Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Rusya'nın başkenti Moskova’da bir konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla yaralı var. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lavrov ile görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. A Haber muhabiri Agşin Kişiyev olay yerinden son durumu aktardı. Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Caşın, "Bu uluslararası bir terör eylemi" dedi. Öte yandan AFP saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini bildirdi. İşte saldırıyı gerçekleştirenlerin fotoğrafları....

Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var
23 Mart 2024 - 01:08
Son dakika: Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var | Türkiye'den kınama | ABD ve Rusya'dan karşılık restleşme
Giriş Tarihi: 22.03.2024 20:45 Güncelleme Tarihi: 23.03.2024 00:39 
Son dakika: Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı | Kanlı saldırıyı DEAŞ üstlendi .
Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var
Son dakika gelen habere göre; Rusya'nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce yapılan saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor. Moskova'da halka açık tüm etkinlikler iptal edildi, terör soruşturması başlatıldı.
Son dakika: Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı! Ölü ve yaralılar var Rusya'nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganların 3 kişi olduğu öğrenilirken çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi. Türkiye'den saldırıya kınama geldi. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.
Son dakika: Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı | Kanlı saldırıyı DEAŞ üstlendi | A Haber olay yerinde...
Moskova’da konser salonuna silahlı saldırı | Çok sayıda ölü ve yaralı var! Kanlı katliamı DEAŞ üstlendi
Rusya'nın başkenti Moskova’da bir konser salonunda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla yaralı var. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lavrov ile görüştü ve geçmiş olsun dileklerini iletti. A Haber muhabiri Agşin Kişiyev olay yerinden son durumu aktardı. Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Caşın, "Bu uluslararası bir terör eylemi" dedi. Öte yandan AFP saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiğini bildirdi. İşte saldırıyı gerçekleştirenlerin fotoğrafları....

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna terör saldırısı düzenlendi.

Son dakika: Moskova’da konser salonunda silahlı saldırı | Kanlı saldırıyı DEAŞ üstlendi | A Haber olay yerinde...Rusya'nın başkenti Moskova'da konser alanına maskeli 3 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

 

3 SİLAHLI SALDIRGAN
Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda, en az 3 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler etrafa ateş açtı.

Interfax haber ajansının aktardığına göre güvenlik servisleri, "taktik

Moskova'da konser salonunda silahlı saldırı!

BBC'nin aktardığına göre, saldırganların içeride bulunanlar kaçmasın diye kapıları kapatıp gaz bombası attı. Saldırganlar daha sonra kaçmaya çalışanların üzerine otomatik silahlarla ateş açtı.

Moskova'daki saldırı anıMoskova'daki saldırı anı

EN AZ 40 ÖLÜ 100'DEN FAZLA YARALI
Rus Federal Güvenlik Servisi, ilk verilere göre, Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısında 40 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişi yaralandığını duyurdu.

SALDIRI SONRASI YANGIN
Konser salonunun yer aldığı binada saldırı sonrası yangın da çıkarken olay yerine çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bildirildi.

Güvenlik güçleri saldırganları etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

BİNANIN ETRAFINDA GÜVENLİK ÖNLEMİ
Binanın etrafında çok sayıda polis, güvenlik önlemi alırken bölgeye çok sayıda ambulans yönlendirildi.

Polis helikopterleri de bölgede devriye gezerken güvenlik güçleri, binanın etrafındaki vatandaşları bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor.

PUTİN BİLGİLENDİRİLDİ
Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırı hakkında ilk anlardan itibaren bilgilendirildiğini aktardı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: DÜNYA BU SALDIRIYI KINAMALI
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Telegram hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Zaharova, dünyanın dört bir yanındaki vatandaşların, Crocus City Hall'de düzenlenen saldırıya ilişkin bakanlığa telefon ederek, başsağlığı dileğinde bulunduğunu belirtti.

Arayanların, "tüm insanlığın gözleri önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını güçlü bir şekilde kınayan ifadeler kullandığını" kaydeden Zaharova, kurbanları kurtarmak için çaba sarfedildiğini kaydetti.

Zaharova, "Tüm dünya toplumu, bu korkunç suçu kınamak zorundadır." ifadesini kullandı.

Moskova'da konser salonuna saldırı anı kamerada!

MOSKOVA'DA HAFTA SONU HALKA AÇIK TÜM ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ
Olay yerine 50'den fazla ambulans ekibi ve acil servis görevlisi sevk edilirken, başkent Moskova'da havalimanlarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, hafta sonu Moskova'da tüm halka açık etkinliklerin iptal edildiğini kaydetti.

Acil Durumlar Bakanlığı Genel Müdürlüğü'nden TASS'a yapılan açıklamaya göre, binadaki yangını söndürmek için Moskova Havacılık Merkezi'nden helikopterler olay yerine gönderildi.

SALDIRGANLARIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Konser salonundaki saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

A HABER OLAY YERİNDE
A Haber muhabiri Agşin Kişiyev, olay yerinden detayları aktardı.

Kişiyev, "Şu anda çatı yanıyor. Gökten de helikopter uçuyor. Yangına havadan müdahale ediliyor. Burası çok büyük bir konser salonu ayrıca bir fuar merkezi. Az önce polisler bir kişiyi gözaltına aldı ona tanık olduk." dedi.

A Haber olay yerinde! Konser salonunda katliam

TÜRKİYE'DEN KINAMA
Türkiye, Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Moskova'daki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."

Söz konusu terör saldırısında ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

BAKAN FİDAN LAVROV İLE GÖRÜŞTÜ
Saldırı sonrası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rus Mevkidaşı Lavrov ile görüştü. Fidan görüşmede geçmiş olsun dileklerini iletti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Rus mevkidaşı ile telefonda görüştü.

Fidan, Lavrov'a Türkiye'nin Moskova'daki terör saldırısını kınadığını belirterek, Rus halkı ve hükümetine Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının başsağlığı dileklerini iletti.

AK PARTİ'DEN KINAMA: TERÖR SALDIRISINI KINIYORUZ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda sivilleri hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Rus halkının acısını paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA: URAKYAN'NIN DAHLİ OLDUĞUNA İLİŞKİN EMARE YOK
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna silahlı kişilerce yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

John Kirby, olayın "korkunç bir silahlı saldırı" olduğunu ve saldırının kurbanlarına başsağlığı dilediklerini ancak olayla ilgili bir değerlendirme yapabilmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Saldırının Ukrayna ile bir bağlantısının olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Şu anda bu saldırıya Ukrayna'nın ya da Ukraynalıların dahli olduğuna ilişkin bir emare yok, ancak haberler henüz çok yeni. Buna bakacağız, ancak daha ilk saatte bu Ukrayna ile bağlantılı gibi yanlış bir düşünceye kapılmayın." yorumunu yaptı.

KirbyKirby

Kirby ayrıca, Rusya içindeki herhangi bir siyasi motivasyon ile bu saldırıyı bağdaştırabilecek herhangi bir emare olmadığını da sözlerine ekledi.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinin bir süre önce güvenlik uyarısı yayımlamasına ilişkin soruya da yanıt veren Kirby, o güvenlik uyarısıyla bu saldırının spesifik bağlantısının olmadığını belirtti.

RUSYA'DAN ABD'YE TEPKİ
Rus Dışişleri yaptığı açıklamada ABD'ye tepki göstedi. Açıklamada, "Beyaz Saray, Moskova'daki terör saldırısına Ukraynalıların karıştığına dair herhangi bir belirti görmediğini söyledi. Bu sonuçlara neye dayanarak varıyor?" denildi.

UKRAYNA: MOSKOVA'DAKİ SALDIRIYLA UKRAYNA'NIN İLGİSİ YOK
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonuna yönelik terör saldırısıyla Ukrayna'nın ilgisinin olmadığını belirtti.

Söz konusu saldırıyla Ukrayna'nın "hiçbir ilgisi olmadığını" kaydeden Podolyak, "Bu olaylar, saldırgan ülke liderliğinin kendi halkına karşı uyguladığı terörün emarelerini taşıyor." ifadesini kullandı.

ABD VE BATI'NIN ZAMANLAMASI MANİDAR UYARISI
ABD, İngiltere, Kanada dahil bazı ülkeler Rusya'daki vatandaşlarını uyarmıştı

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, 8 Mart'ta başkent Moskova'daki vatandaşlarına kalabalıktan uzak durma uyarısında bulunmuştu.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinden 8 Mart'ta yapılan yazılı açıklamada, ABD vatandaşlarından 48 saat boyunca Moskova'da kalabalık alanlardan uzak durmaları istenerek, "aşırılık yanlılarının" buraları hedef alma planları olduğu kaydedilmişti.

 

ABD'nin ardından İngiltere, Almanya, İsveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore'nin Moskova büyükelçilikleri Rusya'daki vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının Rusya'ya seyahat etmemelerini "şiddetle" tavsiye etmişti.

İsveç, bölgedeki güvenlik durumunun kötüleştiğini savunarak, Rusya'daki vatandaşlarının uluslararası medya ve büyükelçiliklerden gelen haberleri izlemelerini tavsiyesinde bulunmuştu.

Çekya'nın Moskova Büyükelçiliği de "aşırılıkçı grupların olası saldırılarına ilişkin ortaya çıkan raporlar nedeniyle" Rusya'daki vatandaşlarının dikkatli olmasını istemişti.

Çekya'nın Moskova Büyükelçiliği de "aşırılıkçı grupların olası saldırılarına ilişkin ortaya çıkan raporlar nedeniyle" Rusya'daki vatandaşlarının dikkatli olmasını istemişti.

BAKAN FİDAN LAVROV İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüşerek Moskova'daki terör saldırısı sebebiyle başsağlığı diledi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Rus mevkidaşı ile telefonda görüştü.

Fidan, Lavrov'a Türkiye'nin Moskova'daki terör saldırısını kınadığını belirterek, Rus halkı ve hükümetine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının başsağlığı dileklerini iletti.

TÜRKİYE'DEN KINAMA MESAJI

Türkiye, Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Moskova'daki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."

A HABER OLAY YERİNDE

A Haber muhabiri Agşin Kişiyev, olay yerinden detayları aktardı.

A Haber olay yerinde! Konser salonunda katliamA Haber olay yerinde! Konser salonunda katliamA HABER OLAY YERİNDE! KONSER SALONUNDA KATLİAM

Kişiyev, "Şu anda çatı yanıyor. Gökten de helikopter uçuyor. Yangına havadan müdahale ediliyor. Burası çok büyük bir konser salonu ayrıca bir fuar merkezi. Az önce polisler bir kişiyi gözaltına aldı ona tanık olduk." dedi.

"ULUSLARARASI BİR TERÖE EYLEMİ"

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çaşın, "Bu planlı bir eylem. Sırtlarında malzemeler var. El bombası da olabilir yangın bombası da olabilir. Doğrudan sivil hedeflere ateş açılıyor. Bu bir terör eylemi. Uluslararası bir terör eylemi. Planlı ve organize bir eylem" dedi.

Moskova’da konser salonunda silahlı saldırıMoskova’da konser salonunda silahlı saldırıMOSKOVA'DA KONSER SALONUNDA SİLAHLI SALDIRI
Sapkınlığa karşı bir hamle daha: Rusya, LGBTyi terörist ve aşırılıkçılar listesine eklendiSapkınlığa karşı bir hamle daha: Rusya, LGBTyi terörist ve aşırılıkçılar listesine eklendi
Macron’dan boks şov! Putin’e karşı güçlü adam pozu işe yaramadı: İtalyan siyasetçi resmen ‘kadınsı’ dediMacron’dan boks şov! Putin’e karşı güçlü adam pozu işe yaramadı: İtalyan siyasetçi resmen ‘kadınsı’ dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları