Tüm liderlere çağrı...

Medyada ve kulislerde konuşulan çıkması düşünülen af düzenlemesi için kamu adına değerlendirme yapacağım ve önerilerde bulunacağım. Çıkması düşünülen ceza indirimi, denetimli serbestlik veya af adı altında yapılacak düzenlemede; (Basit yaralama, hakaret- sesli görüntülü iletiyle hakaret dahil, basit tehdit, iftira, devletin şahsına karşı işlenen suçlar),"Terör,Milli Güvenlik suçları" hariç; Yürütülmekte olan mevcut soruşturmalar ve kovuşturmaların durması ve sonlanması toplumsal refah toplumsal mutluluk,toplumsal kalkınma toplumsal mutabakata büyük fayda sağlayacaktır.

Tüm liderlere çağrı...
17 Eylül 2023 - 01:14
Tüm liderlere çağrı...

Giriş Tarihi: 16.09.2023  23:10 Güncelleme Tarihi: 17.09.2023 01:10

Medyada ve kulislerde konuşulan çıkması düşünülen af düzenlemesi için kamu adına değerlendirme yapacağım ve önerilerde bulunacağım.

Çıkması düşünülen ceza indirimi, denetimli serbestlik veya af adı altında yapılacak düzenlemede; (Basit yaralama, hakaret- sesli görüntülü iletiyle hakaret dahil, basit tehdit, iftira, devletin şahsına karşı işlenen suçlar),"Terör,Milli Güvenlik suçları" hariç;

Yürütülmekte olan mevcut soruşturmalar ve kovuşturmaların durması ve sonlanması toplumsal refah toplumsal mutluluk,toplumsal kalkınma toplumsal mutabakata büyük fayda sağlayacaktır.
*
Dünyada ekonomik düzenin, siyasi coğrafyanın değiştiği konjonktürde; AF, ülkemizde toplumsal barışa büyük katkı sağlayacaktır.

Cumhuriyetin 100 ncü yılı 29 Ekim 2023' de bu şekilde çıkacak düzenleme, cezaevlerindeki şu andaki doluluk oranında %40 düşme sağlayacağı gibi mevcut soruşturma, kovuşturma aşamasında olan dosyalar açısından da %90 düşme olacaktır.
*
Adliyedeki ve mahkemelerdeki iş yoğunluğu ortadan kalkacaktır.

Dolayısıyla zaman,işgücü ve ekonomik tasarruf devlete yarar sağlayacaktır.
*
Yargı kararıyla yargıdan ilişkileri kesilen, mahkum edilen Fetöcü ve FETÖ iltisaklı yargı mensuplarının kararlarıyla mahkum olan mağdurlar af bekliyorlar.

Yargıda hala cüzdanıyla hareket edenler var.

Kriptolar var.

Maskeliler var.

Deneyimsizler var.

Tarikatçiler var.

Yapılan anketlerde yargıya güven dipte.

Sonuç her açıdan af bir ihtiyaç oldu.

Tüm siyasi parti liderlerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

Tevfik DİKER

E.Milletvekili


Araştırmacı Yazar

[email protected]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları