Başkan Erdoğan'dan AK Parti'ye yeni yol haritası!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim sonuçları ve önümüzdeki döneme ilişkin önemli mesajlar verirken, millet odaklı yeni yol haritasını çizdi. Başkan Erdoğan, “İnanan insanlarız, ‘Bunda da hayır var’ diyeceğiz. Artık ekonomiye odaklanacağız. Mağduriyetleri giderecek çalışmalarımız olacak” dedi.

Başkan Erdoğan'dan AK Parti'ye yeni yol haritası!
16 Nisan 2024 - 01:26

Başkan Erdoğan'dan AK Parti'ye yeni yol haritası!

Giriş Tarihi: 07.04.2024 Güncelleme Tarihi: 07.04.2024 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'ye 31 Mart sonrası millet odaklı yeni vizyon çizdi: Eksikleri gidererek gönüllere gireceğiz

Başkan Erdoğan yol haritasını çizdi!Başkan Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinden alınan sonucun ardından önemli tespitlerle AK Parti’nin yeni yol haritasını çizdi. Erdoğan, seçimlerde katılımın az olması ve sandıktan çıkan oylara ilişkin detaylı bir analiz yapılması talimatı verirken, "Sandığa küsen vatandaşlarımızı iyi analiz edeceğiz. Neden böyle bir tavır sergilediğini iyi anlayacak ve gerekenleri yapacağız" dedi.

Başkan Erdoğan’dan AK Parti’ye yeni yol haritası!Başkan Recep Tayyip Erdoğan31 Mart yerel seçim sonuçları ve önümüzdeki döneme ilişkin önemli mesajlar verirken, millet odaklı yeni yol haritasını çizdi. Başkan Erdoğan, “İnanan insanlarız, ‘Bunda da hayır var’ diyeceğiz. Artık ekonomiye odaklanacağız. Mağduriyetleri giderecek çalışmalarımız olacak” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yetkili kurulları ve kurmayları ile yaptığı toplantılarda 31 Mart seçimleriyle ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’ye 31 Mart sonrası millet odaklı yeni vizyon çizdi: Eksikleri gidererek gönüllere gireceğizBaşkan Recep Tayyip Erdoğan31 Mart yerel seçim sonuçları ve önümüzdeki döneme ilişkin önemli mesajlar verirken, millet odaklı yeni yol haritasını çizdi. Başkan Erdoğan, “İnanan insanlarız, ‘Bunda da hayır var’ diyeceğiz. Artık ekonomiye odaklanacağız. Mağduriyetleri giderecek çalışmalarımız olacak” dedi.

Başkan Erdoğan’dan AK Parti’ye yeni yol haritası!Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin yetkili kurulları ve kurmayları ile yaptığı toplantılarda 31 Mart seçimleriyle ilgili önemli tespitler yapıp AK Parti ve hükümetin önümüzdeki sürece ilişkin yol haritasını çizdi.

4 YILI İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
31 Mart yerel seçimleri için "Sonuçlar elbette ki hepimizi üzdü" diyen Erdoğan, kurmaylarına "Hayatta kaybetmek de var. Biz inanan insanlarız. 'Bunda da bir hayır vardır' diyeceğiz. Bundan sonraki süreçte kendimizi hesaba çekip eksiğimizi, fazlamızı tespit edeceğiz. Önümüzde, seçimlere kadar yeterli bir dönem var. Bu dönemi iyi değerlendirmemiz lazım. Bu süreci çok iyi yönetip yine milletin gönlüne gireceğiz" dedi.



ANALİZLER YAPILACAK
Erdoğan, seçimlerde katılımın az olması ve sandıktan çıkan oylara ilişkin detaylı bir analiz yapılması talimatı verirken, "Sandığa küsen vatandaşlarımızı iyi analiz edeceğiz. Neden böyle bir tavır sergilediğini iyi anlayacak ve gerekenleri yapacağız" dedi.

ODAK EKONOMİ
Sabah'ta yer alan habere göre, Türkiye'nin önünde seçimsiz 4 yıl olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Seçim analizi yaparken artık ekonomiye odaklanacağız. Özellikle dar ve sabit gelirliler için mümkün olan adımları atacağız" mesajı verdi.



MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK
Erdoğan; emekliler ve dar gelirli vatandaşlara yönelik "Mağduriyet oluştu. Bu mağduriyetleri giderecek çalışmalarımız olacak. Ekonomik program ve bütçe kapsamında gerekli adımlar zaman içinde atılacak" dedi.

PAKİSTAN'LA İLİŞKİLER HER ALANDA GÜÇLENECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede, iki ülke ilişkilerini her alanda güçlendirme kararlılığını ifade etti. Ayrıca, örnek ikili ilişkilerin gelecek dönemde gerçekleştirilecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısıyla daha da perçinleneceğini belirtti.

81 İLDE YENİDEN SAHAYA İNİLİYOR
AK Parti 81 ilde yeniden sahaya inerek, 40 soruluk bir anket yapacak.

Başkan Erdoğan AK Parti ve hükümetin önümüzdeki sürece ilişkin yol haritasını da çizerken, neler yapacaklarını tek tek anlattı.

4 YILI İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

31 Mart yerel seçimleri için "Sonuçlar elbette ki hepimizi üzdü" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Hayatta kaybetmek de var. Biz inanan insanlarız. 'Bunda da bir hayır vardır' diyeceğiz. Bundan sonraki süreçte kendimizi hesaba çekip eksiğimizi, fazlamızı tespit edeceğiz. Önümüzde, seçimlere kadar yeterli bir dönem var. Bu dönemi iyi değerlendirmemiz lazım. Bu süreci çok iyi yönetip, yine milletin gönlüne gireceğiz."



ANALİZLER YAPILACAK

Erdoğan, seçimlerde katılımın az olması ve sandıktan çıkan oylara ilişkin detaylı bir analiz yapılması talimatı verirken, "Sandığa küsen vatandaşlarımızı iyi analiz edeceğiz. Neden böyle bir tavır sergilediğini iyi anlayacak ve gerekenleri yapacağız" dedi.



ODAK EKONOMİ

Türkiye'nin önünde seçimsiz 4 yıl olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Seçim analizi yaparken artık ekonomiye odaklanacağız. Bu konuda özellikle dar ve sabit gelirliler için mümkün olan adımları atacağız" mesajı verdi.



MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK

Erdoğan; emekliler ve dar gelirli vatandaşlara yönelik de "Mağduriyet oluştu. Bu mağduriyetleri giderecek çalışmalarımız olacak. Ekonomik program ve bütçe kapsamında gerekli adımlar zaman içinde atılacak" dedi.

AR-GE'den Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'e bağlı kurulacak çalışma kurulları, özellikle seçmenin davranışını etkileyen nedenleri birçok başlık altında inceleyecek. Bu başlıkların başında ekonomi, emekliler, siyaset, teşkilat ve belediye başkanlarının belirlenme süreci geliyor.

MYK'da parti kurmaylarınca seçmenin davranışını son 10 gün belirlediği, parti oyunun en çok bu süreçte eridiği değerlendirilmişti. Tespitler doğrultusunda, çalışma gruplarından bir ekip özellikle bu süreci inceleyecek ve son 10 günde seçmen davranışını neyin etkilediğinin analizini yapacak.

40 SORULUK ANKET
Hürriyet'in haberine göre AK Parti 81 ilde yeniden sahaya iniyor. Buna göre büyükşehir, il, ilçe ve belde fark etmeksizin buralarda seçmenin kendisine neden oy vermediğine dair yaklaşık 40 soruluk açık uçlu anket yapacak. Vatandaşa, "Ne beklentiniz var?", "AK Parti belediyesinden memnun muydunuz?", "Neden sandığa gitmediniz?" gibi sorular sorulacak. Anketler çalışma kurullarında değerlendirilip, Erdoğan'a sunulacak.

Değerlendirmelerde bazı yerlerde 2019 seçimlerine benzer aday ile teşkilat arasında yaşanan sorunların olduğu da belirtildi. AK Parti kurmayları, "Teşkilatlarla sorun yaşayan yerler oldu. Aday tek başına mücadele etti" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN SEÇİMİN RÖNTGENİNİ ÇEKTİ
MYK'da bir konuşma gerçekleştiren Başkan Erdoğan, seçim sonucu oluşan tabloya değinerek, AK Parti olarak oy oranlarının yüzde 44,3'ten yüzde 35,5'e, Cumhur İttifakı olarak ise yüzde 51,6'dan yüzde 40,5'e gerilediğine dikkati çekti. Partinin ciddi bir oy kaybı yaşadığını vurgulayan Erdoğan, bunun temel sebebinin ise 10 ay önce AK Parti'ye oy veren seçmenlerin bu sefer sandığa gitmemesi olduğuna işaret etti.

Başkan Erdoğan, 2024 seçimlerinin katılım oranının, 2019 seçimlerine kıyasla 6 puan geriye gittiğin, bu 6 puanlık düşüşün ezici çoğunluğunu AK Parti seçmeninin oluşturduğunu söyledi.

31 Mart'ta yapılan seçimlerde AK Parti'ye gönül verenlerin sandığına gitmemesinde hem teşkilattan hem genel merkezden hem de adaylardan kaynaklandığının vurgusunu yapan Erdoğan, aday belirleme süreci de dâhil bunların üzerinde uzun uzun durulması gerektiğini, bu konuda gereken her türlü adımın atılacağının altını çizdi.

Başkan Erdoğan seçim sonrası vatandaşlara hitap etti (31 Mart 2024)Başkan Erdoğan seçim sonrası vatandaşlara hitap etti (31 Mart 2024)

Başkan Erdoğan, milletin sandığa küsmesine neden olan diğer faktörleri ise; hayat pahalılığı, Covid-19 salgınıyla başlayan, Rusya-Ukrayna savaşıyla daha da derinleşen enflasyon baskısı olarak sıraladı.

"EN FAZLA REFAH KAYBINA UĞRAYAN EMEKLİLER"
Erdoğan, kurmaylarına verdiği mesajda, emeklilerin yüksek enflasyon sebebiyle en fazla refah kaybına uğrayan toplum kesimi olduğunu belirterek, "Emeklilerimizin serzenişlerini il ziyaretlerimizde zaten görüyorduk. Gerek tek seferlik 5 bin lira ödenmesi, gerek yüzde 50'yi bulan maaş zamları, gerekse diğer adımlarla, bütçe disiplinini bozmadan, üzerimizdeki bu baskıyı hafifletmeye çalıştık; ama muvaffak olmadık." tespitinde bulundu.

Başkan Erdoğan, "Gazze krizi gibi elimizden gelen her şeyi yaptığımız ve bedel ödediğimiz bir meselede dahi siyasi saldırıları savuşturmayı, kimi çevreleri ikna etmeyi maalesef başaramadık. Bunlarla ilgili değerlendirmelerimizi de artısı-eksisiyle mutlaka yapacağız." dedi.

KİBİR HASTALIĞI UYARISI
Toplantıda "kibir hastalığı"na da dikkati çeken Erdoğan, "Buradan başlayarak; il, ilçe, belde teşkilatlarına, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, hatta bürokrasiye uzanan bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Oysa milletin sinesinden doğmuş bir siyasi partinin en büyük düşmanı vatandaşla arasına duvarlar örmesidir. Hangi konumda olursa olsun bu partide hiç kimsenin 'layüsel' olmadığını milletimize göstereceğiz. Elbette bu özeleştiri sürecinde hem ittifak olarak girip kaybettiğimiz, hem de Amasya, Kütahya, Kırıkkale gibi iki parti ayrı ayrı girerek özellikle CHP'ye kazandırdığımız il ve ilçelerin durumunu da masaya yatıracağız." vurgusu yaptı.

"SONUÇLARI ÇOK İYİ ANALİZ ETMELİYİZ"
"Kurulduktan yalnızca 15 ay sonra bizi iktidara layık gören, henüz 10 ay önceki seçimlerde partimizi açık ara birinci yapan, şimdiye kadar girdiğimiz tüm seçimlerde daima yanımızda duran, velhasıl son 22 yılda tam 17 kez sandıkları bizim için patlatan milletimizin, 31 Mart'ta bizi CHP'nin arkasına niçin ittiğini çok iyi analiz etmeliyiz." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, ortada sadece bir oy kaybı değil, kan ve ruh kaybı olduğunu da söyledi.

Başkan Erdoğan, bunun suçunu millete atmanın ancak acizlerin ve gafillerin yöntemi olabileceğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Hatayı, kusuru, yanlışı millette aramak, bizim geleneğimizde asla yoktur. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle bir yola başvurmadık, şimdi de başvurmayacağız. Açık söylüyorum, şahsım dâhil bu masanın etrafında oturan hiçbir arkadaşım, 31 Mart seçim sonuçlarının sorumluluğundan kaçamaz. Başkalarını hesaba çekmeden önce kendimizi hesaba çekeceğiz."

Şehirlerde yaşadıkları oy kaybının tek bir nedene ve başlığa indirgemenin "kolaycılık" olacağını söyleyen Erdoğan, Hatay'ı bir başarı örneği olarak kurmaylarına gösterdi.

"Nerede bir eksik, hata, kasıt veya ihanet varsa, üzerine gitmek boynumuzun borcudur. Diğer türlü, Allah korusun, daha büyük felaketlerin, daha sarsıcı kayıpların yaşanmasına mani olamayız." açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin verdiği mesajın gayet net olduğunu dile getirdi.


Erdoğan son olarak, "Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz. Ya başından sonuna kadar işimizi dört dörtlük yaparız ya da çok daha ağır bedeller ödemekten kurtulamayız. Ya milletimizle olan gönül köprülerimizi yeniden güçlendiririz ya da eleştirdiğimiz partilere benzemekten kendimizi alıkoyamayız. Kim olursa olsun hiç kimsenin 22 yıllık birikimi, 22 senelik zorlu bir mücadeleyi heba ve heder etmesine izin veremeyiz, buna müsaade etmeyeceğiz." mesajıyla konuşmasını sonlandırdı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten MYK sonrası 31 Mart mesajı: Milletin mesajı başüstüneAK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten MYK sonrası 31 Mart mesajı: Milletin mesajı başüstüne


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum