 3 aydan beri araçların büyük bölümünü teslim edemedi. Teslim ettiklerinin bazılarının ise sorunlu olduğu ortaya çıktı.

YOLSUZLUK ORTAYA ÇIKTI
Araç ihalesinde düşük kilometreli araçların kullanılması belirtilmiş. Ancak Ertaç'ın bazı araçları galeriden alıp, kilometresini düşürüp Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettiği ortaya çıktı. Belediye yetkililerinin yaptıkları araştırmada bazı araçların daha önce kendilerinde görev yaptığını ve kilometresinin normalde çok yüksek olduğunu belirterek iade ettiği de ortaya çıktı.

DEĞİŞTİRİP TEKRAR BELEDİYEYE VERDİ
Bu defa Ertaç'ın aracın plakasını değiştirip tekrar belediyeye verdiği, ancak araç sistemde kayıtlı olduğu için bu defa motor şase numarasından yolsuzluğun ortaya çıktığı öğrenildi. Ertaç'a şartnameye uymadığı gerekçesi ile ceza verildi. Ertaç'ın gecikme yaptığı her araç için 2 bin lira ceza ödemesi gerekiyor.


MERSİNLİLER CEVAP BEKLİYOR
Ertaç'a şimdiye kadar ne kadar ceza kesildiği merak konusu. Mersinliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den adrese teslim ihale konusunda cevap bekliyor.

CHP'li Karabağlar'da bozuk yol çilesi! Vatandaşlar isyanda: Kazmasını biliyorlar geri toparlanmasını bilmiyorlar

SON DAKİKA: CHP belediyesi Noel Baba kılığına girip hediye dağıttı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar'ın 'Türbanlı hâkim' sözlerini yanına başörtülü parti üyesini alarak eleştirdi: Çağın neresindeyiz biz?

CHP'li Fikri Sağlar'ın Halk TV'de başörtülü hakimleri hedef almasına peş peşe çok sert tepkiler: Bölücülük örneği barbar zihniyet

CHP'de yolsuzluk skandalı! Adrese teslim ihalelerin mimarı: Becerikli Koray

Son dakika haberine göre; 'deki skandalların ardı arkası kesilmiyor. CHP'li belediyelerde adrese teslim ihalelerin altından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürü  çıktı. 'Becerikli Koray' belediyelerin özel kalem müdürlükleri ile sürekli temas halinde.

GÜNDEMSabah

CHP'de yolsuzluk skandalı! Adrese teslim ihalelerin mimarı: Becerikli Koray

 Belediye Başkanı 'in Özel Kalem Müdürü 'la görüşüp, belediyenin açtığı ihalelerin  eski  milletvekili adayı 'a verilmesi konusunda telkinde bulundu. Ve sonrasında 120 milyon lira bedelli 330 araçlık, iki araç ihalesini 3 ay önce Ertaç kazandı.

BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ TESLİM EDEMEDİ

YOLSUZLUK ORTAYA ÇIKTI

Foto: Engin Ertaç ve Kılıçdaroğlu

Son dakika | CHP'deki taciz iddialarının hesabı soruluyor! İddianame kabul edildiSON DAKİKA | CHP'DEKİ TACİZ İDDİALARININ HESABI SORULUYOR! İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Son dakika | CHP'de yer yerinden oynuyor! Taciz ve tecavüz olayları isyan getirdiSON DAKİKA | CHP'DE YER YERİNDEN OYNUYOR! TACİZ VE TECAVÜZ OLAYLARI İSYAN GETİRDİ

CHP Konya teşkilatındaki taciz! CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı: Soruşturmaya gerek yokCHP KONYA TEŞKİLATINDAKİ TACİZ! CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OĞUZ KAAN SALICI: SORUŞTURMAYA GEREK YOK

CHP'de taciz rezaleti büyüyor! CHP'de erkekler de tacize uğramışCHP'DE TACİZ REZALETİ BÜYÜYOR! CHP'DE ERKEKLER DE TACİZE UĞRAMIŞ


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum