Gaziantep'te katliam gibi kaza! Can kaybı 9'a çıktı

Son dakika haberi! Gaziantep’in İslahiye ilçesinde çimento taşıyan tır, çarpıştığı yolcu minibüsünü biçti. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan İslahiye-Hatay istikameti ise yeniden trafiğe açıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Yaralı yolculardan Zeynep Gök, kazanın okuldan çıkıp eve giderken meydana geldiğini belirterek, "Yolda ilerlerken karşı şeritten tır, çok hızlı geldi ve bize çarptı. Kazanın etkisiyle de birkaç kere takla attık. Serviste kaç kişi olduğumuzu hatırlamıyorum ama koltuklar doluydu." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te katliam gibi kaza! Can kaybı 9'a çıktı
06 Mayıs 2024 - 19:03
Gaziantep'te katliam gibi kaza! Can kaybı 9'a çıktı 
Giriş Tarihi: 06.05.2024  14:07 Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 18:24
Gaziantep'te katliam gibi! Beton mikseri yolcu minibüsünü biçti | Ölü ve yaralılar var!

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde tır, çarpıştığı yolcu minibüsünü biçti. Kazada can kaybı 9'a yükseldi. 1'i ağır yaralı, 11 kişinin tedavisi sürüyor.

Kaza, öğle saatlerinde İslahiye-Hatay yolu Hatay istikametinde meydana geldi. Hatay yönüne seyir halinde olan minibüs ile beton mikseri çarpıştı.
Gaziantepte katliam gibi kaza 8 kişi öldü, 10 yaralıÇarpışmanın etkisi ile hurdaya dönen minibüs şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada minibüsteki 9 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

ÖLÜ SAYISI 9’A ÇIKTI

Gaziantep’te katliam gibi kaza: Ölü sayısı 9’a yükseldi!
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde beton mikseri, yolcu minibüsüne çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yaralıları ziyaret ederken kaza ile ilgili de açıklamalarda bulundu. A Haber muhabiri Mehmet Geçgel, bölgeden son durumu aktardı. Akşam saatlerinde yaralılardan birinin daha hayatını kaybettiği bilgisi gelirken, ölü sayısı 9'a yükseldi.

Gaziantep’te katliam gibi! Beton mikseri yolcu minibüsünü biçti | Ölü ve yaralılar varGaziantep'in İslahiye ilçesinde minibüsle beton mikserinin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.
Gaziantep'te katliam gibi kaza: Ölü sayısı 9'a yükseldi!
Son dakika haberi! Gaziantep’in İslahiye ilçesinde çimento taşıyan tır, çarpıştığı yolcu minibüsünü biçti. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı. Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan İslahiye-Hatay istikameti ise yeniden trafiğe açıldı.
Gaziantep'te korkunç kaza! 9 kişi öldü, çok sayıda yaralı var
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Yaralı yolculardan Zeynep Gök, kazanın okuldan çıkıp eve giderken meydana geldiğini belirterek, "Yolda ilerlerken karşı şeritten tır, çok hızlı geldi ve bize çarptı. Kazanın etkisiyle de birkaç kere takla attık. Serviste kaç kişi olduğumuzu hatırlamıyorum ama koltuklar doluydu." ifadelerini kullandı.
Gaziantep’te katliam gibi kaza! Beton mikseri minibüse çarptı: 9 ölü 10 yaralı var!

7'Sİ KADIN BİRİSİ ERKEK 2'Sİ ÖĞRENCİ…

Çeber, "Hatay istikametinden gelen tır şeklindeki beton mikseri, trafikte sürüş kontrolünü kaybediyor, maalesef bölünmüş bir yolda karşı şeride geçiyor. İlçeden Yeşilyurt köyümüze giden köy dolmuşuna çarpıyor. Şoför dahil 19 yolcusuyla beraber köyüne giden dolmuşa çarpıyor. Maalesef 9 vefatımız var.

Gaziantep’te katliam gibi kaza! Beton mikseri minibüse çarptı: 9 ölü 10 yaralı var!

Bunların 7'si kadın birisi erkek, 2'si ise öğrenci. Diğer dolmuş yolcularımız arasında 11 yaralı var. Şoförlerimizden ikisi hafif yaralı. Başsavcımız, kaymakamımız çok kısa süre içerisinde olay yerine gidip bizi bilgilendirdiler. Tüm ekiplerimiz trafik, jandarma, itfaiye, AFAD ekiplerimiz olay yerine çok kısa sürede ulaştı. Aynı zamanda Kilis, Hatay ve Gaziantep merkezden ambulanslarımız kısa sürede olay yerine ulaştılar."



Gaziantep’te katliam gibi kaza! Tır minibüsü ...
Gaziantep’te katliam gibi kaza! Beton mikseri minibüse çarptı: 9 ölü 10 yaralı var!

2 YARALININ DURUMU AĞIR

Sağlık çalışanlarının ciddi gayretleriyle yaralıları ambulanslarla hastanelere taşıdığını anlatan Çeber, "Yaralılarımızdan 2'sinin durumu ağır. Durumları stabil hale gelince Gaziantep'e sevkleri görünüyor. 4 normal hastamızın Gaziantep'e sevki gerçekleştirildi. Diğer yaralılarımızın bir kısmı burada. Bazılarıyla sohbet ettim, durumları iyi. Süreçle ilgili idari ve adli soruşturma başladı. Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin, kardeşlerimizin vefatı bizi çok üzdü. Rabbim ülkemize başka acı yaşatmasın." dedi.

Gaziantep’te katliam gibi kaza! Beton mikseri minibüse çarptı: 9 ölü 10 yaralı var!

BİLİRKİŞİ İNCELEMELERİ SÜRÜYOR

Kazayla ilgili şu an için gözaltı olmadığını belirten Çeber, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gözaltı şu an için yok ama olayla ilgili herkes bizim gözetimimiz altında. Şoförler hafif yaralı ama tır şoförünün gözaltı işlemi normal olarak olacak gibi görünüyor. Şu anda tamamen sağlıkla ilgili konulara odaklandık. Tedavisi uygun hale geldiğinde gözaltı işlemi görülüyor gibi, tabii bilirkişiler incelemelerini devam ettiriyor.

Gaziantep’te katliam gibi kaza! Beton mikseri minibüse çarptı: 9 ölü 10 yaralı var!

Arkadaşlarımız artık çok profesyonel, en uzak vefat noktası ile en yakını, yere savrulmalar, tekerlek izleri, aracın mevcut hızı hepsi beraber değerlendirilerek bu noktada çalışmalar yürütülüyor. Ama ilk kanaat mikserin oldukça hızlı ve süratli olduğu, buna bağlı kontrolünü kaybettiği yönünde. Bunun yanında yol hasarları veya kusurları gibi diğer konular üzerinde de durulacak. Hatay'dan İslahiye'ye doğru gelirken kontrolünü kaybediyor, karşı şeride geçiyor, bunların hepsinin tekerlek izleri mevcut, karşı şeritte kendi yolunda devam eden köy dolmuşumuza çarpıyor."


Gaziantep’te katliam gibi kaza! Beton mikseri minibüse çarptı: 9 ölü 10 yaralı var!

BAKAN TUNÇ: 3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLMİŞTİR
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde minibüsle beton mikserinin çarpışması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

İslahiye-Hatay kara yolunun Ağabey mevkisinde plakaları ve sürücüleri henüz belirlenemeyen minibüsle beton mikseri çarpıştı.

Kaza ihbarının ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi, yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Kazada, bir kişi hastanede olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti; tedaviye alınan 11 yaralıdan ikisi taburcu edilirken 9 kişinin tedavisi çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Gaziantep Valiliği, vefat eden vatandaşların kimlik belirleme işlemlerinin de devam ettiğini bildirdi.


YOL TRAFİĞE AÇILDI
Kazaya karışan araçlar, yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından çekici yardımıyla kara yolundan kaldırıldı.

Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan İslahiye-Hatay istikameti ise yeniden trafiğe açıldı.

 

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra İslahiye Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret eden Gaziantep Valisi Kemal Çeber, gazetecilere, yaklaşık İki saat kadar önce ciddi bir kazayla karşılaştıklarını söyledi.

Kazayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak yürütüldüğüne dikkati çeken Çeber, şöyle konuştu:

"Hatay istikametinden gelen tır şeklindeki beton mikseri, trafikte sürüş kontrolünü kaybediyor, maalesef bölünmüş bir yolda karşı şeride geçiyor. İlçeden Yeşilyurt köyümüze giden köy dolmuşuna çarpıyor. Şoför dahil 19 yolcusuyla beraber köyüne giden dolmuşa çarpıyor. Maalesef 8 vefatımız var. Bunların 7'si kadın birisi erkek, 2'si ise öğrenci. Diğer dolmuş yolcularımız arasında 11 yaralı var. Şoförlerimizden ikisi hafif yaralı. Başsavcımız, kaymakamımız çok kısa süre içerisinde olay yerine gidip bizi bilgilendirdiler. Tüm ekiplerimiz trafik, jandarma, itfaiye, AFAD ekiplerimiz olay yerine çok kısa sürede ulaştı. Aynı zamanda Kilis, Hatay ve Gaziantep merkezden ambulanslarımız kısa sürede olay yerine ulaştılar."

Sağlık çalışanlarının ciddi gayretleriyle yaralıları ambulanslarla hastanelere taşıdığını anlatan Çeber, "Yaralılarımızdan 2'sinin durumu ağır. Durumları stabil hale gelince Gaziantep'e sevkleri görünüyor. 4 normal hastamızın Gaziantep'e sevki gerçekleştirildi. Diğer yaralılarımızın bir kısmı burada. Bazılarıyla sohbet ettim, durumları iyi. Süreçle ilgili idari ve adli soruşturma başladı. Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin, kardeşlerimizin vefatı bizi çok üzdü. Rabbim ülkemize başka acı yaşatmasın." dedi.

BİLİRKİŞİ İNCELEMELERİ SÜRÜYOR
Kazayla ilgili şu an için gözaltı olmadığını belirten Çeber, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gözaltı şu an için yok ama olayla ilgili herkes bizim gözetimimiz altında. Şoförler hafif yaralı ama tır şoförünün gözaltı işlemi normal olarak olacak gibi görünüyor. Şu anda tamamen sağlıkla ilgili konulara odaklandık. Tedavisi uygun hale geldiğinde gözaltı işlemi görülüyor gibi, tabii bilirkişiler incelemelerini devam ettiriyor."

"Arkadaşlarımız artık çok profesyonel, en uzak vefat noktası ile en yakını, yere savrulmalar, tekerlek izleri, aracın mevcut hızı hepsi beraber değerlendirilerek bu noktada çalışmalar yürütülüyor. Ama ilk kanaat mikserin oldukça hızlı ve süratli olduğu, buna bağlı kontrolünü kaybettiği yönünde. Bunun yanında yol hasarları veya kusurları gibi diğer konular üzerinde de durulacak. Hatay'dan İslahiye'ye doğru gelirken kontrolünü kaybediyor, karşı şeride geçiyor, bunların hepsinin tekerlek izleri mevcut, karşı şeritte kendi yolunda devam eden köy dolmuşumuza çarpıyor."

TIR ÇOK HIZLIYDI
Yaralı yolculardan Zeynep Gök, kazanın okuldan çıkıp eve giderken meydana geldiğini belirterek, "Yolda ilerlerken karşı şeritten tır, çok hızlı geldi ve bize çarptı. Kazanın etkisiyle de birkaç kere takla attık. Serviste kaç kişi olduğumuzu hatırlamıyorum ama koltuklar doluydu." ifadelerini kullandı.

3 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı kazayla ilgili başlatılan adli soruşturma kapsamında 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Tunç, kazayla ilgili İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini kaydetti.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpıştığı kazada ölü sayısı 9’a çıktı. Ölenlerden 4’ünün öğrenci olduğu belirtildi. Bu arada 10 yaralıdan 2’sinin taburcu olduğu, diğerlerinin tedavisinin sürdüğü bildirildi. Kazada ölenlerin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Gaziantepte katliam gibi kaza Can kaybı 9a çıktı

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, olay yerine seyir halinde olduklarını ifade ederek, "TIR karşı şeride geçerek dolmuşa çarpıyor. Maalesef 8 vefatımız var. Diğer dolmuş yolcularımız ve tır şöforü yaraladı. Arkadaşlarımız çok kısa sürede olay yerine giderek bizleri bilgilendirdiler. Aynı zaman da Kilis, Hatay, merkezden ambulanslar geldi. Yaralılarımızdan 2'sinin durumu ağır. Durumları stabil hale getirilince Gaziantep'e sevk edilecekler. Diğer yaralılarımızın bir kısmını burada muhafaza edeceğiz. Süreçle ilgili idari ve adli soruşturmalar başladı. TIR şoförümüzün tedavisinden sonra gözaltısı görünüyor. Yine de bilirkişi raporu oluşturuluyor. İlk kanaat tırın oldukça hızlı olduğu ve kontrolünü kaybettiği yönünde." dedi.

Gaziantepte katliam gibi kaza Can kaybı 9a çıktıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gaziantep'te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânları cennet olsun. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza da Rabbim acil şifalar versin." ifadelerini kullandı.
Gaziantepte katliam gibi kaza Can kaybı 9a çıktıKazada minibüste bulunan ve çoğunun öğrenci olduğu öğrenilen 9 kişi hayatını kaybederken 11 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi ile polis sevk edildi. Yaralılar 112 Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybedenler ise İslahiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.  Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum