Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Erdoğan'ın cesaretli açıklamaları ülkelere uyarı oldu.

Son dakika ahberine göre, Ermenistan ordusu tarafından Azerbaycan'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı. Edinilen son dakika bilgisine göre Ermenistan'ın saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Günlerdir okullar, kreşler dahil onlarca sivil noktayı hedef alan Ermenistan'ın son saldırısında 2 Azerbaycan Türkü daha şehit oldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Erdoğan'ın cesaretli açıklamaları ülkelere uyarı oldu.
05 Ekim 2020 - 22:25 - Güncelleme: 05 Ekim 2020 - 22:42

 Cumhurbaşkanı Aliyev: Erdoğan'ın cesaretli açıklamaları ülkelere uyarı oldu
Giriş Tarihi: 05.10.2020 Güncelleme Tarihi: 05.10.2020 
Son dakika haberi...  Cumhurbaşkanı , canlı yayında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Aliyev, “Türkiye uluslararası camiada güçlü bir konuma sahip. Karabağ’daki çözüm sürecinde yer almalıdır. Türkiye’nin üst düzey SİHA’ları sayesinde can kayıpları azaldı. Bu SİHA’lar Türkiye'nin potansiyelini gösteriyor, bizi güçlendiriyor." dedi. Aliyev, ", Azerbaycan topraklarına saldırarak Rusya’yı savaşa çekmeye çalışıyor. Azerbaycan’da Ermeniler yaşıyor. Bizim Ermeni halkıyla sorunumuz yok. Ermenistan'daki halk, kendi iktidarının rehinidir. ’daki halklar bizim vatandaşımızdır. İşgal siyaseti bittikten sonra biz orada birlikte yaşayacağız.” diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den flaş açıklamalar

 Cumhurbaşkanı , TRT Haber'e verdiği mülakatta, Azerbaycan ordusunun Karabağ'da başarıyla ilerlediğini söyledi.

Çok sayıda yerleşim yerinin işgalden kurtarıldığını anlatan Aliyev, "Umuyorum bundan sonra da Azerbaycan ordusu görevini başarıyla icra etmeyi sürdürecek ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü sağlayacaktır. Bu görevin tamamlanması, tarihi adaleti sağlayacaktır. Dağlık Karabağ ve diğer işgal edilmiş topraklar, Azerbaycan'ın tarihi topraklarıdır. Uluslararası hukuk bakımından da bu topraklar Azerbaycan devletine aittir." diye konuştu.

Sürece dair bazı ülkelerden gelen "müzakere çağrılarını" da değerlendiren Aliyev, "Biz bu müzakerelerde 30 senedir yer alıyoruz ama Ermenistan her şeyi hiçe sayarak bize yeniden saldırılar başlattı ve tabii ki biz de karşı operasyon başlatıp, topraklarımızı işgalden kurtarıyoruz. Bu yüzden sadece ateşkes sağlanması söz konusu değil. Bizim taleplerimiz var. Bize çok ciddi garantiler verilmelidir. Uluslararası ara bulucular bize bu garantileri tasdik etmelidir. Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çıkış takvimi bize temin edilmelidir. O halde savaş duracaktır. Biz bu meselenin barışçıl yollarla çözümünü istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den flaş açıklama

 Başbakanı Nikol Paşinyan'ın "Karabağ Ermenistan'dır" sözleri için özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Aliyev, "Erivan, Ermenistan dışında yaşayan Ermenileri de bu savaşa dahil ediyor. Bu savaşı bölgesel olmaktan çıkarıp, küresel bir savaşa çevirmek istiyorlar. Bu savaş Azerbaycan'la Ermenistan arasındadır. Bu savaşa biz başlamadık ve yalnızca kendimizi savunuyoruz. Bizim Ermenistan topraklarında gözümüz yoktur." şeklinde konuştu.

Aliyev, Azerbaycan'a saldırıları Ermenistan'ın kendi topraklarından yaptığına işaret ederek, "Dün Gence'ye ve Mingaçevir'e yapılan saldırılar, Ermenistan topraklarından gerçekleştirildi. Onlar bizi kışkırtmaya çalışıyorlar ki biz de Ermenistan'a saldıralım. Sonra da dünyaya 'Azerbaycan bize saldırıyor, gelin bizi kurtarın' diyecekler." dedi.

ERMENİSTAN'IN KARA PROPAGANDA HAMLELERİ
Azerbaycan halkı adına Türkiye'ye, verdiği destekten ötürü teşekkür eden Aliyev, "Başta kardeşim Cumhurbaşkanı  olmak üzere, Türkiye'nin bize ilk andan itibaren gösterdiği destek, özel bir öneme sahiptir. Bu çatışmanın büyümemesi için Türkiye'nin net tavrı çok önemli. Bu da çok sayıda farklı aktöre uyarı oldu. Türkiye uluslararası camiada güçlü bir konuma sahip. Karabağ'daki çözüm sürecinde yer almalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

 Cumhurbaşkanı Emmenuel Macron'un, Azerbaycan'a iftira attığını anlatan Aliyev, "Bu bizim ülkemiz için kabul edilmezdir. 'Azerbaycan Dağlık Karabağ'ı fethetmek istiyor' dedi. Dağlık Karabağ bizim toprağımızdır. Bir devlet kendi topraklarını fethedebilir mi? AGİT Minsk Grubu Eş Başkanı Macron, bu topraklarda kanunsuz olarak Ermenilerin oturduğunu, tarihi abidelerimizi, camilerimizi, kabirlerimizi tahrip ettiklerini bilmiyor mu?" şeklinde konuştu.

Pakistan ve Afganistan'a da gösterdikleri destek için teşekkür eden Aliyev, "Rusya, Karabağ'a ilişkin sorumlu ve büyük ülke gibi tavır gösteriyor. Rusya'dan olumlu mesajlar geliyor ve herhangi bir taraf tutmaları söz konusu değil. Halbuki Ermenistan'ın buna yönelik bir umudu var. Ermenistan, Azerbaycan topraklarına saldırarak Rusya'yı savaşa çekmeye çalışıyor. Bunu başaramayacaklar." dedi.

Aliyev, Azerbaycan'a karşı kara propaganda yürütüldüğünün altını çizerek, "Ermeni lobisi daima bize karşı hareket ediyor. Onlara delil vermelerini, ispat etmelerini söylüyoruz. Macron da beni iki defa telefonla aradı. Ona bana delil vermesini söyledim. 'Bizde istihbarat bilgisi var' diyor. Bize vermelerini söyledim ama vermedi çünkü böyle bir bilgi yok. Olamaz. Bizde de uzun süredir 'da PKK'lı teröristlerin yetiştirildiği, buraya getirildiği yönünde bilgiler var. Bu teröristler bugün de oradalar." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan'ın Türkiye'den temin ettiği silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) rolüne de değinen Aliyev, şöyle konuştu:
BU SİHA'LAR TÜRKİYE'NİN POTANSİYELİNİ GÖSTERİYOR
"Türkiye'nin üst düzey SİHA'ları sayesinde can kayıpları azaldı. Bu SİHA'lar Türkiye'nin potansiyelini gösteriyor. Bu silahların Azerbaycan ordusunda olması bizi güçlendiriyor. Türkiye gibi bir müttefikimiz olmasından ötürü çok mutluyuz. Türkiye'nin bize verdiği manevi destek, Türkiye savunma sanayisinin ürünlerinin bizde olması bizi güçlendiriyor.

Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları kabul edilemez. Gence şehri savaş bölgesi değildir. Azerbaycan'da Ermeniler yaşıyor. Bizim Ermeni halkıyla sorunumuz yok. Ermenistan'daki halk, kendi iktidarının rehinidir. Dağlık Karabağ'daki halklar bizim vatandaşımızdır. İşgal siyaseti bittikten sonra biz orada birlikte yaşayacağız."
Son dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye uluslararası camiada güçlü bir konuma sahip
Son dakika haberi... Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk oldu. Aliyev yaptığı açıklamada, “ uluslararası camiada güçlü bir konuma sahip. Karabağ’daki çözüm sürecinde yer almalıdır." dedi. Öte yandan Aliyev, Ermeni halkı ile sorunları olmadığını belirtti, "Onlar kendi yönetiminin esiri olmuşlar" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye uluslararası camiada güçlü bir konuma sahip

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev TRT Haber'de canlı yayına konuk oldu. Bakü'de gerçekleşen özel programda, Aliyev çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aliyev, Türkiye'den envantere katılan SİHA'ların kendilerine büyük avantaj sağladığına vurgu yaptı, "SİHA'lar dünyanın en iyi araçlarıydı. Onların bizim ordumuzda olması büyük imkanlar sağladı. Can kaybını çok da büyük olmamasını sağladı. Bu imkanlar bizde olmasaydı, daha fazla zayiat olabilirdi. İyi ki bizim Türkiye gibi kardeşimiz, dostumuz var." dedi.

Aliyev, Ermenistan'ın topraklarından çıkacakları takvimi sunması gerektiğini ifade etti.

Aliyev'in çarpıcı açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Azerbaycan Ordusu birçok yeri işgalden kurtardı. Öz topraklarımızı askerlerimizin gücüyle kurtarıyoruz.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Türkiye uluslararası camiada güçlü bir konuma sahipAZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV: TÜRKİYE ULUSLARARASI CAMİADA GÜÇLÜ BİR KONUMA SAHİP

"ERMENİSTAN BİZE TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKACAĞI TAKVİMİ SUNMALI"

30 yıldır müzakereleri umutla sürdürdük. 30 sene boyunca Azerbaycan'a verilen sözler hayata geçmemiştir. Ermenistan bize topraklarımızdan çıkacağı takvimi sunmalı. Biz isteriz ki, bu sorun barışçıl yollardan çözülsün. Ordumuzun başarılı operasyonu sırasında ateşkes isteniyor. Paşinyan özür dilemelidir. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "Karabağ Ermenistan'ın değil" demelidir.

"TARİHİ ADALET, 'KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR' DİYOR"

Bu savaşa biz başlamadık, biz topraklarımızı savunuyoruz. Tovuz çatışmalarında Ermenistan topraklarına geçmedik. Tarihi adalet diyor ki; Karabağ Azerbaycan toprağıdır.

Türkiye güçlü bir devlettir, bu işlerde faal olmalıdır. Başta kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye'ye teşekkür ederiz. Türkiye ile kardeşliğimiz bütün sınavlardan geçmiştir. Bizi en çok destekleyen Türkiye olmuştur. Bizim birliğimizi ebedi olmalıdır. Türkiye'den sonra Pakistan, Afganistan bize destek veren ülkeler oldu. Onlara teşekkür ederim. Bu çetin dönemde onların dayanışması bizim için çok önemlidir.

RUSYA AÇIKLAMASI

Rusya'dan olumlu mesajlar geliyor. Rusya kimsenin tarafını tutmuyor. Ermenistan, kendisine doğrudan saldırmamızı istiyor. Bize saldırırken, Rusya'dan yardım geleceğini düşünüyorlardı.

"ERMENİSTAN'DA ÇOK DERİN BİR SİYASİ VE EKONOMİK KRİZ YAŞANIYOR"

Ermenistan'da şu anda çok derin bir siyasi ve ekonomik kriz yaşanıyor. Bu kriz neticesinde Ermenistan'da siyasi ilişkiler bozuldu. Ermenistan'ın içinde çok ciddi bir rahatsızlık var. Ermenistan kara propaganda yürütüyor.SİHA'LARA BÜYÜK ÖVGÜ

SİHA'lar dünyanın en iyi araçlarıydı. Onların bizim ordumuzda olması büyük imkanlar sağladı. Can kaybını çok da büyük olmamasını sağladı. Bu imkanlar bizde olmasaydı, daha fazla zayiat olabilirdi. İyi ki bizim Türkiye gibi kardeşimiz, dostumuz var. Türk sanayi ürünlerinin bizde olması bizi güçlendirir. Bugün NATO'daki en büyük ikinci ordudur. Türk ordusunun karşısında kimse duramaz. Biz de bunu yapacağız. Bölgede bizim de karşımızda kimse duramayacak. Türkiye ve bizim iimiz hak işidir. Kimsenin toprağında gözümüz yok ama toprağımızı da vermeyiz.

"ERMENİ HALKI KENDİ YÖNETİMİNİN ESİRİDİR"

Dağlık Karabağ'da yaşayan Ermeniler ve Azerbaycanlılar bir arada yaşayacak. Bizim Ermeni halkı ile bir sorunumuz yok. Yaralananlar arasındakilerin bazıları Ermeniler. Bizim onlarla bir sorunumuz yok. Ermeni halkı kendi yöneticilerinin esiridir. Ermeni ile Azerbaycanlılar barışacak. Birçok ülkede bir arada yaşıyorlar, problemleri yok. Neden burada yaşamasınlar, zaten yaşamışlar bir arada. Benim hatrımdadır, merhum babam ile Dağlık Karabağ'a gitmiştik, açılışta Ermeni ve Azerbayncalı şairler birlikte şiir okurlardı. Ermeni dilinde de, Azerbaycan dilinde de... İşgalci Ermenistan yönetiminden sonra halklarımız barışacak. Buna inanıyorum.


Antalya’da görevli Azerbaycanlı Dr. Amil Hüseynov soluğu cephede aldı

Son dakika: Kritik kabine Başkan Erdoğan liderliğinde toplandı: Gündem milli aşıAzerbaycan, Ermenistan'a tokadı bastı! Macron ve Kukla Paşinyan yıkıldı...

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Kabine Toplantısı'nın ardından flaş açıklamalar
Son dakika haberi... Başkan , Külliye'de gerçekleştirilen kritik Kabine Toplantısı'nın ardından ulusa seslendi. Başkan Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği yüz yüze eğitim ve yerli aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerli aşı çalışmalarının hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Erdoğan, ''Önümüzdeki hafta 1000 dozu aşı insan çalışmaları için üretilmiş olacaktır.'' ifadelerini kullanırken, yüz yüze eğitimle ilgili ''İlkokul 1.sınıfların yanısıra 2. 3. ve 4. sınıflarda yüzyüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallarla yüz yüze eğitime geçilecek.'' dedi.
Giriş Tarihi: 05.10.2020 Güncelleme Tarihi: 05.10.2020 

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Kabine Toplantısı'nın ardından flaş açıklamalar

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de gerçekleştirilen kritik Kabine Toplantısı'nın ardından alınan yeni kararları açıkladı.

Son dakika: Başkan Erdoğandan Kabine Toplantısının ardından flaş açıklamalarSON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN'DAN KABİNE TOPLANTISI'NIN ARDINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugünkü kabine toplantımızda koronavirüsten, iç ve dış olaylardan spora kadar pek çok hususu kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı büyük sınamalar elbette bizi de olumsuz etkilemektedir. Hamd olsun her alanda verdiğimiz mücadeleyi başarıyla yürütüyoruz. Salgın sürecinde sağlık altyapımız, sistemimiz, teşhis ve tedavi protokolleri ile takdire şayan bir farklılık ortaya koyduk.

Milletimizin faydasına ve çıkarına olan her çabayı değersizleştirme gayretinde olanlar, muarızlarımıza malzeme sağlamayı misyon eden bir güruh her konuda olduğu gibi burada da ortaya çıktı. Ülkemiz pek çok alanda çifte standarda maruz kalır, bunlar karşımızdakilerle birlikte hareket eder. Ekonomimize tuzaklar kurulur, felaket tellallığı ile hasımlarımızın değirmenine su taşır.

Hastane açarız, beğenmezler. Fabrika açarız, kulp takarlar, Yol, otoyol, metro açarız burun kıvırırlar. Halbuki böyle bir dönemde dünyanın her yerinde meslek kuruluşları, medya, sivil toplum gibi yapılar ülkelerinin ve halklarının yanında yer almıştır. Bu anlayışın ülkemizde de bir an önce tesisini temenni ediyoruz.

Aslına bakarsanız bu hizmetlerden en çok faydalananlardır. Konya'da şehir hastanemizin açılışını yaptık. Salgın döneminde sadece İstanbul'da donatılmış 5 hastaneyi hizmete sunduk. Her türlü yapıcı tenkide saygımız vardır. Siyasi rekabetle ülke ve millet menfaatlerini ayrı tutmayı, ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Karşımızdakilerin de aynı anlayışa sahip olmaları şartıyla herkese kalbimiz ve kapımız açıktır.

Karşımızdaki en tatsız manzaranın sorumlusunun biz olmadığımızın da gayet iyi biliyoruz. Suimisal emsal olmazdan hareketle biz bunlara bakmıyoruz. Bizim baktığımız tek yer milletimizin ne istediğidir. Milletimiz bize 18 yıldır olduğu gibi bugün de durmak yok, yola devam diyoruz. Bu anlayışla salgının sağlık boyutu yanında diğer tüm etkileri azaltmaya başlayan pek çok tedbiri, teşviki hayata geçirmeyi sürdürüyoruz.

1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık bir kaynak kullanılmıştır. 3,5 milyon çalışanımıza 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır. 1 milyon 976 bin kişiye 4,5 milyar lira ödeme yapılmıştır. İşsizlik ödeneği olarak 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir. Kovid 19 teşhisi nedeniyle tedavi gördüğü, karantinada olduğu için işgöremezlik ödeneğini devreye soktuk.

Türkiye Eczacılar Birliği ile SGK protokolün yenilenmesiyle salgın döneminde üzerlerine ağır yük binen eczanelerimize 235 milyon liralık iyileştirme sağladık. Devlet korumasındaki gençlerimizin istihdam sayısı toplamda 54 bine yaklaştı. Salgın döneminde huzur evlerindeki yaşlılarımıza verdiğimiz hizmetler, gösterdiğimiz ihtimam DSÖ tarafından iyi uygulama örneği olarak ilan edildi.

Geçtiğimiz aylarda yeniden yükselme eğimi gösteren vaka, hasta ve ağır hasta sayısındaki artışın düşme eğilimine girmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Pek çok ülkenin baş etmekte zorlandığı hususlarda şu ana kadar kriz düzeyinde bir görüntüyle karşılaşmadık. Havaların soğumasıyla birlikte artacak mevsim hastalıkları Kovid-19'la benzerlikler taşıdığı için süreci çok iyi yönetmemiz gerektiğinin farkındayız.

Başkan Recep Tayyip Erdoğandan Azerbaycan çağrısıBAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN ÇAĞRISI

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Sağlık önceliklerimizden taviz vermeyecek şekilde bu sıkıntıları da aşamalı olarak çözüme kavuşturacak yöntemler geliştiriyoruz. Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1.sınıfların yanısıra 2. 3. ve 4. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallarla yüz yüze eğitime geçilecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan yüz yüze eğitimle ilgili yeni kararı duyurdu! 2-3-4-8 ve 12. sınıflar...BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜZ YÜZE EĞİTİMLE İLGİLİ YENİ KARARI DUYURDU! 2-3-4-8 VE 12. SINIFLAR...

Ayrıca özel okullar, il hıfzıhsıhha kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitim yapılması öngörülmüştür. Diğer okullarıyla ilgili kararları vereceğiz. Öğrencilerimizden ricamız temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir. Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim için bilgisayar temini için çalışıyor. İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet vermek için çalışmaları başlattık. Ülkemizin internet altyapısının da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkarmak için Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor. Türk Telekom, Turkcell, Vodafone'la yürütmeyle hızla mesafe alacağız.

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?

Yerli aşıda oldukça ileri düzeye gelindi. Yapılan yatırım, verilen destek ve hazırlanan yol haritaların birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz. 5 tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı. Araştırma kuruluşlarımızın planlamalarının, verdikleri desteklerin önemi, altyapı ve insan kaynağı gücümüzle yine bu süreçte ortaya çıkmıştır. Üretim konusunda altyapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesini buluyor. Bu rakam ayda 50 milyon dozun üzerine çıkabilecektir. Önümüzdeki hafta 1000 dozu aşı insan çalışmaları için üretilmiş olacaktır.

Başkan Erdoğandan koronavirüse karşı yerli aşı açıklamasıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN KORONAVİRÜSE KARŞI YERLİ AŞI AÇIKLAMASI

Son 10 yılda bölgemizde yoğunlaşan kriz ve çatışma alanlarına baktığımızda Türkiye'nin tam manasına bir kuşatma altına alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu kuşatma projesinde asıl hedefin Türkiye olduğu çok açıktır. Türkiye güçlü bir şekilde ayakta kaldığı müddetçe senaryoların başarı şansı olmadığını bizim kadar bu oyunu planlayanlar da biliyor. Milletimiz kadim medeniyet, tarih ve devlet birikimi bu konuda bize ışık tutuyor, yol gösteriyor.

Bu dönemde geniş bir coğrafyada halklar nezdinde oluşturduğumuz geniş dostluk ve kardeşliği arkamızda görünmeyen güç olarak kabul ediyoruz. Verdiğimiz her şehidimizin acısı yüreğimizde ilk günkü gibi tazedir. Ekonomik saldırılarla sıkıntıya düşen her vatandaşımızın derdi bizim de derdimizdir. Ekonomik ve sosyal yönden olumsuz etkilenen, her insanımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Bu fedakarlıkların hiçbiri boşa gitmiyor. Türkiye terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor.

Yıllarca Türkiye'ye verdikleri hiçbir sözü tutmayıp, üstüne bir de bizi suçlayanları artık lafa değil icraata bakan çizgiye çektik. Bugün Türkiye ekonomisini çökertmeye yönelik saldırıları göğüsleyebilecek ve hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyebilecek bir yere gelmiştir. Küresel tüm meselelerde ülkemizi dışarıda bırakıp sadece alınan kararlara tabi kılma politikalarını tümüyle çökerttik. Türkiye'ye verdikleri hiçbir sözü yerine getirmeyenler, üstüne bir de bizi suçlayanların artık lafa değil icraata bakılan bir çizgiye çektik.

Türkiye onurlu ve etkin bir konumda bulunuyor. Türkiye hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyebilecek bir yere gelmiştir. Türkiye insanlığın ortak vicdanı olarak her konuda söz söyleyebilecek ve bunu dinletebilecek bir iradeye sahiptir. İnşallah halen çektiğimiz sıkıntıların karşılığını çok yakında alacağız. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gaz rezervi bunun ilk işaretidir. İnşallah Akdeniz'de müjdeli haberler bekliyoruz.

ERMENİSTAN'A SERT TEPKİ

Uluslararası toplum Karabağ'ın bir bölümü Ermeniler tarafından işgal edilirken maalesef bu alçaklı karşısında sessizliğe bürünmüştür. İnsanlığın yüz karası katliamlar gerçekleştirilmiştir. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı bünyesinde oluşturulan Minsk grubu sorunu çözmek yerine adeta çözümsüzlüğe terk etti. Kardeş Azerbaycan halkı yıllarca hem işgalin hem kayıplarının acısı ile yaşadı. Ermenistan geçmişte yaşadığı cürümlerin bedelini ödememiş olmanın şımarıklığı ile yeniden Azerbaycan topraklarına saldırınca hiç beklemediği bir şeyle karşılaştı.

Dünya haydut devletlerden ve onların haydut yöneticilerinden kurtarılmadan insanlığın huzura kavuşması mümkün değildir. Özellikle bizim bölgemizde haydut devlet sayısı oldukça fazla. İsrail'den Güney Kıbrıs'a haydut devletler insanlığın başına adeta bela ediyor. Türkiye elindeki imkanları bu haksız, hukuksuz kanlı oyunları bozmakta kararlıdır. BM'de 'dünya beşten büyüktür' diyoruz. Azerbaycan'ın Karabağ'ı ve işgal altındaki toprakları kurtarma mücadelesinde yaptığımız da bundan ibarettir.

Karabağ meselesinin bu şekilde çözüme kavuşması hem tarihin hem hukukun hem de coğrafyanın gerçeklerinin icabıdır. Aksi takdirde bölgedeki huzursuzlukların ve çatışmaların bitmesi mümkün değildir. Bir kez daha Azerbaycanlı kardeşlerimize gazanız mübarek olsun diye selamlıyoruz. Bu duygu ile sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla...

SON DAKİKA...  sivilleri hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Giriş Tarihi: 4.10.2020  10:36 Son Güncelleme: 4.10.2020  10:42

 ordusu tarafından 'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı. Edinilen son dakika bilgisine göre Ermenistan'ın saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Günlerdir okullar, kreşler dahil onlarca sivil noktayı hedef alan Ermenistan'ın son saldırısında 2 Azerbaycan Türkü daha şehit oldu.

SON DAKİKA... Ermenistan sivilleri hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı.

stan yine i hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Ermenistan'dan alçak saldırı! Şehir ve köyleri bombaladı ahberine göre, stan su tarafından 'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı. Edinilen son dakika bilgisine göre 'ın saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Günlerdir okullar, kreşler dahil onlarca sivil noktayı hedef alan Ermenistan'ın son saldırısında 2 Azerbaycan Türkü daha şehit oldu.

Son dakika: Ermenistan yine sivilleri hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan'ın sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmalar devam ederken, Ermenistan güçleri sivil yerleşim birimlerini hedef almaya devam ediyor. Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yaptığı açıklamada, Ermenistan tarafından dün akşam saatlerinde top bataryasıyla yapılan saldırılarda Beylagan bölgesinde 2 sivilin daha hayatını kaybettiği, 4 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

Ermenistan'dan alçak saldırı! Azerbaycan'daki şehir ve köyleri bombaladı

Ermeni askeri grupların, ’ın Gence şehrini, işgal altındaki Karabağ’da Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini bombaladığı bildirildi.

Giriş Tarihi: 04.10.2020 

Ermenistan'dan alçak saldırı! Azerbaycan'daki şehir ve köyleri bombaladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermeni askeri grupların, Azerbaycan'daki şehir ve köylere yönelik saldırılarını sürdürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ'da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombalıyor. Gence'ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da yaptığı açıklamada, "Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Ermenistandan alçak saldırı! Azerbaycandaki şehir ve köyleri bombaladıERMENİSTAN'DAN ALÇAK SALDIRI! AZERBAYCAN'DAKİ ŞEHİR VE KÖYLERİ BOMBALADI

Ayrıca son dakika bilgisinde Beylagan'da bulunan evlerin de ciddi zarara uğradığı bildirildi.

17 ŞEHİT OLDU

Ermenistan ordusunun Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 17'ye, yaralı sayısı 53'e yükseldi.

KREŞLERİ BİLE HEDEF ALDILAR

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin kamu binalarını, sağlık ocaklarını, okul ve kreşleri de hedef aldığı bildirildi.

ONLARCA SİVİL NOKTA

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 116 konut ve 26 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

Ermenistan'ın saldırılarında yaşamını yitiren Azerbaycanlı sivil sayısı 17'ye, yaralı sayısı 53'e çıktı. Başsavcılık saldırılarla ilgili soruşturmaları yürütüyor.

AZERBAYCAN ORDUSU OPERASYONLARA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Ermenistan'ın saldırılarına karşı Azerbaycan'ın da operasyonlara devam ettiği ve birçok bölgeyi işgalden kurtardığı aktarıldı. Dün Madagiz'in işgalden kurtulduğu resmen açıklandı.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmalar devam ederken, Ermenistan güçleri sivil yerleşim birimlerini hedef almaya devam ediyor. Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yaptığı açıklamada, Ermenistan tarafından dün akşam saatlerinde top bataryasıyla yapılan saldırılarda Beylagan bölgesinde 2 sivilin daha hayatını kaybettiği, 4 sivilin ise yaralandığı belirtildi.

Ayrıca son dakika bilgisinde Beylagan'da bulunan evlerin de ciddi zarara uğradığı bildirildi.

17 ŞEHİT OLDU

Ermenistan ordusunun Azerbaycan'daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 17'ye, yaralı sayısı 53'e yükseldi.

KREŞLERİ BİLE HEDEF ALDILAR

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin kamu binalarını, sağlık ocaklarını, okul ve kreşleri de hedef aldığı bildirildi.

ONLARCA SİVİL NOKTA

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 116 konut ve 26 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

SON DAKİKA... Ermenistan sivilleri hedef aldı! 2 şehit 4 yaralı

Ermenistan'ın saldırılarında yaşamını yitiren Azerbaycanlı sivil sayısı 17'ye, yaralı sayısı 53'e çıktı. Başsavcılık saldırılarla ilgili soruşturmaları yürütüyor.

AZERBAYCAN ORDUSU OPERASYONLARA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Ermenistan'ın saldırılarına karşı Azerbaycan'ın da operasyonlara devam ettiği ve birçok bölgeyi işgalden kurtardığı aktarıldı. Dün Madagiz'in işgalden kurtulduğu resmen açıklandı.

İlham Aliyev: 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok

Bozguna uğrayan Ermenistan ordusu askerlerini mevzilere zincirliyor

 bölgesini yıllardır işgal eden Ermenistan,  ordusunun bozgununa uğradı. Cephede çok sayıda kayıp veren Ermenistan ordusu, askerleri mevziden kaçmasın diye zincirlere vurdu.

Giriş Tarihi: 04.10.2020 Güncelleme Tarihi: 04.10.2020 

Bozguna uğrayan Ermenistan ordusu askerlerini mevzilere zincirliyor

Azerbaycan ordusunun 28 yıldır işgal altındaki Karabağ'ı özgürleştirmek için başlattığı harekat 7. gününü geride bıraktı.

Önceki gün Cebrail-Fuzuli yönünde bir çok stratejik tepeyi ele geçiren Azerbaycan ordusu dün de ilerleyişini devam ettirdi. Cephe hattındaki çatışmalar gece boyunca devam etti. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusunun mevzilerine ve araçlarına ağır hasar verdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı vurulan nokta ve araçların görüntülerine yayınladı.

Ermenistan ordusu askerlerini mevzilere zincirliyor!

FİRARA KARŞI KONTROL NOKTASI
Karadan ve havadan ağır darbeler yiyen Ermenistan ordusunda tam bir bozgun yaşanıyor. Ermeni askerler araç, silah ve mevzilerini bırakarak Karabağ içlerine doğru kaçıyor. Cephe gerisine ve Ermenistan'la bağlantı koridoruna çok sayıda çok sayıda kontrol noktası kurarak firarları önlemeye çalışan Ermeni ordusunun zaman zaman kendi askerlerine karşı silah kullandığı belirtildi.

MEVZİDE ZİNCİRE VURDULAR
Bununla da yetinmeyen Ermeni ordusunun kaçmalarını önlemek amacıyla askerleri mevzilerini zincirlediği ortaya çıktı. Azerbaycan ordusu tarafından ele geçirilen stratejik tepede öldürülen askerlerin bulundukları noktaya zincirlendikleri görüldü. Kaçarken kendi ordusu tarafından vurulmak istemeyen Ermeni askerleri de Azerbaycan ordusuna teslim olmaya başladı. Azerbaycan basını beyaz bayrak çekerek teslim olan bir grup askerin görüntülerini yayınladı.

YAŞLILARI CEPHEYE SÜRECEKLER
Firar ve kayıplarla mevzileri tutacak personel bulma konusunda sıkıntı yaşayan Ermenistan ordusu, dünya genelindeki soydaşlarını çağrı yaptı. 50 yaşına kadar erkekleri ve genç kadınları silah altına alan Ermeni ordusunun, 60 yaşın üzerindeki insanları da cepheye sürme planları yaptığı ifade edildi.

ŞEHİRLER BOŞALIYOR
Yeni Şafak'ın haberine göre; Ordudaki bozgun havası demografiyi değiştirmek için dünyanın dört bir yanından getirilerek Karabağ'a yerleştirilen Ermenileri de etkiledi. İşgalcilerin kurduğu korsan devletin başkenti olarak gösterilen Hankendi boşalmaya başladı. Siviller eşyalarını araçlarına yükleyerek Ermenistan'a doğru kaçmaya başladı.Karadan ve havadan ağır darbeler yiyen Ermenistan ordusunda tam bir bozgun yaşanıyor. Ermeni askerler araç, silah ve mevzilerini bırakarak Karabağ içlerine doğru kaçıyor. Cephe gerisine ve Ermenistan'la bağlantı koridoruna çok sayıda çok sayıda kontrol noktası kurarak firarları önlemeye çalışan Ermeni ordusunun zaman zaman kendi askerlerine karşı silah kullandığı belirtildi.

Bozguna uğrayan Ermenistan ordusu askerlerini mevzilere zincirliyorBOZGUNA UĞRAYAN ERMENİSTAN ORDUSU ASKERLERİNİ MEVZİLERE ZİNCİRLİYOR

Ermenistan işgalinden kurtarılan Azerbaycan topraklarından yeni görüntülerERMENİSTAN İŞGALİNDEN KURTARILAN AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAN YENİ GÖRÜNTÜLER

 bölgesini yıllardır işgal eden Ermenistan,  ordusunun bozgununa uğradı. Cephede çok sayıda kayıp veren Ermenistan ordusu, askerleri mevziden kaçmasın diye zincirlere vurdu.

: Başkan Erdoğan: Suriye ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz temizleriz!
Giriş Tarihi: 3.10.2020  14:48 Son Güncelleme: 3.10.2020  15:54
 Başkan , Reyhanlı Barajı açılış töreninde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye ile ilgili çok net konuştu, "Terör örgütlerine ses çıkarmayanlar bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib'de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan: Suriye ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz temizleriz!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı Barajı açılış törenine videokonferans ile katıldı. Başkan Erdoğan burada çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Suriye ve İdlib'e ayrı bir parantez açtı, çok net ifadeler kullandı. Erdoğan, "Ya siz bize söz verdiğiniz gibi terör örgütlerini temizleyin, ya da biz girer temizleriz" dedi.
Başkan Erdoğan'dan çok sert Suriye uyarısıBaşkan Erdoğan, proje ile sel baskınlarının önüne geçileceğini de ifade etti. Proje, bölgedeki vatandaşlara 450 milyon liralık bir kazanç kapısı aralayacak.
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dünyaya rest: Ya temizlenir ya da gereğini yaparız
Son dakika haberine göre, Başkan , Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve  açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Binlerce kişiye istihdam müjdesi veren Başkan Erdoğan, "Son 18 yılda bu çerçevede Hatay'a 3 milyar liraya yakın yatırımla 7 baraj, 3 gölet 13 sulama tesisi, 81 ıslah ve ayrıca halen 2 baraj ve göletin, 15 sulama tesisi ve 5 dere ıslahının inşası sürüyor." dedi. Türkiye içinde yapılan yatırımlardan rahatsız olanlara da sert çıkan Başkan Erdoğan, "Bu kutlu yolda bizimle birlikte yürüyen herkesten Allah razı olsun. Kinleri ve hasetleri içinde boğulanları da millete havale ediyoruz." ifadelerine yer verdi. Suriye konusunda da konuşan Erdoğan "Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib’de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Başkan , Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve  açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Açılışını yapacağımız eserlerin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Barajımızın hizmete girmesiyle Amik Ovası, su baskınlarıyla değil, bereketiyle anılacaktır.

Suriye sınırımıza yakın bir yerde 1977 yılında hizmete alınan Tahtaköprü Barajı'nı 9 metre yükselttik. 453 bin dekara çıkarmış olduk. Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır.

Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır. Toplam sulama alanı büyüklüğü 1 milyon 50 bin dekarı buluyor. Sulama projesinin ilk kısmını yatırım programına aldık, en kısa sürede inşasına da başlayacağız.

Sulamasıyla taşkın korumasıyla Hatay'ı her alanda suyun bereketiyle kavuşturuyoruz.

Bu çerçevede son 18 yılda Hatay'a 3 milyar liralık su yatırımı yaptık.

Ülkemizin tüm illeri gibi Hatay'ı da kalkındıracağız. Dün Konya'da şehir hastanesinden çevre yoluna kadar bir dizi açılış gerçekleştirdik. Sayısız eseri milletimizin hizmetine sunduk.

Geçtiğimiz 18 yılı milletimize hizmet ederek geçirdik. Türkiye büyüdükçe uluslararası düzeyde de haklarını savunabilir hala geldi.

YA TEMİZLENİR YA DA BİZ GİDER KENDİMİZ YAPARIZ
Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu yıkarken, Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik

Suriye'den Libya kadar mazlumların yanında yer alırken kendi geleceğimize de şekillendirmeye devam ediyoruz.

Suriye'de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider bunu kendimiz yaparız.

Suriye güven içinde olmadan Türkiye'nin de güven içinde olmayacağını biliyoruz. İdlib'de yeni bir trajedi yaşanmasına neden olacak hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz.

KİMSE KUSURA BAKMASIN!
Ülkemizde kendi devletine husumeti ama gayreti haline getirmiş bir kitle var. Bu kesimler az olmalarına rağmen rahatsızlık vericidir. Milli meselelerde düşmanın 5. kolu gibi davranan bu kitleler bu açılışlardan rahatsız oluyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın bu kesimleri rahatsız etmeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bölgemizde en önemli kuş cennetlerinden birini oluşturuyoruz"

DEV PROJE AÇILDI

Başkan Erdoğan'ın törendeki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu eserlerin ülkemize ve şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'nın taşkınlardan korunmasını ve sulanmasını sağlayacak önemli bir yatırımdır. 585 bin dekar arazi çiftçilerimize gelir artışı sağlayacak ve 52 binden fazla kişiye ilave istihdam sağlayacaktır. Amik Ovası'nda afet riskinin de önüne geçilmiş olacaktır. Ortalama 7 baraja denk su toplama hacmi var. Geçen yıl 175 bin dekarı etkileyen su baskınlarının alanı 25 bin dekara kadar düşmüştü. Amik Ovası afetlerle değil bereketiyle sembolleşen yere dönüşecektir.

"KAPASİTE ARTIŞI İLE 31 BİN KİŞİYE İLAVE İSTİHDAM"

Suriye sınırımıza yakın bir yerde 1977 yılında hizmete alınan Tahtaköprü Barajı'nı 9 metre yükselttik. 453 bin dekara çıkarmış olduk. Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır. Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır. Toplam sulama alanı büyüklüğü 1 milyon 50 bin dekarı buluyor. Sulama projesinin ilk kısmını yatırım programına aldık, en kısa sürede inşaasına da başlayacağız.

"HATAY'A 3 MİLYAR LİRA YATIRIM"

Son 18 yılda bu çerçevede Hatay'a 3 milyar liraya yakın yatırımla 7 baraj, 3 gölet 13 sulama tesisi, 81 ıslah ve ayrıca halen 2 baraj ve göletin, 15 sulama tesisi ve 5 dere ıslahının inşası sürüyor. Daha çok altyapı yatırımları var. Halkımızla el ele gönül gönüle vererek Hatay'ı geliştirmeye kalkındırmaya devam edeceğiz.

"HAREKATLARIMIZ BURADAKİ KARDEŞLERİMİZE VEFAMIZIN GEREĞİYDİ"

Koronavirüs sonrası yeniden şekillenen dünya düzeninde ülkemizin yerini alabilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Hatay, anavatana katılma kararı alarak duruşunu 80 yıl önce net bir şekilde ortaya koymuştur. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve İdlib harekatlarımız, buradaki kardeşlerimize vefamızın gereğiydi.

"YA SİZ TEMİZLEYİN, YA DA BİZ GİDER KENDİMİZ TEMİZLERİZ"

Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar'da Kafkaslar'da Akdeniz'de olduğu gibi sınır hattımızda istikrar sağlanana kadar aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz. Terör örgütlerine ses çıkarmayanlar bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib'de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz.

Tüm dünya bu noktaya gelene kadar bir kendi yolumuzda ilerlemekte kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Suriye'deki terör bölgeleri ya söz verildiği gibi temizlenir ya da biz gider kendimiz temizleriz"
Başkan Erdoğan dev projeyi açıyor: 'nin en büyüğü olacak!
Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak , bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılacağı törenle hizmete girecek. Törende, Reyhanlı Barajı'nın yanı sıra 'da tamamlanan ve 'nin en büyük iletim kanalı olan Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ile Hatay-İçmesuyu Arıtma Tesisi projelerinin de açılışları gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre baraj Bakan Bekir Pakdemirli'nin de sahadan katılacağı törenle açılacak. Törende, 'nın yanı sıra 'da tamamlanan ve 'nin en büyük iletim kanalı olan Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ile Hatay-İçmesuyu Arıtma Tesisi projelerinin de açılışları gerçekleştirilecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Pakdemirli, 480 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Reyhanlı Barajı'nın Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasına hizmet edeceğini bildirdi.

ÜLKE EKONOMİSİNE DEV KATKI SAĞLAYACAK
Bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacağını belirten Pakdemirli, "Projenin tüm üniteleri ile tamamlanmasıyla 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 450 milyon lira katkı sağlanacak." ifadesini kullandı.

"ÜLKEMİZDE HALKINA VE DEVLETİNE HUSUMETİ ANA GAYESİ HALİNE GETİRMİŞ TUHAF BİR KESİM VAR"

Geçmişte bunun acısını çok çektik. Siyasi gerilimlerin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Milletimiz bu oyunu görmüş ve yeniden ortak hedefler etrafında toplanmaya başlamıştır.

Daha çok başarılara birlikte koşacağız. Siyasi ve ekonomik alanda en güçlü devlet olma hedefindeyiz.

Maalesef ülkemizde kendi halkına ve devletine husumeti hayatının ana gayesi haline getirmiş tuhaf bir kesim var.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak herkesi kucaklamanın görevimiz olduğunu biliyoruz.

REYHANLI BARAJI PROJESİ İLE 200 BİN DEKAR ARAZİ TAŞKINDAN KORUNACAK

480 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Reyhanlı Barajı Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek. Bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. Projenin tüm üniteleri ile tamamlanmasıyla 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 450 milyon lira katkı sağlanacak. Reyhanlı Barajı'nın ana su kaynakları arasında yer alan Afrin Çayı'ndan yıllık 21 milyon metreküp suyun baraja aktarılacağı bildirildi. Bu sayede yaz mevsiminde Amik Ovası'nda yaşanabilecek susuzluğun önüne geçilecek. Kışın ise Amik Ovası'nda meydana gelmesi muhtemel taşkınlar engellenerek yaklaşık 200 bin dekar arazi taşkından korunacak. Reyhanlı Barajı ile Amik Gölü'nün boyutlarına yakın büyüklükte bir sulak alan oluşacak. Bunun sonucunda göçmen kuşlar için ideal bir dinlenme, beslenme ve üreme alanı oluşmaya başlayacak. Böylece Reyhanlı Barajı Hatay'ın yeni kuş cenneti adayı olacak.
Son dakika: Dev proje açıldı! Başkan Erdoğan'dan çok sert Suriye uyarısı: Ya temizlenir ya da biz gider kendimiz yaparız
Son dakika haberine göre,  ve  Yükseltilmesi ve  İçme Suyu  açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan Başkan , "Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır. Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır." dedi. Başkan Erdoğan, "Suriye’deki terör bölgeleri ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz gider kendimiz temizleriz. Sahada aktif bir şekilde yer almayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Son dakika: Dev proje açıldı! Başkan Erdoğan'dan çok sert Suriye uyarısı: Ya temizlenir ya da biz gider kendimiz yaparız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

31 BİN KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ
Bu eserlerin ülkemize ve şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'nın taşkınlardan korunmasını ve sulanmasını sağlayacak önemli bir yatırımdır. 585 bin dekar arazi çiftçilerimize gelir artışı sağlayacak ve 52 binden fazla kişiye ilave istihdam sağlayacaktır. Amik Ovası'nda afet riskinin de önüne geçilmiş olacaktır. Ortalama 7 baraja denk su toplama hacmi var. Geçen yıl 175 bin dekarı etkileyen su baskınlarının alanı 25 bin dekara kadar düşmüştü. Amik Ovası afetlerle değil bereketiyle sembolleşen yere dönüşecektir.

Suriye sınırımıza yakın bir yerde 1977 yılında hizmete alınan Tahtaköprü Barajı'nı 9 metre yükselttik. 453 bin dekara çıkarmış olduk. Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır. Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır. Toplam sulama alanı büyüklüğü 1 milyon 50 bin dekarı buluyor. Sulama projesinin ilk kısmını yatırım programına aldık, en kısa sürede inşaasına da başlayacağız.

Başkan Erdoğandan çok sert Suriye uyarısı: Ya temizlenir ya da biz gider kendimiz yaparızBAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÇOK SERT SURİYE UYARISI: YA TEMİZLENİR YA DA BİZ GİDER KENDİMİZ YAPARIZ

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA DURUYOR
Son 18 yılda bu çerçevede Hatay'a 3 milyar liraya yakın yatırımla 7 baraj, 3 gölet 13 sulama tesisi, 81 ıslah ve ayrıca halen 2 baraj ve göletin, 15 sulama tesisi ve 5 dere ıslahının inşası sürüyor. Daha çok altyapı yatırımları var. Halkımızla el ele gönül gönüle vererek Hatay'ı geliştirmeye kalkındırmaya devam edeceğiz.

Türkiye dünyadaki kriz merkezlerinin tam göbeğinde yer almasına rağmen dimdik ayakta duruyor. Dün Konya'da şehir hastanesinden yollara kadar pek çok eserin açılışını gerçekleştirdik.

Sayısı eseri milletimizin hizmetine sunduk. Geçtiğimiz 18 yılın her günü milletimize hizmet sağladık. Ulaşımdan eğitime tarımdan sanayiye kadar Cumhuriyet tarihinin tamamını 5'e 10'a katlayan yatırımları hayata geçirdik.

Koronavirüs salgının etkisiyle yeniden şekillenen küresel dünya düzeninde ülkemizin hak ettiği yeri alması için gece gündüz çalışıyoruz.

Hataylıların her birin şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

SURİYE YA BİZE SÖZ VERİLDİĞİ ŞEKİLDE TEMİZLENİR YA DA BUNU GİDER KENDİMİZ YAPARIZ
Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar'da Kafkaslar'da Akdeniz'de olduğu gibi sınır hattımızda istikrar sağlanana kadar aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz. Terör örgütlerine ses çıkarmayanlar bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib'de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz.

Tüm dünya bu noktaya gelene kadar bir kendi yolumuzda ilerlemekte kararlıyız.

Geçmişte bunun acısını çok çektik. Siyasi gerilimlerin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Milletimiz bu oyunu görmüş ve yeniden ortak hedefler etrafında toplanmaya başlamıştır.

Daha çok başarılara birlikte koşacağız. Siyasi ve ekonomik alanda en güçlü devlet olma hedefindeyiz.



BU ÜLKE VE BU MİLLETE HUSUMET BESLEYENLERİ RAHATSIZ ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Maalesef ülkemizde kendi halkına ve devletine husumeti hayatının ana gayesi haline getirmiş tuhaf bir kesim var.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak herkesi kucaklamanın görevimiz olduğunu biliyoruz.

Rahatsızlıklarını açıkça dile getiremedikleri için çamur atarak iftirayı ortaya saçarak sinsice saldırıyorlar. Bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Daha yapacak çok yatırımımız hizmetimiz var. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için her alanda atacak daha çok adımımız var.

Bu kutlu yolda bizimle birlikte yürüyen herkesten Allah razı olsun. Kinleri ve hasetleri içinde boğulanları da millete havale ediyoruz.

Baraj projelerinin hepsinin hayırlı olmasını diliyorum.


ÜLKE EKONOMİSİNE DEV KATKI SAĞLAYACAK
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Pakdemirli, 480 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Reyhanlı Barajı'nın Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasına hizmet edeceğini bildirdi.

Son dakika: Başkan Erdoğan dev projeyi açıyor! Türkiyenin en büyüğü olacakSON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN DEV PROJEYİ AÇIYOR! TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacağını belirten Pakdemirli, "Projenin tüm üniteleri ile tamamlanmasıyla 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 450 milyon lira katkı sağlanacak." ifadesini kullandı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum