Gazze Kasabı Netanyahu 'Savaş Kabinesi'ni feshetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaş kabinesini feshettiğini bakanlara bildirdi. İsrail medyasına göre; Netanyahu küçük bir savaş kabine kuracak. Yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah kentine geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu, acımasız ve zorba ordusu ile ters düştü.

Gazze Kasabı Netanyahu 'Savaş Kabinesi'ni feshetti
17 Haziran 2024 - 13:48

Son dakika | Katil Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Giriş:17.06.2024 11:28 Güncelleme:17.06.2024 13:07

Son dakika...İsrail Lübnan sınırında gerilim zirvede: ABD devreye girdi! Netanyahu Savaş Kabinesi'ni feshetti

Siyonist basın duyurdu: İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesini feshetti

Gazze'deki savaşta son dakika... Soykırım kabinesi paramparça! Netanyahu feshetti

Siyonist basın duyurdu: İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesini feshettiGazze'nin güneyinde savaşa kısmi de olsa ara veren İsrail köşeye sıkıştı, kuzeydeki Hizbullah ile olan topyekün bir savaş riskine karşı ise ABD tekrar sahneye çıkıyor. İsrail Başbakanı Netanyahu ise savaş kabinesini feshettiğini duyurdu.

Katil Netanyahu savaş kabinesini feshettiİsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları 255 gündür devam ederken, dünya gözlerini yeni bir gerilimin patlak verdiği İsrail-Lübnan sınırına çevirdi. Uzmanlar Lübnan'ın güney sınırında yapılacak bir yanlış hesaplamanın daha geniş bir çatışmayı tetikleyebileceği yönünde "çok gerçek" bir risk olduğunu hatırlatırken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün savaş kabinesini feshetti.

Son dakika...İsrail Lübnan sınırında gerilim zirvede ABD devreye girdi, Netanyahu iki seçenek arasında sıkışıp kaldıSon dakika haberi! İsrail basınında yer alan haberlere göre, Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Savaş Kabinesini feshetti. Netanyahu, kabinenin Benny Gantz'ın isteği üzerine kurulduğunu ve onun ayrılması üzerine fesih kararının alındığını duyurdu. Peki, İsrail'de yeni soykırım kabinesi kurulacak mı? İşte, detaylar...

Gazze'deki savaşta son dakika... Orta Doğu'da sonsuza kadar savaş! İsrail köşeye sıkıştı, ABD Hizbullah için sahaya iniyor

Beter olun soysuzlar! Terör devletinin soykırım kabinesi dağıldı

İsmi açıklanmayan İsrailli bir yetkili, Netanyahu'nun söz konusu uygulamanın "kabul edilemez" olduğunu açıkça belirttiğini söyledi.

Beter olun soysuzlar! Terör devletinin soykırım kabinesi dağıldı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaş kabinesini feshetti.

İsrail’de Benny Gantz'ın istifasının ardından savaş kabinesi dağıldı. Uluslararası basında yer alan haberlere göre Başbakan Binyamin Netanyahu, savaş kabinesini feshetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 11 Ekim 2023’te kurulan savaş kabinesini feshetti.

İsrail medyası Netanyahu’nun, 7 Ekim saldırısı sonrası kurulan Savaş Kabinesi’ni feshettiğini ve yeni bir kabinenin kurulmayacağını duyurdu.

Netanyahu’nun kararı Benny Gantz’ın kabineden istifa etmesinden 8 gün sonra geldi.

İddialara göre, İsrail başbakanı duyuruyu dün geceki kabine toplantısı sırasında yaptı.
İsrail Savaş Kabinesi üyesi Gantz’tan kısa bir süre sonra da İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un da Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hal hükümetinden istifa ettiği belirtilmişti.

'TAKTİKSEL ARA' GERİLİMİ

Dün İsrail ordusu, "Gazze'ye giren insani yardımların hacmini arttırmak" amacıyla Kerem Şalom Sınır Kapısı’ndan Selahaddin Yolu’na ve oradan da kuzeye giden yol boyunca, ikinci bir duyuruya kadar askeri faaliyetlere "yerel ve taktiksel ara" verileceğini duyurdu. Ancak iddialara göre bu karar Netanyahu ve ordu arasında gerilime neden oldu.

Son dakika: Netanyahu Savaş Kabinesini dağıttı

İsmi açıklanmayan İsrailli bir yetkili, Netanyahu'nun söz konusu uygulamanın "kabul edilemez" olduğunu açıkça belirttiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, pazartesi günü siyasi güvenlik kabinesi ile Pazar günü yaptığı toplantıda savaş kabinesinin sona erdiğini duyurdu.

 Siyonist devlet İsrail'in Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti. İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un da istifa kararı aldığı belirtildi. Netanyahu, koalisyonunun aşırı sağcı ortaklarının kabineye dahil olma talepleriyle karşı karşıya kalmıştı. İşte detaylar...

Son dakika | Katil Netanyahu savaş kabinesini feshetti

Reuters haber ajansının İsrailli bir yetkiliye dayandırarak verdiği habere göre Netanyahu, 7 Ekim saldırılarının başlamasıyla kurulan altı üyeli savaş kabinesini feshetti.

9 HAZİRAN SONRASI DİKKAT ÇEKEN KARAR

Kararın, Gantz ve Eisenkot'un 9 Haziran'da kabineden ayrıldıklarını açıklamasının ardından gelmesine dikkat çekiliyor.

NETANYAHU GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAK

Netanyahu, bu gelişmelerin ardından koalisyonunun aşırı sağcı ortakları Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in savaş kabinesine dahil olma talepleriyle karşı karşıya kalmıştı.

Bu hamlenin ABD de dahil olmak üzere İsrail'in uluslararası ortaklarıyla arasındaki gerginliği artırması bekleniyordu.

Şimdi Netanyahu'nun, Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'in de aralarında bulunduğu bir grup siyasetçi ile görüşmelere başlayacağı tahmin ediliyor.

İsrail'de savaş kabinesi üyesi Benny Gantz Başbakan Netanyahu'nun Gazze saldırılarındaki tutumunu eleştirmişti. Gantz, toplantıda savaş kabinesinin kabul etmesini istediği 6 maddelik eylem planını da açıklamıştı.

Söz konusu maddeler şöyle:

1) Rehineleri geri getirin

2) Hamas'ı tamamen yok edin, Gazze'deki kontrolü sağlayın

3) Gazze için Amerikalı, Avrupalı, Arap ve Filistinlileri içeren bir sivil yönetim mekanizması oluşturun

4) Hizbullah saldırıları nedeniyle ülkenin kuzeyini terk eden İsraillileri evlerine geri gönderin

5) İran'a karşı Suudi Arabistan ile olan ilişkileri normalleştirin

6) Tüm İsraillilerin devlete hizmet edeceği ve ulusal çabaya katkıda bulunacağı [askeri/ulusal] hizmet için bir çerçeve benimseyin.

PEŞ PEŞE İSTİFA KARARLARI GELMİŞTİ...

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yürüttüğü soykırım savaşının 8'inci ayında, Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiğini duyurmuştu. İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un da istifa kararı aldığı belirtildi.

UNRWA: Refah’ta sadece 65 bin sivil kaldı

UNRWA: Refah’ta sadece 65 bin sivil kaldı

UNRWA’dan yapılan açıklamada, “UNRWA, Refah'ta 65 bin kişinin barındığını tahmin etmektedir. Altı hafta önce bu sayı 1,4 milyon civarındaydı. Savaş başladığından beri Gazze'deki aileler tekrar tekrar kaçmak zorunda kaldı. Güvenliğin olmadığı yerde güvenlik aramaya devam ediyorlar” denildi.

Gazze'de can kaybı 37 bin 347'ye yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin son 24 saatte düzenlediği 2 saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Bölgede saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana ortaya çıkan bilançonun da aktarıldığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 37 bin 347'ye, yaralı sayısının ise 85 bin 372'ye yükseldiği kaydedildi.

Netanyahu savaş kabinesini feshetti:

Netanyahu savaş kabinesini feshetti:

İsrail medyası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, 7 Ekim saldırısı sonrası kurulan Savaş Kabinesi’ni feshettiğini ve yeni bir kabinenin kurulmayacağını duyurdu. Netanyahu’nun kararı Benny Gantz’ın kabineden istifa etmesinden 8 gün sonra geldi.

İsrail'in Maariv ve Ynet haber sitelerinin bildirdiğine göre, İsrail başbakanı duyuruyu dün geceki kabine toplantısı sırasında yaptı.

ABD, Husiler tarafından vurulan geminin mürettebatını kurtardı

ABD, Husiler tarafından vurulan geminin mürettebatını kurtardı

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Dwight D. Eisenhower’da görevli denizciler, 15 Haziran'da Kızıldeniz'de İran destekli Husiler tarafından saldırıya uğrayan bir ticari geminin mürettebatını havadan taşıdı. Liberya bandıralı, Yunanistan'a ait dökme yük gemisi M/V Tutor, 12 Haziran'da güney Kızıldeniz'in uluslararası sularında seyrederken İran destekli bir Husi insansız deniz aracı tarafından vuruldu. Saldırı geminin makine dairesinde ciddi su baskınına ve hasara yol açtı. Bir sivil denizci halen kayıptır. Helikopter Deniz Taarruz Filosu (HSM) 74'ten bir helikopter, Tutor'dan 24 sivil denizciyi havayoluyla Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü USS Philippine Sea'ye taşıdı. Oradan da Helikopter Deniz Savaş Filosu (HSC) 7'nin helikopterleri, grubu USS Dwight D. Eisenhower'a taşıdı. Denizciler uçak gemisinde tıbbi kontrolden geçirildikten sonra daha sonraki bakım için karaya götürüldü” denildi.

İsrail-Lübnan sınırındaki yanlış hesaplama bölgeyi çatışmaya götürür

İsrail ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ciddi bir gerilimi tetikleyebileceği konusunda uyarıda bulundu. IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari açıklamasında, "Hizbullah'ın artan saldırganlığı bizi, Lübnan ve tüm bölge için yıkıcı sonuçlar doğurabilecek daha geniş bir tırmanışın eşiğine getiriyor" derken, BM'den yetkililer de Lübnan'ın güney sınırında yapılacak bir yanlış hesaplamanın daha geniş bir çatışmayı tetikleyebileceği yönünde "çok gerçek" bir risk olduğunu söylediler.

Netanyahu iki ihtimal arasında sıkışıp kaldı

Netanyahu iki ihtimal arasında sıkışıp kaldı

Hafta sonu Gazze'de öldürülen 11 askerin cenazeleri, Netanyahu'nun açıkladığı savaş hedeflerine nasıl ulaşılabileceği sorusunu yeniden gündeme getiriyor.Netanyahu, Hamas'a karşı "mutlak zafer" sözü verdi. Refah'taki mevcut operasyonu, "Hamas'ın Gazze'de kalan son taburlarına yönelik bir saldırı" olarak nitelendirdi ve operasyonun "taburun imhası" için gerekli olduğunu söyledi.

Ancak Hamas'ın askeri örgütünü dağıtmanın dahi, çatışmanın tamamen sona ermesi anlamına gelmediği açık. İsrail güçleri, "Hamas savaşçılarından temizlediklerini" ilan ettikleri bölgelerde hala Hamas'ın gerilla operasyonlarına maruz kalıyor.Hamas'ın kilit önemdeki liderleri Yahya Sinvar ve Muhammed Deif'in öldürüldüğüne ya da yakalandığına dair hiçbir işaret yok.

Başbakan Netanyahu için savaşın bitmesi muhtemelen, siyasi yaşamını sürdürebilmesi için yeni bir mücadeleyi de beraberinde getirecek.Netanyahu'nun ordusu ve müttefikleri arasında ortaya çıkan bölünmeler, savaşın söylemi ile gerçeklik arasındaki farkı ve gergin ortamı gözler önüne seriyor. Netanyahu, "mutlak zafer" vaadi ile "sonsuza kadar savaş" ihtimali arasında sıkışmış durumda.

İsrail'den Gazze'ye saldırı

İsrailden Gazzeye saldırı

Filistin haber ajansı Wafa, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bir eve düzenlediği saldırı sonucu "2 kişinin öldüğünü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 13 kişinin de yaralandığını" bildirdi .

Biden'ın üst düzey danışmanı İsrail'e gidiyor

Biden'ın üst düzey danışmanlarından Amos Hochstein, Hizbullah ve İsrail arasındaki gerilimin daha da artmasını önlemek aracı ile İsrail'e gidiyor. CBS News geçen hafta ABD'nin İsrail-Lübnan sınırındaki gerginliğin topyekün bir savaşa dönüşebileceğinden endişe ettiğini bu nedenle de Hochstein'i görevlendirdiğini yazmıştı. İsrail ordusu Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari dün, Hizbullah'tan İsrail'e yönelik sınır ötesi ateşin yoğunlaşmasının ciddi bir gerilimi tetikleyebileceğini söyledi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum