Katil İsrail kana doymuyor! Hamas lideri İsmail Haniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu hayatını kaybetti.

Katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve bazı akrabaları hayatını kaybetti. Sağlık kaynakları, saldırıda Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini bildirdi. Saldrı sonrası Haniye, yaşananlar sonrasında yaptığı açıklamada, "Ailemin 60'a yakın ferdi tüm Filistin halkı gibi şehit oldu ve aralarında hiçbir fark yok. Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan diplomatik kaynakardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas liderine başsağlığı diledi.

Katil İsrail kana doymuyor! Hamas lideri İsmail Haniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu hayatını kaybetti.
10 Nisan 2024 - 20:01
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve bazı akrabaları hayatını kaybetti | Bakan Fidan'dan başsağlığı diledi
Giriş Tarihi: 10.4.2024  17:55 Son Güncelleme: 10.4.2024  19:51
Hamas lideri Haniye'nin üç oğlu İsrail saldırısında hayatını kaybetti

 İsrail vahşeti bitmiyor! Hamas lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu hayatını kaybetti
Son dakika haberi: İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu hayatını kaybetti. İsmail Heniyye yaptığı ilk açıklamada, "Çocuklarımı kaybetmem ateşkes taleplerini etkilemeyecek" dedi.
İsrail Gazze'de Hamas lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve torunlarını öldürdü
Terör devleti İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri İsmail Haniye'nin üç oğlu ve bazı akrabaları hayatını kaybetti. Şehadet haberlerini Katar Hastanesi'ndeki yaralı Filistinlileri ziyaret ettiği sırada alan Haniye, "Ailemin 60'a yakın ferdi tüm Filistin halkı gibi şehit oldu ve aralarında hiçbir fark yok. Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum" dedi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haniye ile telefonda görüşüp başsağlığı diledi.
İsrail’in Gazze’ye saldırılarında Hamas lideri İsmail Heniyye’nin 3 oğlu ve bazı akrabaları hayatını kaybetti | Bakan Fidan’dan başsağlığı diledi
Katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Hamas lideri İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve bazı akrabaları hayatını kaybetti. Sağlık kaynakları, saldırıda Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini bildirdi. Saldrı sonrası Haniye, yaşananlar sonrasında yaptığı açıklamada, "Ailemin 60'a yakın ferdi tüm Filistin halkı gibi şehit oldu ve aralarında hiçbir fark yok. Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum." ifadelerini kullandı. Öte yandan diplomatik kaynakardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas liderine başsağlığı diledi. İsrail vahşeti bitmiyor! Hamas lideri İsmail Heniyye’nin 3 oğlu hayatını kaybetti İsrail'in  kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve torunlarından bazıları hayatını kaybetti.
Hamas liderinin üç oğlu katil İsrail saldırısında hayatını kaybetti!

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.



Saldırıda Heniyye'nin ailesinden araçta bulunan herkesin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği aktarıldı.


Sağlık kaynakları, saldırıda Heniyye'nin Hazım, Emir ve Muhammed isimli oğullarıyla torunlarından bazılarının da yaşamını yitirdiğini bildirdi.


HENİYYE'DEN İLK AÇIKLAMA
Heniye, yaşananlar sonrasında yaptığı açıklamada, "Ailemin 60'a yakın ferdi tüm Filistin halkı gibi şehit oldu ve aralarında hiçbir fark yok. Üç oğlumun ve bazı torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum." dedi.

Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlunun şahadet haberini aldı!
Bir 2 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Hamas liderinin ailesi hedef alındı KATİL İSRAİL'DEN BAYRAMDA ALÇAK SALDIRI! cι haberi böyle aldı 3 ÇOCUĞU VE 3 TORUNU ÖLEN HANİYYE'DEN İLK AÇIKLAMA' görseli olabilir

"YANILIYORLAR"
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, suikastın "Düşman, liderlerin ailelerine saldırarak halkımızın taleplerini yumuşatacağına inanıyor. Oğullarımı öldürmenin Hamas'ı değişmeye zorlayacağına inanan herkes yanılıyor" dedi.


"MESCİD-İ AKSA'NIN YOLUNDA ŞEHİT OLUYOR"
Heniyye, "Suçlu düşman intikam ve cinayet arzusuyla hareket ediyor, kanunları ve standartları dikkate almıyor. Benim oğullarım ve torunlarım Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın yolunda şehit oluyor" ifadelerini kullandı.

Heniyye'nin 3 oğlunu ve torunlarını kaybettiği yerden ilk görüntüler!
SON DAKİKA | İsrail vahşeti bitmiyor! Hamas lideri İsmail Heniyye’nin 3 oğlu hayatını kaybetti
İsrail'in Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki bir aracı hedef alması sonucu Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve 2 torunu hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail, Ramazan Bayramı dolayısıyla Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Heniyye'nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu bir aracı hedef aldı.

BAKAN FİDAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Diplomatik kaynaklar: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Heniyye'ye başsağlığı diledi.

Bakan Fidan'dan Heniyye'ye başsağlığı!

İLK GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Hamas lideri İsmail Haniyye'nin 3 çocuğu ve 3 torununun hayatını kaybettiği yerden görüntüler ortaya çıktı.

TÜRKİYE'DEN BAŞSAĞLI MESAJI
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, Haniyye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Fidan'ın, Haniyye'ye İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden 3 oğlu ve torunları için başsağlığı dilediği bildirildi.

A Haber canlı yayına bağlanan Filistinli gazeteci Mohammed Abutaqiya saldırının nasıl gerçekleştiğine dair detayları anlattı. İşte açıklamalarından satır başlıkları;

"Gazze'de 6 aydan beri devam eden soykırımın bir parçası ve devamı olarak bugün Haniyye'nin ailesi katledildi. Daha öncesinde de biri tıp fakültesi birinci sınıf öğrencisi olan bir kız torunu ve meslektaşımız gazeteci olan en büyük torunu katledildi. Bugüne kadar ailesinden 50 şehit vermiş durumda."
"Normalde Şifa hastanesinden yakınlarında konaklamaktaydı fakat Hamas'ın lideri olunca yurt dışında yaşamak zorunda kaldı. Bugünde şifa hastanesinin yakınlarında Haniyye'nin ailesine saldırı düzenlendi ve 3 çocuğu ve 3 torunu şehit oldu."

"Haniyye'nin şehadet haberini aldığı görüntüler yayınlandı. Kişisel bir davadan değil ulusal bir davadan bahsettiğimiz için Hamas lideri olarak böyle metanetli bir açıklama bekleniyordu. Yanında ki yardımcısı Gazze'den bir telefon alıyor arayan Haniyye'nin büyük oğlu ve ağlayarak haberi aktarmaya çalışıyor. Haniyye'de "şehit oldular Allah'a emanet olsun, Allah'tan geldik ve Allah'a gideceğiz" diyor ve tam bir teslimiyet timsali olduğunu gösterdi."

HAMAS LİDERİ İSMAİL HANİYE KİMDİR?
1963'te Gazze Şeridi'ndeki Elşati mülteci kampında dünyaya geldi. Ailesi 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında Aşkelon şehrinden kaçarak mülteci durumuna düşmüştü. 1987'de Gazze İslam Üniversitesi'nden mezun oldu. 1989'da I. İntifada'ya katıldığı ve Hamas üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. 1992'de serbest bırakıldıktan sonra, İsrail tarafından diğer İslami Cihad ve Hamas üyesi 415 kişilik grubun arasına katılıp, Güney Lübnan'a sürüldü. Ertesi yıl Gazze'ye geri döndü.


1999'dan 2004'e kadar, Hamas genel sekreteri Şeyh Ahmet Yasin'in özel kalem müdürlüğünü yaptı. Aralık 2005'te yapılan ve 25 Ocak 2006'da tekrarlanan Filistin Yasama Konseyi seçimlerinde Hamas lideri Halid Meşal'in Şam'da sürgünde bulunmasından dolayı listenin en başında yer aldı. Hamas'ın 132 sandalyeden 74'ünü aldığı seçimler sonucunda Haniye, 16 Şubat 2006'da Hamas'ın başbakan adayı olarak açıklandı. 19 Şubat'ta, ABD ve İsrail'in karşı çıkmalarına rağmen Filistin başkanı Mahmud Abbas tarafından başbakanlığa atandı. Ekim 2006'da Gazze'de El Fetih ile Hamas üyelerinin çarpışmaları sırasında konvoyuna düzenlenen saldırıdan kurtuldu. Mayıs 2007'de İsrail'in evine karşı düzenlediği füze saldırısını atlattı.

Haziran 2007'de Gazze Şeridi'ndeki Hamas ile El Fetih arasındaki çatışmaların zirveye çıkması üzerine, Filistin devlet başkanı Mahmud Abbas tarafından görevinden alındı. Ancak Hamas, Abbas'ın kararnamesini reddetti ve İsmail Haniye hükûmetinin görevde kalacağını ve Filistin Ulusal Yönetimi hükûmeti olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi.

2 Haziran 2014 – 13 Şubat 2017 tarihleri arasında Gazze Şeridi Yönetimi Başkanlığını üstlendi. 6 Mayıs 2017'den beri Hamas Siyasi Büro Başkanlığını yapmaktadır. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum