Son dakika: Başkan Erdoğan: Suriye ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz temizleriz!.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır. Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır." dedi. Başkan Erdoğan, "Suriye’deki terör bölgeleri ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz gider kendimiz temizleriz. Sahada aktif bir şekilde yer almayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz."

Son dakika: Başkan Erdoğan: Suriye ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz temizleriz!.
03 Ekim 2020 - 16:35 - Güncelleme: 04 Ekim 2020 - 00:34
: Başkan Erdoğan: Suriye ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz temizleriz!
Giriş Tarihi: 3.10.2020  14:48 Son Güncelleme: 3.10.2020  15:54
 Başkan , Reyhanlı Barajı açılış töreninde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye ile ilgili çok net konuştu, "Terör örgütlerine ses çıkarmayanlar bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib'de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz." dedi.
Son dakika: Başkan Erdoğan: Suriye ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz temizleriz!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı Barajı açılış törenine videokonferans ile katıldı. Başkan Erdoğan burada çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Suriye ve İdlib'e ayrı bir parantez açtı, çok net ifadeler kullandı. Erdoğan, "Ya siz bize söz verdiğiniz gibi terör örgütlerini temizleyin, ya da biz girer temizleriz" dedi.
Başkan Erdoğan'dan çok sert Suriye uyarısıBaşkan Erdoğan, proje ile sel baskınlarının önüne geçileceğini de ifade etti. Proje, bölgedeki vatandaşlara 450 milyon liralık bir kazanç kapısı aralayacak.
Son dakika: Başkan Erdoğan'dan dünyaya rest: Ya temizlenir ya da gereğini yaparız
Son dakika haberine göre, Başkan , Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve  açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Binlerce kişiye istihdam müjdesi veren Başkan Erdoğan, "Son 18 yılda bu çerçevede Hatay'a 3 milyar liraya yakın yatırımla 7 baraj, 3 gölet 13 sulama tesisi, 81 ıslah ve ayrıca halen 2 baraj ve göletin, 15 sulama tesisi ve 5 dere ıslahının inşası sürüyor." dedi. Türkiye içinde yapılan yatırımlardan rahatsız olanlara da sert çıkan Başkan Erdoğan, "Bu kutlu yolda bizimle birlikte yürüyen herkesten Allah razı olsun. Kinleri ve hasetleri içinde boğulanları da millete havale ediyoruz." ifadelerine yer verdi. Suriye konusunda da konuşan Erdoğan "Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib’de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Başkan , Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve  açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Açılışını yapacağımız eserlerin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Barajımızın hizmete girmesiyle Amik Ovası, su baskınlarıyla değil, bereketiyle anılacaktır.

Suriye sınırımıza yakın bir yerde 1977 yılında hizmete alınan Tahtaköprü Barajı'nı 9 metre yükselttik. 453 bin dekara çıkarmış olduk. Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır.

Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır. Toplam sulama alanı büyüklüğü 1 milyon 50 bin dekarı buluyor. Sulama projesinin ilk kısmını yatırım programına aldık, en kısa sürede inşasına da başlayacağız.

Sulamasıyla taşkın korumasıyla Hatay'ı her alanda suyun bereketiyle kavuşturuyoruz.

Bu çerçevede son 18 yılda Hatay'a 3 milyar liralık su yatırımı yaptık.

Ülkemizin tüm illeri gibi Hatay'ı da kalkındıracağız. Dün Konya'da şehir hastanesinden çevre yoluna kadar bir dizi açılış gerçekleştirdik. Sayısız eseri milletimizin hizmetine sunduk.

Geçtiğimiz 18 yılı milletimize hizmet ederek geçirdik. Türkiye büyüdükçe uluslararası düzeyde de haklarını savunabilir hala geldi.

YA TEMİZLENİR YA DA BİZ GİDER KENDİMİZ YAPARIZ
Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu yıkarken, Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik

Suriye'den Libya kadar mazlumların yanında yer alırken kendi geleceğimize de şekillendirmeye devam ediyoruz.

Suriye'de halen var olan terör bölgeleri ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da biz gider bunu kendimiz yaparız.

Suriye güven içinde olmadan Türkiye'nin de güven içinde olmayacağını biliyoruz. İdlib'de yeni bir trajedi yaşanmasına neden olacak hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz.

KİMSE KUSURA BAKMASIN!
Ülkemizde kendi devletine husumeti ama gayreti haline getirmiş bir kitle var. Bu kesimler az olmalarına rağmen rahatsızlık vericidir. Milli meselelerde düşmanın 5. kolu gibi davranan bu kitleler bu açılışlardan rahatsız oluyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın bu kesimleri rahatsız etmeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bölgemizde en önemli kuş cennetlerinden birini oluşturuyoruz"

DEV PROJE AÇILDI

Başkan Erdoğan'ın törendeki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu eserlerin ülkemize ve şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'nın taşkınlardan korunmasını ve sulanmasını sağlayacak önemli bir yatırımdır. 585 bin dekar arazi çiftçilerimize gelir artışı sağlayacak ve 52 binden fazla kişiye ilave istihdam sağlayacaktır. Amik Ovası'nda afet riskinin de önüne geçilmiş olacaktır. Ortalama 7 baraja denk su toplama hacmi var. Geçen yıl 175 bin dekarı etkileyen su baskınlarının alanı 25 bin dekara kadar düşmüştü. Amik Ovası afetlerle değil bereketiyle sembolleşen yere dönüşecektir.

"KAPASİTE ARTIŞI İLE 31 BİN KİŞİYE İLAVE İSTİHDAM"

Suriye sınırımıza yakın bir yerde 1977 yılında hizmete alınan Tahtaköprü Barajı'nı 9 metre yükselttik. 453 bin dekara çıkarmış olduk. Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır. Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır. Toplam sulama alanı büyüklüğü 1 milyon 50 bin dekarı buluyor. Sulama projesinin ilk kısmını yatırım programına aldık, en kısa sürede inşaasına da başlayacağız.

"HATAY'A 3 MİLYAR LİRA YATIRIM"

Son 18 yılda bu çerçevede Hatay'a 3 milyar liraya yakın yatırımla 7 baraj, 3 gölet 13 sulama tesisi, 81 ıslah ve ayrıca halen 2 baraj ve göletin, 15 sulama tesisi ve 5 dere ıslahının inşası sürüyor. Daha çok altyapı yatırımları var. Halkımızla el ele gönül gönüle vererek Hatay'ı geliştirmeye kalkındırmaya devam edeceğiz.

"HAREKATLARIMIZ BURADAKİ KARDEŞLERİMİZE VEFAMIZIN GEREĞİYDİ"

Koronavirüs sonrası yeniden şekillenen dünya düzeninde ülkemizin yerini alabilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz.

Hatay, anavatana katılma kararı alarak duruşunu 80 yıl önce net bir şekilde ortaya koymuştur. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve İdlib harekatlarımız, buradaki kardeşlerimize vefamızın gereğiydi.

"YA SİZ TEMİZLEYİN, YA DA BİZ GİDER KENDİMİZ TEMİZLERİZ"

Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar'da Kafkaslar'da Akdeniz'de olduğu gibi sınır hattımızda istikrar sağlanana kadar aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz. Terör örgütlerine ses çıkarmayanlar bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib'de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz.

Tüm dünya bu noktaya gelene kadar bir kendi yolumuzda ilerlemekte kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Suriye'deki terör bölgeleri ya söz verildiği gibi temizlenir ya da biz gider kendimiz temizleriz"
Başkan Erdoğan dev projeyi açıyor: 'nin en büyüğü olacak!
Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak , bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılacağı törenle hizmete girecek. Törende, Reyhanlı Barajı'nın yanı sıra 'da tamamlanan ve 'nin en büyük iletim kanalı olan Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ile Hatay-İçmesuyu Arıtma Tesisi projelerinin de açılışları gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre baraj Bakan Bekir Pakdemirli'nin de sahadan katılacağı törenle açılacak. Törende, 'nın yanı sıra 'da tamamlanan ve 'nin en büyük iletim kanalı olan Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ile Hatay-İçmesuyu Arıtma Tesisi projelerinin de açılışları gerçekleştirilecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Pakdemirli, 480 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Reyhanlı Barajı'nın Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasına hizmet edeceğini bildirdi.

ÜLKE EKONOMİSİNE DEV KATKI SAĞLAYACAK
Bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacağını belirten Pakdemirli, "Projenin tüm üniteleri ile tamamlanmasıyla 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 450 milyon lira katkı sağlanacak." ifadesini kullandı.

"ÜLKEMİZDE HALKINA VE DEVLETİNE HUSUMETİ ANA GAYESİ HALİNE GETİRMİŞ TUHAF BİR KESİM VAR"

Geçmişte bunun acısını çok çektik. Siyasi gerilimlerin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Milletimiz bu oyunu görmüş ve yeniden ortak hedefler etrafında toplanmaya başlamıştır.

Daha çok başarılara birlikte koşacağız. Siyasi ve ekonomik alanda en güçlü devlet olma hedefindeyiz.

Maalesef ülkemizde kendi halkına ve devletine husumeti hayatının ana gayesi haline getirmiş tuhaf bir kesim var.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak herkesi kucaklamanın görevimiz olduğunu biliyoruz.

REYHANLI BARAJI PROJESİ İLE 200 BİN DEKAR ARAZİ TAŞKINDAN KORUNACAK

480 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Reyhanlı Barajı Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek. Bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. Projenin tüm üniteleri ile tamamlanmasıyla 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 450 milyon lira katkı sağlanacak. Reyhanlı Barajı'nın ana su kaynakları arasında yer alan Afrin Çayı'ndan yıllık 21 milyon metreküp suyun baraja aktarılacağı bildirildi. Bu sayede yaz mevsiminde Amik Ovası'nda yaşanabilecek susuzluğun önüne geçilecek. Kışın ise Amik Ovası'nda meydana gelmesi muhtemel taşkınlar engellenerek yaklaşık 200 bin dekar arazi taşkından korunacak. Reyhanlı Barajı ile Amik Gölü'nün boyutlarına yakın büyüklükte bir sulak alan oluşacak. Bunun sonucunda göçmen kuşlar için ideal bir dinlenme, beslenme ve üreme alanı oluşmaya başlayacak. Böylece Reyhanlı Barajı Hatay'ın yeni kuş cenneti adayı olacak.
Son dakika: Dev proje açıldı! Başkan Erdoğan'dan çok sert Suriye uyarısı: Ya temizlenir ya da biz gider kendimiz yaparız
Son dakika haberine göre,  ve  Yükseltilmesi ve  İçme Suyu  açılış töreninde önemli açıklamalarda bulunan Başkan , "Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır. Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır." dedi. Başkan Erdoğan, "Suriye’deki terör bölgeleri ya bize söz verildiği gibi temizlenir ya da biz gider kendimiz temizleriz. Sahada aktif bir şekilde yer almayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Son dakika: Dev proje açıldı! Başkan Erdoğan'dan çok sert Suriye uyarısı: Ya temizlenir ya da biz gider kendimiz yaparız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı Barajı, Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı, Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi ve Hatay İçme Suyu Arıtma Tesisi Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

31 BİN KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ
Bu eserlerin ülkemize ve şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Reyhanlı Barajı, Amik Ovası'nın taşkınlardan korunmasını ve sulanmasını sağlayacak önemli bir yatırımdır. 585 bin dekar arazi çiftçilerimize gelir artışı sağlayacak ve 52 binden fazla kişiye ilave istihdam sağlayacaktır. Amik Ovası'nda afet riskinin de önüne geçilmiş olacaktır. Ortalama 7 baraja denk su toplama hacmi var. Geçen yıl 175 bin dekarı etkileyen su baskınlarının alanı 25 bin dekara kadar düşmüştü. Amik Ovası afetlerle değil bereketiyle sembolleşen yere dönüşecektir.

Suriye sınırımıza yakın bir yerde 1977 yılında hizmete alınan Tahtaköprü Barajı'nı 9 metre yükselttik. 453 bin dekara çıkarmış olduk. Bu projenin sulamada yıllık ekonomik faydası 350 milyon lira, enerji üretimindeki katkısı da 80 milyon liradır. Kapasite artışıyla birlikte 31 bin kişiye ilave istihdam sağlanacaktır. Toplam sulama alanı büyüklüğü 1 milyon 50 bin dekarı buluyor. Sulama projesinin ilk kısmını yatırım programına aldık, en kısa sürede inşaasına da başlayacağız.

Başkan Erdoğandan çok sert Suriye uyarısı: Ya temizlenir ya da biz gider kendimiz yaparızBAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÇOK SERT SURİYE UYARISI: YA TEMİZLENİR YA DA BİZ GİDER KENDİMİZ YAPARIZ

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA DURUYOR
Son 18 yılda bu çerçevede Hatay'a 3 milyar liraya yakın yatırımla 7 baraj, 3 gölet 13 sulama tesisi, 81 ıslah ve ayrıca halen 2 baraj ve göletin, 15 sulama tesisi ve 5 dere ıslahının inşası sürüyor. Daha çok altyapı yatırımları var. Halkımızla el ele gönül gönüle vererek Hatay'ı geliştirmeye kalkındırmaya devam edeceğiz.

Türkiye dünyadaki kriz merkezlerinin tam göbeğinde yer almasına rağmen dimdik ayakta duruyor. Dün Konya'da şehir hastanesinden yollara kadar pek çok eserin açılışını gerçekleştirdik.

Sayısı eseri milletimizin hizmetine sunduk. Geçtiğimiz 18 yılın her günü milletimize hizmet sağladık. Ulaşımdan eğitime tarımdan sanayiye kadar Cumhuriyet tarihinin tamamını 5'e 10'a katlayan yatırımları hayata geçirdik.

Koronavirüs salgının etkisiyle yeniden şekillenen küresel dünya düzeninde ülkemizin hak ettiği yeri alması için gece gündüz çalışıyoruz.

Hataylıların her birin şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.

SURİYE YA BİZE SÖZ VERİLDİĞİ ŞEKİLDE TEMİZLENİR YA DA BUNU GİDER KENDİMİZ YAPARIZ
Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar'da Kafkaslar'da Akdeniz'de olduğu gibi sınır hattımızda istikrar sağlanana kadar aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz. Terör örgütlerine ses çıkarmayanlar bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib'de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz.

Tüm dünya bu noktaya gelene kadar bir kendi yolumuzda ilerlemekte kararlıyız.

Geçmişte bunun acısını çok çektik. Siyasi gerilimlerin ülkemize ağır maliyetleri olmuştur. Milletimiz bu oyunu görmüş ve yeniden ortak hedefler etrafında toplanmaya başlamıştır.

Daha çok başarılara birlikte koşacağız. Siyasi ve ekonomik alanda en güçlü devlet olma hedefindeyiz.



BU ÜLKE VE BU MİLLETE HUSUMET BESLEYENLERİ RAHATSIZ ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
Maalesef ülkemizde kendi halkına ve devletine husumeti hayatının ana gayesi haline getirmiş tuhaf bir kesim var.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak herkesi kucaklamanın görevimiz olduğunu biliyoruz.

Rahatsızlıklarını açıkça dile getiremedikleri için çamur atarak iftirayı ortaya saçarak sinsice saldırıyorlar. Bu ülke ve bu millete husumet besleyenleri rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Daha yapacak çok yatırımımız hizmetimiz var. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için her alanda atacak daha çok adımımız var.

Bu kutlu yolda bizimle birlikte yürüyen herkesten Allah razı olsun. Kinleri ve hasetleri içinde boğulanları da millete havale ediyoruz.

Baraj projelerinin hepsinin hayırlı olmasını diliyorum.


ÜLKE EKONOMİSİNE DEV KATKI SAĞLAYACAK
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Pakdemirli, 480 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip Reyhanlı Barajı'nın Amik Ovası'nda 585 bin 160 dekar arazinin sulanmasına hizmet edeceğini bildirdi.

Son dakika: Başkan Erdoğan dev projeyi açıyor! Türkiyenin en büyüğü olacakSON DAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN DEV PROJEYİ AÇIYOR! TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacağını belirten Pakdemirli, "Projenin tüm üniteleri ile tamamlanmasıyla 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 450 milyon lira katkı sağlanacak." ifadesini kullandı.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum