İçişleri Bakanlığı binasına bombalı saldırı! Bakan Yerlikaya açıkladı: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Ankara'da patlama: İçişleri Bakanlığı binasına bombalı saldırı girişimi Ankara, Kızılay çevresinde bir patlama meydana geldi. Patlama sesi birçok noktadan duyulurken olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kızılay çevresinde meydana gelen patlamanın nedeninin bombalı saldırı girişimi olduğunu belirtirken teröristlerden birinin kendini patlattığını, diğerinin ise etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bomba imha ekiplerinin şüpheli araçtaki işlemleri devam ederken patlamayla ilgili soruşturma başlatılarak yayın yasağı getirildi.

İçişleri Bakanlığı binasına bombalı saldırı! Bakan Yerlikaya açıkladı: 2 terörist etkisiz hale getirildi
01 Ekim 2023 - 10:43

Son dakika: Ankara'da bombalı terör saldırısı! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Giriş Tarihi: 01.10.2023 Güncelleme Tarihi: 01.10.2023 

İçişleri Bakanlığı binasına bombalı saldırı! Bakan Yerlikaya açıkladı: 2 terörist etkisiz hale getirildi
Son dakika haberi... Ankara'da bu sabah bombalı eylem hazırlığında bulunan 2 terörist etkisiz hale getirildi. Trafik polislerine yol kontrolü sırasında teröristlerin kullandığı araçtan ateş açıldı. Başlatılan operasyon neticesinde 1 terörist kendisini patlattı diğer hain ise güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Bakan Yerlikaya, 2 kahraman polisimizin de hafif şekilde yaralandığını duyurdu.

Son dakika: Ankara Kızılay çevresinde patlama sesi

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanlığının Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. Özel harekat polisleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde bulunuyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını bildirdi. Yerlikaya, "Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır." ifadelerini kullandı.

Son dakika: İçişleri'ne bombalı saldırı girişimi! Bölgeye ekipler sevk edildi

İçişleri Bakanlığının Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi.

İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında duyulan patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı.


BOMBA İMHA EKİBİ BÖLGEDE
Özel harekat polisleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde bulunuyor. Bir bomba imha ekibi bir aracı kontrol etti.

BOMBALI TERÖR SALDIRISI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili şunları kaydetti:

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir."

Genelkurmay kavşağının olduğu bölge trafiğe kapatıldı. İlk anlarda patlamanın nedeni araştırılırken A Haber muhabiri Murat Sekban olay yerinden ilk bilgileri aktardı. İçişleri Bakanlığı'nın önünde yer alan ticari bir aracın camlarının patladığı görülürken olay yerinde çatışma çıktığı belirtildi.

CANLI YAYINDA KONTROLLÜ PATLATMA ANI | VİDEO İZLE

EL BOMBASI İDDİASI
Ankara'da meydana gelen patlamanın İçişleri Bakanlığı'na atılan bir el bombasından kaynaklandığı iddia edilmişti. İddialara göre bomba, fotoğrafta görülen gri renkli ticari araçtan atıldı.

Emniyet güçleri araçta bomba düzeneği ihtimaline karşı araç çevresini boşaltımp, güvenli alan oluşturdu.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Kızılay'da patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Özel harekat polisleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde bulunuyor.

megaphone

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, '01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir.' denildi.

TERÖRİSTLERİN ARACINDA BOMBA ARAMASI

Teröristlerin aracında bomba araması yapılıyor. Olay yerindeki bomba imha ekipleri o araçta inceleme yaparken CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan da son bilgileri aktardı. Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle;

Bomba imha uzmanı buradalar, halen incelemelerini sürdürüyorlar. Başka bir bomba düzeneği var mı bu sorunun cevap bulması önemli, tekrar patlamaya mahal vermemek önemli. İkinci bir bomba düzeneği varsa eğer onun da etkisiz hale getirilmesi gerekiyor. Araç içerisinde mühimmat, roket atar var mı incelenmesi gerekiyor. Burada bulunduğumuz dakikalar sırasında olay yeri inceleme ekiplerinin delilleri topladığını, patlamanın hemen ardından etrafa saçılan parçaları delil poşetine doldurduklarını biliyoruz.

Pazar günü olmasının önemine dikkat çekmemiz gerekiyor. Pazar günü burası vatandaş kalabalığının olmadığı nokta. Bu saldırıdan sivil vatandaşların etkilenmemesine neden olan unsurlardan birisi buydu.

BAKAN YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali yerlikaya patlamaya ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi; Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur.

Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir.

10:0001 Ekim 2023

HAFİF TİCARİ ARAÇ İÇERİSİNDE PATLAMA

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan bölgeden aktardığı ilk bilgilere göre, 'Sabah erken saatlerinde Atatürk Bulvarı’nda İçişleri Bakanlığı’nın önünde patlama sesini duyduğumuzdan beri olay yerine ulaşmaya çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı’na doğru hafif ticari araçtan bir saldırı girişiminde bulunulduğu, o saldırı girişimi engellenmişe benziyor resmi otoritelerden açıklama gelmiş değil. Görgü tanıklarından duyduğumuza göre hafif ticari araç içerisinden patlama meydana geldi. O patlamayı takiben İçişleri Bakanlığı önünde silahlı çatışma meydana geldi. Çok sayıda özel harekat ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri de az önce geldi. Araç içinde ateşli silah var mı, roket atar var mı? Bunlar önümüzdeki dakikalarda kamu otoritelerinden gelecek bilgilerle netleşmiş olacak.' dedi.

POLİS BÖLGEYE KİMSEYİ YAKLAŞTIRMADI

CNN TÜRK muhabiri Melike Görür bölgeden aktardığı bilgilere göre, 'Saat 9.30 gibi gerçekleşti. Bir patlama olduğu belirtiliyor. Neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bir roket olduğu belirtiliyor ancak net değil. Biz de Meclis’teydik, orada bile hissettik. Kapıların çarptığını gördük. Meclis Kızılay’a çok yakın bir noktada. Kızılay’da Bulvar yönünde İçişleri Bakanlığı önünde olduğu belirtiliyor. Şu anda o noktaya almıyorlar. Biz şu anda Genel Kurmay Kavşağı’nın olduğu bölgedeyiz. Patlamanın olduğu bölgeye geçemiyoruz, polisler almıyor.' ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA PATLAMA SESİ

İçişleri Bakanlığı'nın Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu. Daha sonra ise bölgede silah sesleri geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Ankara'da patlama: İçişleri Bakanlığı binasına bombalı saldırı girişimi

Ankara, Kızılay çevresinde bir patlama meydana geldi. Patlama sesi birçok noktadan duyulurken olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kızılay çevresinde meydana gelen patlamanın nedeninin bombalı saldırı girişimi olduğunu belirtirken teröristlerden birinin kendini patlattığını, diğerinin ise etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bomba imha ekiplerinin şüpheli araçtaki işlemleri devam ederken patlamayla ilgili soruşturma başlatılarak yayın yasağı getirildi.

Ankara Kızılay'da patlama

Ankara Kızılay'da patlama

Ankara, Kızılay çevresinde bir patlama meydana geldi. Patlama sesi birçok noktadan duyulurken olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen patlamanın nedeninin terör saldırısı olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Patlamanın nedeni terör saldırısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Kızılay yakınında meydana gelen patlamanın sebebinin bombalı saldırı girişimi olduğunu belirterek sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.

Bakan Yerlikaya saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı;

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı

İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında duyulan patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

Terör saldırısında kullanılan silah

Şüpheli paketler kontrollü bir şekilde patlatılıyor.

İşte teröristlerin saldırı girişiminde bulunduğu araç

Teröristlerden biri uzun namlulu silahla saldırırken diğer terörist kendini imha etti. Olayda hafif yaralanan iki emniyet mensubunun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Soruşturma başlatıldı yayın yasağı getirildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik bombalı saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını, olayla ilgili haberlere erişim engeli ve yayın yasağı kararı verildiğini açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "1 Ekim 2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir." bilgisi verildi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum