Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi: Ziyaret olumlu havada gerçekleşti

Başkan Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi! İlk kulis bilgileri geldi: Son derece olumlu bir havada geçti Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti Genel Merkezindeki görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat 35 dakika sürdü. Özel, görüşme sonrası AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı. CHP Kaynakları, görüşmenin son derece olumlu havada geçtiğini belirterek, tüm gündem maddelerinin detaylı bir şekilde ele alındığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi: Ziyaret olumlu havada gerçekleşti
02 Mayıs 2024 - 21:50
Başkan Erdoğan - Özgür Özel zirvesi sona erdi! 1 saat 35 dakikalık görüşmede ne konuşuldu? | Kulisler hareketlendi: CHP kaynaklarından ilk açıklama
Giriş Tarihi: 01.05.2024 18:09 Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 21:41
Başkan Erdoğan ile Özgür Özel arasında 1.5 saatlik anayasa zirvesi! Partilerden ilk açıklama: Görüşme olumlu havada geçti! Başkan Erdoğan'dan iade-i ziyaret | Özel kulis bilgileri A Haber'de!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesi: Ziyaret olumlu havada gerçekleşti

Başkan Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi! İlk kulis bilgileri geldiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin AA'ya açıklamada bulundu. Çelik yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımız, Özel'in ziyaretinden memnuniyet duydu. Cumhurbaşkanımız en kısa zamanda iadeiziyaret gerçekleştirecek" dedi.
Başkan Erdoğan - Özgür Özel zirvesi sona erdi! 1 saat 35 dakikalık görüşmede ne konuşuldu? | Kulisler hareketlendi: CHP kaynaklarından ilk açıklama
Ankara bugün kritik ve tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti. İkili arasındaki görüşme tam 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşmede yeni anayasa, ekonomi, emekli maaşları, belediyelere ait borçlar, atanamayan öğretmenler, milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın durumu, Gezi Parkı davası gibi konularının ele alındığı öğrenildi. Özgür Özel çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı. AK Parti Genel Merkezi ve İletişim Başkanlığı'nın da açıklama yapmayacağı öğrenildi. Görüşmede Başkan Erdoğan'a AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik ederken CHP heyetinden Namık Tan yer aldı. Öte yandan görüşme sonrası kulisler hareketlendi. CHP kaynaklarından ilk açıklama geldi. Görüşmenin olumlu geçtiği ifade edilirken, Başkan Erdoğan'ın iade-i ziyaret gerçekleştireceği söylendi.
8 yıl sonra bir ilk... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel görüştü
Başkan Erdoğan ile Özgür Özel arasında 1.5 saatlik anayasa zirvesi! Partilerden ilk açıklama: Görüşme olumlu havada geçti! Başkan Erdoğan'dan iade-i ziyaret | Özel kulis bilgileri A Haber'de!
Başkan Erdoğan ile Özgür Özel arasında 1.5 saatlik anayasa zirvesi! Partilerden ilk açıklama: Görüşme olumlu havada geçti! Başkan Erdoğan’dan iade-i ziyaret | Özel kulis bilgileri A Haber’de!Başkan Recep Tayyip ErdoğanCHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Özel'i AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı. İki lider arasındaki görüşme tam 1 saat 35 dakika sürdü. Özgür Özel çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlamadı. CHP kaynaklarından yapılan açıklamada "Görüşme olumlu havada geçti" ifadeleri kullanılırken, Başkan Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyaret yapması planlanıyor. A Haber muhabirleri Rüya Akkuş ve İlter Yeşiltaş, canlı yayında son gelişmeleri anbean aktardı. İşte kritik görüşmedeki özel kulis bilgileri...

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulü sona erdi.

Gözler Başkan Erdoğan-Özel zirvesinde!
Türkiye'de gözler Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yaptığı tarihi görüşmeye çevrildi. Erdoğan, Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.

ERDOĞAN KAPIDA KARŞILADI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nin kapısında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı. Özgür Özel'e emekli büyükelçi CHP milletvekili Namık Tan eşlik etti.
Başkan Erdoğan Özgür Özel'i kapıda karşıladıBaşkan Erdoğan Özgür Özel'i kapıda karşıladı
Başkan Erdoğan da Özgür Özel'i genel merkezin içinde bulunan makam katının girişinde karşıladı. Erdoğan Özel'e hitaben "Hoş geldiniz" dedi.

Başkan Erdoğan, Özel'i makam katının karşıladı!

Daha sonra ikili görüşmeye geçildi.

Erdoğan ve Özel'e, AK Parti adına Elitaş CHP adına Tan eşlik ettiErdoğan ve Özel'e, AK Parti adına Elitaş CHP adına Tan eşlik etti
Görüşmede CHP heyetinden Namık Tan, AK Parti heyetinden AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yer aldı.


AK Parti Genel Merkezi önüne önce kürsü kondu sonra da kaldırıldı.
1 saat 35 dakikalık zirve sonrası Özel, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı1 saat 35 dakikalık zirve sonrası Özel, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı
1 SAAT 35 DAKİKALIK ZİRVE
Daha sonrasında CHP lideri Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nden açıklama yapmadan ayrıldı. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özgür Özel'e aracına kadar eşlik etti.


ÖZEL KURMAYLARIYLA GÖRÜŞECEK
Özgür Özel, görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçti. Özel'in, burada kurmaylarıyla görüşmeyi değerlendireceği belirtildi.


BAŞKAN ERDOĞAN'A 'ÖZEL' HEDİYE
CHP lideri Özgür Özel ziyaretinden Başkan Erdoğan'a "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti. "Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet'in Avrupa'ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği "Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz" sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor.

Özel, ayrıca yanında Manisa'daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nden getirdiği mesir macunu hediye etti.

Başkan Erdoğan ise Özel'e Rize çayı, Rize balı ve fincan takımı armağan etti.


GÖRÜŞME SONRASI ÖZEL'DEN İLK AÇIKLAMA
Tarihi zirve sonrası ilk açıklamada bulunan CHP lideri Özel, "Olumlu bir atmosferde gerçekleşti. Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri takip edeceğim. Müzakere ve mücadeleyi birlikte yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.
KULİSLER HAREKETLENDİ
CHP kaynaklarından ilk açıklama geldi. Görüşmenin CHP açısından 'verimli olarak nitelendirilebileceğini' ve Genel Başkan Özel'in görüşmeden iyimser ayrıldığı söylendi.

Aynı kaynaklar, Özel'in randevunun AK Parti Genel Merkezi'nde verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu ilettiğini, bu konuda Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın emeklerine ve Başkan Erdoğan'ın ev sahipliğine teşekkür ettiğini ifade etti.



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN İADEYİ ZİYARET

Öte yandan Başkan Erdoğan'ın CHP'ye iadeyi ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.


Kritik zirve sona erdi! CHP kaynaklarından ilk açıklama

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA
AK Parti Sözücüsü Ömer Çelik: Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir.


TARİHİ ZİRVEDE NE KONUŞULDU?
Erdoğan ve Özel görüşmesinde; yeni anayasa, ekonomi, emekli maaşları, belediyelere ait borçlar, atanamayan öğretmenler, milletvekilliği düşürülen Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası gibi konularının ele alındığı öğrenildi.

Başkan Erdoğan - Özgür Özel zirvesi sona erdi!

Görüşme sonrası A Haber muhabiri Rüya Akkuş, AK Parti Genel Merkezi ve İletişim Başkanlığı tarafından herhangi bir yazılı açıklamanın planlanmadığını söyledi.



KILIÇDAROĞLU İLE BİR ARAYA GELECEK

A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş ise Özgür Özel'in Başkan Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceğini duyurdu. İkili Ahlatllıbel'de yemek yiyecek.


"ERDOĞAN'IN KENDİ EŞİTİ OLMADIĞI MÜDDETÇE PROTOKOL BU ŞEKİLDE SAĞLANIR"

Kritik görüşmeye ilişkin paylaşılan fotoğraflarda Başkan Erdoğan'ın sol tarafındaki koltuğun boş olması dikkat çekti.

Kritik zirvede sol taraftaki koltuk neden boştu?


A Haber Muhabiri Rüya Akkuş o kareye ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Özellikle heyet diyebileceğimiz Namık Tan'ın da Mustafa Elitaş'ın da yer aldığı fotoğraf karesinde Başkan Erdoğan'ın solunda kalan koltuğun boş olduğu dikkatleri çekiyor. Bu normal protokol düzeni. Başkan Erdoğan'ın kendi eşiti olmadığı müddetçe protokol bu şekilde sağlanır. Eğer kendi eşiti olursa 3. koltuk kalkar doğrudan iki isim yan yana gelir. Fakat bu her ne kadar parti genel merkezinde, parti genel başkanları olarak eşit gibi duruyorsa da arkada 'Cumhurbaşkanlığı Forsu'nun da bulunmuş olması dikkat çekiyor. Başkan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı sıfatı söz konusu dolayısıyla bu protokol düzeni normal bir protokol düzeni. Hatta geriye baktığımız zamanda da sayın Bahçeli ile olan görüşmelerde benzer bir usul izlendi.

Başkan Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesinden ilk kareler

Tarihi zirveden objektiflere yansıyan kareler şu şekilde;


 

Yeni anayasa için ziyaretler başladı! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özeli ziyaret etti

klll

1 SAAT 35 DAKİKALIK ANAYASA ZİRVESİ!

AK Parti Genel Merkezi'ndeki, Başkan Erdoğan ile Özel görüşmesi, basına kapalı olarak 1 saat 35 dakika sürdü.

Kabulde, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan da hazır bulundu.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabulüne ilişkin açıklamada bulundu.

Çelik, yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iadeiziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA: OLUMLU HAVADA GEÇTİ

A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş detayları aktardı. Yeşiltaş, "Az önce kulis bilgisine ulaştık. CHP kaynakları bu görüşmenin olumlu geçtiğini ifade ediyorlar. CHP Genel Başkanı yine kaynaklara dayandırarak şu bilgiyi paylaşabiliriz, randevunun AK Parti Genel Merkezi'nde verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu ilettiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğine teşekkür ettiğini ifade ediyor CHP kaynakları. Ancak burada CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in oturma düzenine ilişkin bir eleştirisi olmuş ve bunu doğru bulmadığını ifade etmiş bunun telafisine ihtiyaç olduğunu iletiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, bunun üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a dönerek en kısa sürede CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyaret gerektiğini söylediğini aktardı CHP kaynakları. Özel'in de bunun üzerine CHP'ye yapılacak ziyaretten memnuniyet duyacaklarını kaydettiği ifade ediliyor." şeklinde konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN İADE-İ ZİYARET!

Başkan Erdoğan'ın CHP Genel Merkezi'ne iade-i ziyaret yapması planlanıyor.

ÖZEL ZİYARET ÖZEL HEDİYE!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Erdoğan'a gerçekleştirdiği ziyarette Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti.

Başkan Erdoğan da Rize çayı, Rize balı ve fincan takımı armağan etti.

BAŞKAN ERDOĞAN "ELE ALACAĞIMIZ ÇOK KONU VAR" DEMİŞTİ

Kritik zirve öncesi Başkan Erdoğan "Ele alacağımız çok konu var" diyerek "Özgür Özel'e kapımız açık" mesajı verirken Özel ise "Nezaketten ve makama saygıdan asla taviz yok" demişti

İLK TEMAS 23 NİSAN RESEPSİYONUNDA OLDU

Erdoğan ve Özela arasındaki ilk temas 23 Nisan'da TBMM resepsiyonunda gerçekleşti. Daha sonrasında Irak dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, Özgür Özel'le yapacağı görüşmeye atıfta bulunarak yeni anayasa çalışmalarının gündemde olacağını söyledi.

"YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI GÜNDEMDE OLACAK" MESAJI VERİLMİŞTİ

Başkan Erdoğan, "Bu görüşme sağlandığında tabii ki anayasa konusu da bizim görüşme başlıklarımızın arasında yer alacaktır. Kaldı ki Meclis Başkanımızın da liderlerle yapacağı görüşmelerde bu konuları onlarla ele alma düşüncesinin olduğunu biliyorum. Doğrusu ben de bize çok ama çok dar gelen bu mevcut anayasayla ilgili liderler olarak neler yapabiliriz, bunları konuşmakta fayda var diye düşünüyorum. Sayın Özel'in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz" şeklinde konuşmuştu.

A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akgün, "1,5 saat sürdü. İçeride mutabakat olabilir iki liderde bir açıklama yapmayabilir demiştik. Bir parti liderinin başka bir partinin genel merkezinin önünde açıklama yapması çok şık olmazdı. Belki içerideki mutabakat açıklamanın herkesin kendi genel merkezinde yapması yönünde olabileceğini düşünüyorum ama bu açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmaz.

O genel bilgileri verir ya Parti Sözcüsü Ömer Çelik veya Mustafa Elitaş onlardan bir tanesi açıklama yapar. Belki iki taraf da belli bir süre sonra açıklama yapma mutabakatına da varmış olabilirler. Belki yazılı bir açıklama mutabakatına varıldı." ifadelerini kullandı.
A Haber muhabirleri Rüya Akkuş ve İlter Yeşiltaş, son gelişmeleri sıcak noktalardan aktardı.

A Haber muhabiri Rüya Akkuş, "Hemen kendi kaynaklarıma sordum bir açıklama planlanıyor mu şeklinde. Şu an ne yazılı ne de sözlü bir açıklama AK Parti Genel Merkezi tarafından ve İletişim Başkanlığı tarafından planlanmadığı bilgisine ulaştım. Belli ki bir süre böyle sessizde kalacağız ve bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL: BUNDAN SONRA DAVETLERE GELECEĞİM

Akkuş, "CHP tarafından büyük davetlere bir katılım sağlanmıyordu. Özgür Özel'in bundan sonra sizin davetlerinize geleceğim dediği ifade edildi. Bu da en azından AK Parti tarafından bize yansıyan tek kulis bilgisi diyebiliriz." dedi.

GÖRÜŞMEDEN SON KULİSLER

Özgür Özel görüşmede 15 Temmuz'a tiyatro demediğini belirtti. Mustafa Elitaş, Özgür Özel için 15 Temmuz gazisi olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Özel'i seçim başarısından ötürü tebrik etti. Sizin başkanlığınızda ivmelenen bir süreç var dedi. Bundan sonra görüşmeler devam edecek.

Gazeteci Abdulkadir Selvi kulislerden son bilgileri anlattı.

Selvi, "Resmi ve dini bayramlarda diyalog içerisinde olalım ben davetlere katılırım demiş. Bu önemli çünkü Kılıçdaroğlu katılmıyordu davet edildiği halde. Cumhurbaşkanı da diyaloğun yararlı olduğunu söylemiş. Seçimlerden dolayı tebrik etmiş. Gündem maddelerinin başında anayasa konusu geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı yeni bir anlayışa ihtiyaç var artık Türkiye'nin bu darbe anayasasından kurtulması yeni bir sivil ve özgürlükçü anayasaya kavuşması lazım demiş. Ancak Özgür Özel o konuda ülkenin başka temel meseleleri var biz onlara yönelmeyi daha çok önemsiyoruz temel meseleler bizim için öncelikli demiş.

Özgür Özel Çetin Doğan'ın sağlık durumu gündeme getirmiş bu konuda bir şey yapılabilir mi yaşı ilerledi ve sağlık durumu kötü demiş Sayın Cumhurbaşkanı bir bakalım diye cevap vermiş.

Gezi mahkumlarının durumunu gündeme getirmiş. Cumhurbaşkanı o konuda bir yanıt vermemiş.

Özel, ben 15 Temmuz için tiyatro demedim demiş. Meclis'e ilk gelen milletvekillerinden.

Bir noktada mutabık kalıyorlar ayrılırken milli meselelerde bu çok önemli bir nokta, ülkenin lehine olan konularda diyaloğu koparmayalım. Belli ki bu konuda Kılıçdaroğlu'ndan farklı olarak yeni bir yol izleyecek. Tezkere konusunda destek verirse işte Özgür Özel kendi liderliğini ortaya koymuş olacak. Ayrılırken ülkenin milli meselelerinde diyalog içerisinde olalım diye ayrılıyorlar." şeklinde anlattı.

CHP GENEL MERKEZİ'NDE NELER OLUYOR?

A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş ise, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldıktan sonra doğrudan CHP Genel Merkezi'ne gitti. MYK üyeleriyle bir değerlendirme toplantısı yapacak. Bunu önümüzdeki dakikalarda paylaşmış olacağız biz de." dedi.

KOLTUK NEDEN BOŞTU?

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, "Buraya gelmeden önce sosyal medya paylaşımlarında şu oturma düzeni ve Sayın Cumhurbaşkanının bize göre solundaki koltuğun neden boş olduğu konuşulmuş sorulmuş. Bu aslında bir standart oturma düzeni. Sayın Bahçeli'nin de Sayın Cumhurbaşkanı ile Külliye'de yaptığı görüşmelerde de aslında orada bir sandalye daha var. Ama orada ikili görüşme planı ön plana çıkar. Dolayısıyla o bir oturma düzenini ifade ediyor. Standart bir oturma düzeni aslında." ifadelerini kullandı.

GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ DOĞRU İLİKLENİYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek. Gazeteci Abdulkadir Selvi A Haber canlı yayınında görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Selvi'nin açıklamalarından derlenenler şu şekilde:

Bu bir nezaket görüşmesi değil ama tüm görüşmelerinde tek görüşmede çözülmesi beklenmiyor. Böyle bir görüşmenin yapılıyor olması bile oldukça olumludur. Türkiye'yi 5 yıl yönetecek olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yerel seçimde 1. olan partinin liderinin bir araya geliyor olmaları önemli. Anayasa ve terörle mücadele gibi konuları konuşacak olmaları oldukça önemli. Bu olumlu bir adım ve başlangıç. Umarım bu görüşme iyi değerlendirilir. Türkiye'nin önemli konularda diyaloğa ihtiyacı var. Gömleğin ilk düğmesi doğru ilikleniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu diyaloğu tercih eden bir Genel Başkan olarak öne çıkmadı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra zorunlu bir görüşme yapmıştır. 8 yıl boyunca diyalog yerine hakaret etmeyi tercih etti. Bu süreçte Türkiye bir şey kazanmadı, gerilimden hiçbir şey kazanılmaz. 80'den önce Ecevit ile Demirel'in cenazede bile tokalaşmadığının haberleri olurdu. İşte cenazede birleşmeyenler sonra Hamzakoy'da bir araya gelmek zorunda kaldılar. Ben diyalog ile birçok sorunun aşılabileceğini düşünüyorum. Halk iktidar ve muhalefetin sorunları birlikte çözmesi için sandıkta bir mesaj verdi. Bu da doğru anlaşıldı.

Ülkemizin önemli meseleleri var ama burada en büyük sorun diyalog kanallarının kapalı olmasıdır. Burada iktidar ile muhalefetin bir araya gelememesi önemli bir sorundur. Yeni anayasa diye ortaya konan çok önemli bir çalışma söz konusu. Türkiye mevcutta darbe anayasası ile yönetiliyor. Bunca yıldır siviller bir anayasa yapmayı başaramadılar. 12 Eylül darbecileri yargılandı ama onların yaptığı yasa ile ülke yönetiliyor. Bu hem iktidarın hem de muhalefetin sorunudur. Burada başlayan bir süreç var.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum