İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Özellikle Arnavutköy ve Başakşehir'de etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü, ev ve iş yerleri ile Kayaşehir metro istasyonunu su bastı. Halkalı Gümrük'te bazı vatandaşlar mahsur kalırken, Başakşehir ve Küçükçekmece'de iki kişi, sağanak yağış nedeniyle oluşan sele kapılarak hayatını kaybetti. Yaşanan felaket nedeniyle ortaya çıkan manzaralar ise durumun vehametini gözler önüne serdi.

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi
06 Eylül 2023 - 06:33

İstanbul'u sağanak yağış vurdu! Can kayıpları var! Çok sayıda evi su bastı...

Giriş Tarihi: 05.09.2023 Güncelleme Tarihi: 06.09.2023 

İstanbul'u sağanak vurdu CHP'li İBB yine sınıfta kaldı: AKOM uyarı bile yapmadı! Vatandaştan çığ gibi tepki! Hizmet yok, icraat yok 

İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

Küçükçekmece'de, Halkalı Gümrüğü'nün içinde bulunan bir kafede sel suları nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 68 kişi, kurtarma operasyonuyla botlara bindirilerek kurtarıldı.

Son dakika haberi! İstanbul'un bazı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, sürücüler ilerlemekte zorluk çekti. Arnavutköy ve Başakşehir'de yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. İstanbul Valisi Davut Gül, kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Metro İstanbul, M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattı'nda yoğun yağış nedeniyle iki istasyonun kapatıldığını bildirildi. Valilik 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul'u sel götürürken, CHP'li İBB'ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'un İstanbul'u uyarmak yerine, en son 5 gün önce etkinlik paylaşımı yaptığı tespit edildi. Öte yandan yaşananlar sonrasında kameralar karşısına geçen İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, adeta skandal açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, yaptığı açıklamada, "Geçmiş dönemlerde karşılaştığımız farklı görüntüler bu yağışta görülmemiştir. Gerekirse sahaya ineceğim." dedi. İmamoğlu'na sosyal medyadan tepki yağdı.

İstanbul’u sağanak yağış vurdu! Can kayıpları var! Çok sayıda evi su bastı...Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nin günlerdir yaptığı uyarılar sonrasında sağanak yağış İstanbul'a ulaştı. Özellikle şehrin kuzey bölgelerinde etkili olan yağış sonrası Arnavutköy ve Başakşehir gibi ilçelerde su baskınları yaşandı. İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada trafiğe çıkılmaması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. Diğer yandan İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Şu ana kadar AFAD'a 1150 su baskını ihbarı yapıldı." ifadelerini kullanıldı. Saat 01.37 itibariyle İstanbul'da yaşanan sel felaketinde 2 can kaybı bulunuyor. İşte dakika dakika İstanbul'da yaşananlar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nin yaptığı uyarılar sonrası İstanbul genelinde kuvvetli sağanak yağış etkili olurken çok sayıda yeri su bastı.

İşte dakika dakika İstanbul'daki yağış sonrası yaşananlar:

Sel suları arabaları sürüklemeye başladı! İstanbullular trafiğe çıkmayın

Bugün yaşanan yoğun yağışlar İstanbul'u sel felaketiyle karşı karşıya bıraktı. İstanbul'un dört bir yanında meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu arabalar sürüklenme noktasına kadar geldi.

İstanbul’u sağanak vurdu CHP’li İBB yine sınıfta kaldı: AKOM uyarı bile yapmadı! Vatandaştan çığ gibi tepki! Hizmet yok, icraat yok

İstanbul'un bazı ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, sürücüler ilerlemekte zorluk çekti.

İSTANBUL'U SAĞANAK VURDU! YOLLAR GÖLE DÖNDÜ I VİDEO İZLE

Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.


Arnavutköy'de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi.

Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Valilik 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

VALİ GÜL ACI HABERİ DUYURDU I VİDEO İZLE

TÜM VATANDAŞLARIMIZ TAHLİYE EDİLMİŞTİR
Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde yağış nedeniyle içeridekilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerliyor.

İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu Yapılan açıklamada, "TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

VALİ GÜL VATANDAŞLARI UYARDI
İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağışın olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

VALİ AÇIKLADI: İŞTE GELEN SU BASKINI İHBARLARI
Valilikten yapılan açıklamada, "AFAD 112 ihbar hattına gelen su baskını ihbarı: 1150, İtfaiye komuta merkezine gelen su baskını ihbarı;1250, İSKİ su baskını ihbarı: 1390, AKOM beyaz masaya gelen su baskını ihbarı: 25 gelmiş olup, ekipler olay yerinde müdahale etmektedir. Yaralı ve can kaybı yoktur" denildi.

İstanbul Valisi Davut Gül selden etkilenen bölgede incelemelerde bulundu.

Sel acısı

İstanbul'da aniden bastıran yağış 1 saatte Başakşehir, Küçükçekmece ve Arnavutköy'ü göle çevirdi. 2 kişi sel sularına kapılarak can verdi. Akşam saatlerinde başlayan yağış sonrasında üç ilçede binden fazla ev ve iş yerini su bastı, dereler taştı, vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Bölgeye 1 saatte metrekare başına 128 kilogram yağış düştüğü açıklandı.

İstanbul Başakşehir.

İstanbul Başakşehir.

Sağanak yağış dün akşam saatlerinde İstanbul’u da vurdu. Başakşehir, Arnavutköy ve Küçükçekme’de etkili olan yağış 1 saatte hayatı felç etti. Başakşehir ve Arnavutköy’de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi. Vatandaşlar yollarda araçlarının içinde mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı. Park halindeki bazı araçlar da sulara kapıldı. Başakşehir Millet Kütüphanesi’nde mahsur kalan vatandaşlar belediye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi. Kayaşehir metrosu ile Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı. İki ilçeye 1 saatte metrekare başına 128 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Küçükçekmece İkitelli’de ise çok sayıda araç sular altında kaldı. İstanbul Valiliği, yağış sonrasında 112 ihbar hattına bin 150 su baskını ihbarı geldiği açıklandı.

2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel sularına kapılan iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Vatandaşlardan sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını isteyen Gül, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

 İstanbul'un kuzey bölgelerinde sağanak yağışlar etkili oldu. Özellikle ArnavutköyBaşakşehirSultangazi ve Küçükçekmece ilçelerinde kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

SON DAKİKA | İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2’ye yükseldi

Son dakika haberine göre; İstanbul sağanak yağışa teslim oldu. Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

SON DAKİKA | İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2’ye yükseldi

Arnavutköy'de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi.

SON DAKİKA | İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2’ye yükseldi

İstanbul Valisi Gül, acı haberi duyurdu: Sel nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti | Video

SAĞANAK YAĞIŞ CAN ALDI!

İstanbul Valisi Davut Gül, A Haber ekranlarında yaptığı açıklamada "Metrekareye yaklaşık 125 kg yağış oldu. Başakşehir ilçemizde 1 vatandaşımız, Küçükçekmece ilçesinde 1 kişi vefat etti. Toplamda 2 can kaybımız var. Kirazlı-Kayaşehir Metro hattında 3 istasyon kapatıldı" dedi.

SON DAKİKA | İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2’ye yükseldi

"2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 12 KİŞİ ETKİLENDİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki sel ve su baskınlarına ilişkin son durumu paylaştı. Ekiplerin görev başında olduğunu vurgulayan Bakan Koca, şunları ifade etti:

"İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olup olaydan etkilenenlerin sayısı 12'ye çıktı. Taşkından etkilenen kişiler ambulanslarımızla hastanelere nakledilmiştir. Konuyla ilgili olarak şu ana dek 70 ambulans ve 10 UMKE Timiyle 240 sağlık çalışanı görevlendirmesi yapılmıştır. Taşkın sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz."

SON DAKİKA | İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2’ye yükseldi

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Arnavutköy'de sağanak nedeniyle birçok sokak iş yerleri ve evleri su bastı. Bazı ev eşyaları sokakta suya kapılırken bazı araçlar ise yolda kaldı.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

VATANDAŞLAR KENDİ İMKANLARIYLA SUYU BOŞALTTI

Evlerini su basan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı. Bazı evleri su basması nedeniyle de itfaiye ekipleri mahsur kalma ihbarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Küçükçekmece'de ise bazı otomobiller suya gömüldü.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerledi.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

VALİ GÜL VATANDAŞLARI UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor." açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

SU BASKINI İHBARLARI YAPILDI

Valilikten yapılan açıklamada "AFAD 112 ihbar hattına gelen su baskını ihbarı:1150, İtfaiye komuta merkezine gelen su baskını ihbarı;1250, İSKİ su baskını ihbarı:1390, AKOM beyaz masaya gelen su baskını ihbarı: 25 gelmiş olup, ekipler olay yerinde müdahale etmektedir." denildi.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, İstanbul'daki sel ve sağanak felaketi nedeniyle, Arnavutköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde olduklarını belirtti. Bakan Yerlikaya, "Ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarına devam edecek." derken selde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diledi.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARMIŞTI

İstanbul Valiliği, bu akşam ile gece saatlerinde kentin kuzey kesiminde ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağının tahmin edildiğini bildirmişti.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verilmişti.

 

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

"METREKAREYE 125 KİLOGRAM YAĞMUR YAĞDI"

Arnavutköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün akşam saat 21.00 sıralarında Arnavutköy, BaşakşehirKüçükçekmeceSultangazi, Eyüpsultan'ın bir kısmında sağanak yağışın etkili olduğunu, Arnavutköy ve Başakşehir'de metrekareye 125 kilogram yağmur yağdığını belirtti.

Kısa zamanda bu kadar büyük miktarda yağmurun derelerin de taşması sonucunda iş yerlerinin ve evlerin düşük kot denilen bodrum kesimlerinde su baskınlarına sebep olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Üzülerek ifade etmemiz gerekir ki, biri yabancı uyruklu olmak üzere Başakşehir'de bir vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Yabancı uyruklu vatandaş Küçükçekmece ilçemizde. Biz başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Beş yaralımız var. Az önce İl Sağlık Müdürü'nden tekrar son durumlarını sorduk. Hayati tehlikeleri olmadığını, üçünün hemen ayakta tedavi olarak taburcu olduklarını, diğerlerinin de yatarak tedavi olduklarını söylediler." diye konuştu.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

Yerlikaya, selin yaşandığı ilçelerle ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Arnavutköy ilçemizde Belediye Başkanı'mız 291 konutun su baskınından etkilendiğini, şu ana kadar yüzde 70'ini bunların tahliye ettiklerini söyledi. Başakşehir'de Belediye Başkanı'mız Yasin Bey'le görüştük, 650 iş yeri, 131 evin su basmasından etkilendiğini söyledi. Küçükçekmece'de 98 konut, 13 iş yerinin, Sultangazi'de 10 konut, Eyüp ilçemizde de 30 konutun su basmasından olumsuz etkilendiği söylendi."

ZARAR TESPİTİ ÇALIŞMALARI YARIN BAŞLAYACAK

İstanbul Valisi Davut Gül'ün koordinasyonunda, emniyet, jandarma, AFAD, İSKİ, itfaiye ve ilçe belediyelerinin motopomplar, vidanjörler ve su boşaltmayla ilgili araçlarıyla suların tahliyesinin sabaha kadar kesintisiz devam edeceğini aktaran Yerlikaya, sabah Valiliğin koordinasyonunda zarar tespitiyle ilgili çalışmalara başlayacaklarını bildirdi.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 112'ye gelen tüm çağrıların her birini cevaplandırdıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Kalacak yerle ilgili bir Arnavutköy'de müracaat olmadı. Başakşehir'de de olmadığını biliyoruz. İstanbullu hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Vefatlar için çok büyük üzüntü duyuyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına sabırlar diliyoruz. Tekrarından İstanbul'umuzu, ülkemizi Cenabıallah korusun diyoruz. Şunu söylememiz lazım. Tabii bu iklim değişikliği öyle bir değişiklik haline geldi ki bir ilçede 40 mahalle var. Mahallenin üçünde bir saat içerisinde 120 kilogramlık bir yağış, çok kısa süre içerisinde, hemen yüz metre ilerisindeki mahallede hiçbir şey yok. Bunu şunun için söylemek istiyorum kıymetli hemşehrilerime, lütfen Meteorolojiden yapılan uyarılara, bu sarı ve turuncu kot uyarılarına, hatta 'şu saat, şu vakitlerde olması muhtemel' diye bizi uyaran hatırlatmalara lütfen dikkat edin. Canımız yanmasın. Tedbir, tedbir, tedbir diyoruz. Valiliğimiz, AFAD, Meteoroloji, medyamız her fırsatta şehirlerimize, hemşehrilerimize bu ikazları yapıyoruz. Lütfen bu ikazlara uyalım diyorum."

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

"ACİL BİRİMLERİMİZ HASTA KABUL ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul'daki su taşkını olayı sonrası, Çam ve Sakura Şehir Hastanemizle ilgili bazı hatalı yorumlar yapılmakta ve hastaları yanıltıcı ifadeler kullanılmaktadır. Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir. Hastanenin su taşkını olayından etkilenmesi, rögar kapaklarının taşkında geri tepmesi sonucu içeriye bir miktar su girmesi ve suyun kısa sürede temizlenmesinden ibarettir. Acil birimlerimizin devre dışı olduğunu söyleyenler, durumu acil olan birçok hastayı yanılttıklarını unutmamalı, bu sorumluluğu almamalıdır. Gerçekte durum, 1 saat önce çekilmiş videoda görüldüğü gibidir" ifadelerine yer verdi.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

KAFENİN ÇATISINDA MAHSUR KALAN 68 KİŞİ BOTLARLA KURTARILDI

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sırasında Halkalı Gümrüğü'nü su bastı. Gümrük çalışanları ve işlemler için gümrükte bulananlar, gümrüğün yanında bulunan kafeye sığındı. Kafe müşterileri, çalışanları ve kafeye sığınanlar yükselen su nedeniyle kafenin çatısında mahsur kaldı. Vatandaşlar çatıda bir süre yardım beklerken olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Mahsur kalanlar botlar ve iş makineleri ile kurtarıldı.

Botla kurtarılan kafe çalışanı Emre Tuğrul, "Önce ayak boyu su vardı, çok fazla ciddiye almadık. Ondan sonra buradaki vagonların düşmeye başladığını gördük. Ondan sonra su seviyesinin yükseldiğini anladık. Ondan sonra müşterilerimizi çatı katına aldık. Su ile birlikte yılan ve böcekler vardı, bundan korkan müşterilerimiz oldu. Onları rahatlatmaya çalıştık. İki saatin üzerinde içeride mahsur kaldık" dedi.

SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi
 
SON DAKİKA | İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu! Acı haberler peş peşe geldi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

CHP'Lİ İBB'DEN UYARI YOK
Öte yandan İstanbul'u sel götürürken, CHP'li İBB'ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'un İstanbul'u uyarmak yerine, en son 5 gün önce etkinlik paylaşımı yaptığı tespit edildi. İstanbul'da son birkaç saattir yaşanan sel felaketi ile ilgili de herhangi bir uyarı paylaşımı gerçekleşmedi.

"GEREKİRSE SAHAYA ÇIKARIM" I VİDEO İZLE

 

"GEREKİRSE SAHAYA İNİCEĞİM"
İstanbul'da aniden bastıran sağanak yağış, birçok ilçede sel, su baskını ve taşkınlara neden oldu. Yaşananlar sonrasında kameralar karşısına geçen İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, adeta skandal açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, yaptığı açıklamda, "Geçmiş dönemlerde karşılaştığımız farklı görüntüler bu yağışta görülmemiştir. Gerekirse sahaya ineceğim." ifadelerini kullandı.


"HİZMET YOK, İCRAAT YOK AMA HALA KONUŞABİLİYORSUNUZ"
Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaların ardından vatandaşlar, İmamoğlu'nun paylaşım yaptığı açıklama videosunun altına sosyal medyadan tepki yağdırdı. Bir kullanıcı İmamoğlu'nun paylaşımının altına, "Göreve geldiğin günden beri İstanbul'u mahvettin. Hizmet yok, icraat yok ama hala konuşabiliyorsunuz. Yazıklar olsun…" ifadelerine yer verdi.

 

"YAHU BİRAZ BİLE Mİ SEVMEDİNİZ BU ŞEHRİ?"
Bir sosyal medya kullanıcı ise İmamoğlu'na bu sözler tepki gösterdi: "Bir saat önce yaptığı açıklamada "Geçmiş dönemlerde karşılaştığımız farklı görüntüler bu yağışta görülmemiştir" diyen başkan bak burası Halkalı Gar.Burası lojistiğin kalplerinden biri. 2 vefat haberi, ne yazık ki artacak gibi. Yahu biraz bile mi sevmediniz bu şehri?"

"Aramızda kalsın İstanbul sular altında"
Bir kullanıcı ise sosyal medya hesabından, " Aramızda kalsın İstanbul sular altında kaldı, Hash, yeleği giymiş kamera karşısına geçmiş. Dostlar alışverişte görsün..., "Artık İstanbul'u sel götürmeyecek, her yeri onardık, altyapıya yatırım yaptık, şu kadar yerde şu kadar su birikintisi sorununu çözdük, hiçbir sorun kalmadı." diye İstanbul'da her yere reklam yaptın, bütün ilçeleri sel götürüyor Başkan?" , ifadelerine yer vererek Ekrem İmamoğlu'nu tiye aldı.

İstanbulda kuvvetli sağanak sonrası sel: Ev ve iş yerlerini su bastı! 2 kişi hayatını kaybetti03.01 Bakan Koca: "Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul'daki su taşkınları sonrası hastanelerinin acil birimlerinin devre dışı olduğuna dair iddialara ilişkin "Acil birimlerimiz her zamanki gibi hasta kabul etmeye devam etmektedir" dedi.

01.30 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "#İstanbul'da meydana gelen #sel ve su baskınları nedeniyle #Arnavutköy Kaymakamlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezindeyiz. Ekiplerimiz gece boyunca çalışmalarına devam edecek. Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

01.09 Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Küçükçekmece ve Başakşehir'de meydana gelen selde yaşanan ölümlere ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, yoğun yağış nedeniyle Küçükçekmece ve Başakşehir'de etkili olan sel felaketinde meydana gelen ölüm olaylarıyla ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği ve derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi.

01.07 Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu: Bodrum katlarda ve otoparklarda olumsuzluklar var.

00.14 SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA: 5 KİŞİ ETKİLENDİ

İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. İstanbul'umuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Gelişmelere karşı görev başındayız.

23.37 İstanbul Valisi Davut Gül: Biri Başakşehir'de birisi Küçükçekmece'de 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çalışmalarımız sabaha kadar sürecek.

ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ

22.43 Başakşehir ve İkitelli'de birçok araç sular altında kaldı. Dereye dönen sokaklarda suya gömülen araçlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin su baskınlarına müdahaleleri sürüyor.

Sel suları arabaları sürüklemeye başladı! İstanbullular trafiğe çıkmayın

22.05 Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu yaptığı açıklamada "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

21.31

VALİDEN TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI

İstanbul Valisi Davut Gül "Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim" açıklamasında bulundu.

20.47 Yağış nedeniyle Arnavutköy'e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekliyor.

20.41 Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu Yapılan açıklamada, "TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

20.30 İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde kuvvetli yağış etkili oluyor. Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Arnavutköy'e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi. Yağış nedeniyle Arnavutköy'e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekliyor.

19.38 İstanbul Valiliği, bu akşam ile gece saatlerinde kentin kuzey kesiminde ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.

Selden etkilenen Halkalı'da kurtarma operasyonu! 68 kişi sığındakları kafe çatısından böyle tahliye edildi

Selden etkilenen Halkalı’da kurtarma operasyonu! 68 kişi sığındakları kafe çatısından böyle tahliye edildiKüçükçekmece'de, Halkalı Gümrüğü'nün içinde bulunan bir kafede sel suları nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 68 kişi, kurtarma operasyonuyla botlara bindirilerek kurtarıldı.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sırasında Halkalı Gümrüğü'nü su bastı. Gümrük çalışanları ve işlemler için gümrükte bulananlar, gümrüğün yanında bulunan kafeye sığındı.

Kafe müşterileri, çalışanları ve kafeye sığınanlar yükselen su nedeniyle kafenin çatısında mahsur kaldı.

Vatandaşlar çatıda bir süre yardım beklerken olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Mahsur kalanlar botlar ve iş makineleri ile kurtarıldı.

Botla kurtarılan kafe çalışanı Emre Tuğrul, "Önce ayak boyu su vardı, çok fazla ciddiye almadık. Ondan sonra buradaki vagonların düşmeye başladığını gördük.

Ondan sonra su seviyesinin yükseldiğini anladık. Ondan sonra müşterilerimizi çatı katına aldık. Su ile birlikte yılan ve böcekler vardı, bundan korkan müşterilerimiz oldu. Onları rahatlatmaya çalıştık. İki saatin üzerinde içeride mahsur kaldık" dedi.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

CUMA

 

CUMARTESİ

 

Kuvvetli sağanak yağış yolda!

EVLERİ, İŞYLERİNİ VE OTOPARKLARI SU BASTI

Öte yandan Arnavutköy'de birçok ev ve iş yerini su bastı. Vatandaşlar bu zorlu anlarda rögar kapaklarını açarak suyun tahliye edilmesine yardımcı olmaya çalıştılar.

Evlerini su basan Arnavutköy sakinleri, kovayla suyun altına gömülen eşyalarını kurtarmaya çalıştılar. Bu sırada yağan şiddetli yağmura kapılan bir motosiklet de vatandaşlar tarafından zor kurtarıldı. Ayrıca Arnavutköy'de bulunan bir otopark da sular altında kaldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARILARDA BULUNDU

Sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül'de "Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim" diyerek uyarılarda bulundu.​​​​​​


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum