AK Parti'de kongre günü! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni 'A Takımı'nı oluşturacak

 AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara'da gerçekleştiriliyor. Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi delege kartını aldı. Erdoğan, genel merkezde listeler üzerinde tek tek çalıştı. Türkiye Yüzyılı’nda AK Parti’nin yeni A takımı belirlenecek. Başkan Erdoğan kongrede hitabını gerçekleştirdikten sonra AK Parti Genel Merkezi'nde oylamanın bitimini bekleyecek. MKYK seçiminin ardından teşekkür konuşması gerçekleştirmesi beklenen Erdoğan yeni ekibiyle tanışma toplantısının ardından MKYK içinden yeni MYK listesini de açıklayacak.

AK Parti'de kongre günü! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni 'A Takımı'nı oluşturacak
07 Ekim 2023 - 11:12

AK Parti'de büyük kongre heyecanı! Tüm hazırlıklar tamamlandı | Başkan Erdoğan kongre için delege kartını aldı

Giriş Tarihi: 06.10.2023 Güncelleme Tarihi: 07.10.2023 

AK Parti’de kongre günü! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni 'A Takımı'nı oluşturacak

AK Parti’de demokrasi şöleni! Türkiye Yüzyılı’nda Başkan Erdoğan'ın A Takımı belli oluyor: Kongre sonrası rota yerel seçimler

AK Partide büyük kongre günü: Yerel seçimin startı veriliyorBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi öncesi delege kartını aldı. Ankara Arena'da düzenlenecek kongre için tüm hazırlıklar tamamlandı. Başkan Erdoğan’ın yeni “A Takımı”nı belirleyeceği kongrede büyük bir demokrasi şöleni yaşanacak..

 AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara'da gerçekleştiriliyor. Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi delege kartını aldı. Erdoğan, genel merkezde listeler üzerinde tek tek çalıştı. Türkiye Yüzyılı’nda AK Parti’nin yeni A takımı belirlenecek. Başkan Erdoğan kongrede hitabını gerçekleştirdikten sonra AK Parti Genel Merkezi'nde oylamanın bitimini bekleyecek. MKYK seçiminin ardından teşekkür konuşması gerçekleştirmesi beklenen Erdoğan yeni ekibiyle tanışma toplantısının ardından MKYK içinden yeni MYK listesini de açıklayacak.

AK Parti’de büyük kongre heyecanı! Tüm hazırlıklar tamamlandı | Başkan Erdoğan kongre için delege kartını aldıBaşkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi öncesi delege kartını aldı. Ankara Arena'da düzenlenecek kongre için tüm hazırlıklar tamamlandı. Başkan Erdoğan’ın yeni “A Takımı”nı belirleyeceği kongrede büyük bir demokrasi şöleni yaşanacak..

AK Parti bugün 4'üncü olağanüstü kongresini şölen havasında büyük bir coşku ile gerçekleştirecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin genel merkezinde listeler üzerinde son düzenlemeleri yaparak kongre çalışmalarını tamamladı. AK Parti Genel Başkan yardımcıları Erkan Kandemir, Belgin Uygur ve Hamza Dağ kongre öncesinde Ankara Spor Salonu'ndaki hazırlıkları inceledi.

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi delege kartını aldı.

AK Parti Genel Merkezi'nde kongre delegelerinin kartlarının verildiği fuaye alanında kongre kartını teslim alan Erdoğan, "hayırlı olsun" dedi.

AK Parti’de kongre günü! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni 'A Takımı'nı oluşturacak

AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Kongrede parti yönetimi yeniden belirlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yerel seçimlere yönelik mesajlar vermesi bekleniyor.

AK Parti’de kongre günü! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni 'A Takımı'nı oluşturacak

AK Parti’de büyük gün geldi çattı. Olağanüstü Büyük Kongre için hazırlıklar tamamlandı. Türkiye'nin dört bir yanından yüz binler Ankara'da bir araya geldi.

Salonun çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatılırken, kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer ve davetliler, detaylı üst aramasından geçirildikten sonra salona girişlerine izin verildi.

AK Parti'de kongre heyecanı! Yeni kurmay kadrosu oluşacakAnkara Spor Salonu'ndaki kongre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona gelişiyle başladı. Cumhurbaşkanı önce salon dışındakilere hitap edecek, ardından kongre konuşmasına geçecek. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında yeni anayasa ve terörle mücadele vurgusu yapması, yerel seçimlere ve ekonomiye ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.

AK Parti Genel Başkan yardımcıları Erkan Kandemir, Belgin Uygur ve Hamza Dağ kongre öncesinde Ankara Spor Salonu'ndaki hazırlıkları inceledi.



KONGRE SONRASI ROTA YEREL SEÇİMLER
Bugünkü kongreyle birlikte 31 Mart 2024 yerel seçimler için start verilecek. Bu kapsamda taslak programlar netlik kazanacak, çalışma grupları oluşturulacak. Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yarın MKYK toplantısında sunum yapılacak. Sunumda yerel seçimler için hazırlanın taslak takvim paylaşılacak ve onaya sunulacak.

Sunumda aday başvurularından temayül yoklamalarına, aday ücretlerinden belediye meclis üyeliklerine kadar detaylar ele alınacak ve bu da onaya sunulacak. Aday ücretlerinde kadınlara, gençlere ve engellilere pozitif ayrımcılık sağlanacak.

DEVLET ADAMLARI KATILACAK
Öte yandan kongreye devlet adamları düzeyinde Gine-Bissau Cumhurbaşkanı General Umaro Sissaco Embalo, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Jelka Sviyanoviç ve Özbekistan Devleti Âli Meclis Başkanı Nurdinjon İsmoilov katılacak.

AK Parti gümbür gümbür geliyor! | Tarih verildi! İstanbul belediye başkan adayı ne zaman açıklanacak?"TÜRKİYE YÜZYILI'NDA HEP YENİ HEP İLERİ"
Öte yandan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kabaktepe kongrenin temel mottosunun "Türkiye Yüzyılı'nda hep yeni hep ileri" olarak belirlendiğini belirterek, "Türkiye'mizi daha ileriye taşıyacak süreçte hem politikalarımızı yenileyeceğimiz, değiştireceğimiz, dinamik hale getireceğimiz hem de kadrolarımızı yenileyeceğimiz güzel bir kongremizi inşallah tamamlayacağız." dedi.

AK PARTİ'NİN İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Kabaktepe, "AK Parti'de oluşan bir aday profili var mı?" sorusu üzerine, adaylıkla ilgili çalışmalara kongrenin ardından ekim ortası gibi başlayacaklarını belirtti.

Bir önceki yerel seçimde adayların kasım ayında ilan edildiğini anımsatan Kabaktepe, "Tahmin ediyorum 2024 seçimlerinde de 2019'da olduğu gibi, kasım ayından itibaren AK Parti'miz Türkiye'de adaylarını ilan etmeye başlayacak. İstanbul'a ne zaman sıra gelecek bilmiyorum. Kasımın belki başı, belki aralığın sonu olur. İstanbul adayımızı 2019'da aralık ayının sonunda açıklamıştık." ifadelerini kullandı.

Geri sayım başladı! AK Partide büyük kongre hazırlığı! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir A Haberde yanıtladı: Yeni MYKda kimler var?

YENİ SLOGANLAR BELLİ

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongreye 3 Cumhurbaşkanı, 27 ülkeden siyasi parti temsilcileri, 127 büyükelçi ile 150 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak.Kongreye 10 siyasi parti de davet edildi.

Salonda, "Cumhuriyetin yüz akı Türkiye'nin ortak aklı", "Türkiye Yüzyılı için doğru hep yeni hep ileri" ve "Türkiye Yüzyılı için hazırız kararlıyız" sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı.

MKYK'DA YENİ İSİMLERE YER VERİLECEK

Ankara'da gerçekleştirikecek kongrede, AK Parti MKYK'nın yeni üyeleri belirlenecek. Partinin A Takımı olan MYK ise, MKYK üyelerinden oluşturulacak. AK Parti'nin yerel seçim hazırlıkları da kongre ile başlayacak.

''VİZYONUMUZU BELİRLEDİĞİMİZ FIRSAT OLARAK GÖRÜYORUZ''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongreyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Siyasi partilerin en büyük organizasyonları kongre. Kongreyi kendimizi gözden geçirdiğimiz vizyonumuzu belirlediğimiz fırsat olarak görüyoruz" 

KONSERLER VERİLECEK

Kongrede, Azerbaycanlı şarkıcı Azerin bir konser verecek. Azerin, AK Parti İstanbul milletvekili sanatçı Yücel Arzen ile düet de yapacak. 

ERDOĞAN, KONGRE KARTINI ALDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde kongre delegelerinin kartlarının verildiği fuaye alanında kongre kartını aldı ve “Hayırlı olsun” dedi.

DUYGULANDIRAN KLİP

AK Parti'nin resmi Twitter hesabından büyük kongre öncesi duygulandıran bir klip paylaşıldı. "Ülkemize aşkla, şevkle hizmet etmeye devam edeceğiz" notunun düşüldüğü klipte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından kesitler ve uzun süren iktidar döneminde yapılan yatırımlar yer aldı.

ŞÖLEN TADINDA GEÇECEK

Milyonlarca insanın merakla beklediği AK Parti kongresi şölen tadında gerçekleştirilecek.

81 il ve dünyanın dört bir yanından gelen davetliler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kongre salonuna giriş yapacak. Sözleri Abdurrahim Karakoç'a, müziği Yücel Arzen'e ait olan 'İncitme' düeti dinletilecek. 'Gölgesinde otur ama yaprak senden incinmesin. Temizlen de gir mezara toprak senden incinmesin. Yollar uzun yollar ince, yol kısalır aşk gelince. Yat kurban ol İsmailce bıçak senden incinmesin. Buradayım de ararlarsa, doğru söyle sorarlarsa. Tabutuna sararlarsa bayrak senden incinmesin. Toz konmasın sakın sana, hakkı geçer halkın sana. Gücenmesin yakın sana, uzak senden incinmesin' sözleri aranje edilerek Yücel Arzen ve Azerbaycanlı sanatçı Azerin tarafından seslendirilecek.



DENGELİ DEĞİŞİM

Başkan Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı, anayasa vurgusu ile birlikte güçlü mesajlar vermesi öngörülüyor.

Kongre günü Başkan Erdoğan hitabını gerçekleştirdikten sonra AK Parti Genel Merkezi'nde oylamanın bitimini bekleyecek. MKYK seçiminin ardından teşekkür konuşması gerçekleştirmesi beklenen Başkan Erdoğan yeni ekibiyle tanışma toplantısının ardından MKYK içinden yeni MYK listesini de açıklayacak.

MKYK listelerinde yüzde 65 değişim olacakken Başkan Erdoğan'ın A takımını oluşturan MYK'da ise sınırlı bir değişim yaşanacak. Mevcut görev yapan isimlerin bazılarının görev yerinin değiştirileceği öğrenildi. Dengeli bir değişim kongresi gerçekleştirilecek ve Türkiye'nin fotoğrafı olan toplumun her kesimine hitap eden isimler MKYK'da kendine yer bulacak.

İlk kez bir MKYK'da bu kadar az milletvekilinin yer alması bekleniyor.

KONGRE SONRASI ROTA YEREL SEÇİMLER

SABAH'ta yer alan habere göre; Yarınki kongreyle birlikte 31 Mart 2024 yerel seçimler için start verilecek. Bu kapsamda taslak programlar netlik kazanacak, çalışma grupları oluşturulacak. Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yarın MKYK toplantısında sunum yapılacak. Sunumda yerel seçimler için hazırlanın taslak takvim paylaşılacak ve onaya sunulacak.



Sunumda aday başvurularından temayül yoklamalarına, aday ücretlerinden belediye meclis üyeliklerine kadar detaylar ele alınacak ve bu da onaya sunulacak. Aday ücretlerinde kadınlara, gençlere ve engellilere pozitif ayrımcılık sağlanacak.

ERKAN KANDEMİR: 7 EKİM, YEREL SEÇİMLERİN BAŞLANGIÇ STARTI OLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Hamza Dağ, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek olan AK Parti 4'üncü Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kandemir, bugün çok heyecanlı olduklarını ve yarın kongreye Türkiye'nin dört bir taraftan vatandaşların katılacağını belirterek, "Siyasi partilerin en büyük organizasyonları, genel merkez kongreleridir. İnşallah yarın bu salondan tüm Türkiye'ye, Türkiye'nin geldiği noktada, esasında tüm dünyaya AK Parti teşkilatları; coşkusuyla, heyecanıyla, genel başkanımız ise vizyonuyla, kürsüdeki konuşmasıyla yepyeni şeyler söyleyecekler.

Bu kongreye yurt dışından gelen temsilcilerimiz var, davetlilerimiz olacak, cumhurbaşkanlarını misafir edeceğimiz ülkeler, büyükelçiler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları ve gazilerimiz olacak. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Tabii hem Ankaralıları rahatsız etmemek hem de organizasyonu kolaylaştırmak adına sayıyı sınırlı tutuyoruz ancak tüm bunlara rağmen 100 bine yakın AK Parti teşkilatlarından arkadaşlarımız otobüslerle Ankara'ya gelmiş olacaklar" dedi. Kandemir ayrıca kongreye 27 ülkeden siyasi parti temsilcileri, 127 büyükelçi, 3 ülkeden cumhurbaşkanı ve 150 STK'nın katılacağını söyledi.

'HİZMET ETME AŞKINI TÜM TÜRKİYE'YE GÖSTERMEK İSTİYORUZ'

Kongrenin aynı zamanda yerel seçimler için de bir başlangıç olacağını vurgulayan Kandemir, "Ülkeye, millete, memlekete hizmet etmek aşkını yerel seçimlerde de tüm Türkiye'de göstermek istiyoruz. Bu manada 7 Ekim; bir işaret fişeği, yerel seçimlerin başlangıç startı olacak. Yarınki kongremizde hem genel başkanımız konuşmasında hem de salondaki heyecanda, coşkuda inşallah yerel seçimlerin işaret fişeğini görmüş olacağız. Büyük bir huzur içerisinde, birlik beraberlik içerisinde AK Parti, 4'üncü Olağan Kongresi'ni tamamlamış olacak" diye konuştu.

ERDOĞAN: TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN İSTİSNAİ BİR GÜN

ERDOĞAN: TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN İSTİSNAİ BİR GÜN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Aziz kardeşlerim, kıymetli yol arkadaşlarım, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Banketimize hoş geldiniz. 

85 vatandaşımızın her birine selamlarımızı iletiyorum. Bugün çok özel bir gün. Bugün istisnai bir gün. Bugün partimiz için müstesna bir gün. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün.

Yeni bir döneme, yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz.

Toplam 10 tane büyük kongre yaptık. Birileri gibi sandalyelerin havada uçuştuğu atmosferde değil, kardeşlik içinde ihya ettik. Bakın burada sandalyeler havada uçuşmuyor. Burada muhabbet var. Her bir kongremizden güçlenerek çıktık. Bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim bizi milletimize karşı mahcup etmesin. 

14-28 Mayıs seçimlerinde 22 yıllık tarihimizde 17. seçim zaferimize imza atmış olduk. Durmak yok, hep beraber yürüdük.

Milli iradeye gölge düşürmedik.

Bu topluluk hamdolsun birbirinden kopmadı. İhanet edenler olmadı mı, oldu. Onlar yoluna biz de yolumuza.

Dava kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 

Seçimlerle birlikte cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizden bir kez daha onay aldı. 

6'lı masa dediler, 16'lı masa, 116'lı masa dediler. Ne oldu? Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Başkanlarının parlamentoda olmadığı 6'lı masa. Cumhur İttifakı parlamentoda. Biz de vakit kaybetmeden Türkiye Yüzyılı'nın inşası için çalışamaya devam ettik. Aba altından sopa gösterenlere prim vermiyoruz. 

Ayrıntılar geliyor...

EĞİTİMDE 'MÜLAKAT' TARTIŞMASI

EĞİTİMDE MÜLAKAT TARTIŞMASI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımızın bir talimatı var. Mesleğin kendi iç dinamikleri içerisinde mülakatın ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini söylüyor. Ben en önemli meslek öğretmenliktir diyorum. Öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum. Mülakatın öğretmenlik için gerekli olması gerektiğini düşüyorum. Torpil olmayacak kimse kimseyi bilmeyecek. Hala endişesi olanların önerisini de dahil edelim dedik. Ben öğretmenliği önemsiyorum. 

 OKUL YEMEKLERİ TARTIŞMASI

Altyapının hazırlanması gerekiyor, sayı artacak.

BAKAN KACIR: TÜRKİYE OYUN KURAN BİR ÜLKEDİR

BAKAN KACIR: TÜRKİYE OYUN KURAN BİR ÜLKEDİR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin terörle mücadelesi büyük kararlılıkla devam edecek. Ülkede huzuru, güveni hakim kılmak için canla başla çalışıyoruz. Terörle mücadeleyi başkalarından talep edilen sistemlerle değil kendi geliştirdiğimiz milli savunma sistemleriyle yapıyoruz. Sınır ötesi harekatlarda da milli savunma sistemleri Mehmetçiği müdafaa ediyor. Türkiye'nin bu mücadelesi son terörist pişman edilene kadar devam edecek. Biz kendi kararlarını kendi alan bir ülkeyiz. Türkiye oyun bozan, oyun kuran bir ülkedir. 85 milyonun güveni için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

"BİZİM ODAĞIMIZ TERÖRLE MÜCADELE"

Bizim odağımız terörle mücadele. Biz bu mücadelede ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. SİHA dediğimiz bir robot uçaktır. Kaynağı bizdedir, ne kadar istersek o kadar üretiriz. Hedefimizin teröristler olduğunu tüm dünyaya ilan ettik. Biz harekatın neticesine odaklanmış durumdayız. Burada da inşallah en etkin şekilde alacağımız hareket ile tüm paydaşlar el birliğiyle gerçekleştiriyor. Milletimizin geleceğine kast eden hiçbir güce seyirci kalmayız. Bu odak noktasında Türkiye adımlarını atıyor, atmaya devam ediyor.
Onlarca Togg'u Türkiye gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip. Türkiye sadece savunma sanayinde değil sivil alanlarda da başarılarını ortaya koyacak seviyesindedir. Türkiye'nin teknoloji üssünde açılış gerçekleştirdim. Togg'un akıllı kameralarını üreten yerdi. Önümüzdeki dönemde bu girişim pek çok dünya markasına kamera ihraç ediyor olacak. 5G projelerinde milli projeler ortaya koyabileceğiz. Burada mutlaka 5G altyapısında yerlileştirme yapacağız. Türkiye raylı sistemlerde önümüzdeki dönemde yüksek hızlı trenleri de kabiliyetine ekleyecektir.

Son 20 yılda atılan adımlar önümüzdeki dönemde meyvelerini vermeye başlayacak. Tüm sektörlerde hızlı yükselişin çıkması anlamında üstümüze düşeni yapmaya başlayacağız.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN VERECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VAR'

CUMHURBAŞKANIMIZIN VERECEĞİ ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VAR

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Emeklilerin kendi maaşlarıyla ilgili beklentileri var. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Bu teknik çalışmayla alakalı. Süreyle ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama iyi bir düzenleme getireceğiz inşallah. Burada önemli olan emeklinin alım gücünü artırmak. 

EMEKLİYE İKRAMİYE OLACAK MI?

Bu Cumhurbaşkanımızın inisiyatifinde olan bir karar.

Bugünkü konuşma her açıdan çok önemli. 

Muhalefette hep bir değişimden bahsediliyor ama onu bile yapmakta zorlanıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği çok önemli mesajlar var, her açıdan önemli bir konuşma olacak.

İŞTE SON KULİS BİLGİLERİ

İŞTE SON KULİS BİLGİLERİ

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan, kongre salonundaki atmosferi ve son bilgileri aktardı...

40 bin kapasiteli Ankara Arena Spor Salonu, saat 08.00'den itibaren tamamen doldu. Salonun içinde ve dışında toplam 100 bin katılımcı olacak. Türkiye'nin dört bir yanından izleyicilerin geldiğini görüyoruz. Partiyi 2024 yerel seçimlere taşıyacak kadroların belirlenmesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta boyunca listeleri belirlemek için çalıştı. Dün akşam çok geç saatlere kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK'yı belirlemek üzere çalışmalarını gerçekleştirdi.

 

MKYK 110 kişiden oluşuyor, burada kapsamlı bir değişim olacak. O isimler arasında netleşenler var. Örneğin Metin Tarhan, Hayati Yazıcı gibi isimler yer alacak. Toplumun çok farklı kesiminden isim de listede yer alacak.

AK PARTİ'DEN KONGRE PAYLAŞIMI

AK Parti'nin sosyal medya hesabından "Ülkemize aşkla, şevkle hizmet etmeye devam edeceğiz" mesajı paylaşıldı. AK Parti'nin mesajını Cumhurbaşkanı Erdoğan da paylaştı.

HAMZA DAĞ: HER SEÇİMİN AYRI BİR ATMOSFERİ VARDIR

HAMZA DAĞ: HER SEÇİMİN AYRI BİR ATMOSFERİ VARDIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK'te Dicle Canova'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kongrenin kendisi bir mesaj zaten. Önümüzdeki 5 yılın planlamasını yaptık. İlçe başkanlarımızda değişim oldu. 

AKSA TUFANI OPERASYONU

İsrail'le ilişkiler iyi olduğunda da diplomatik ilişkiler koptuğunda da hep aynı şeyi savunduk. Bölgede istikrarın korunması. Bölgede istikrar iki devletle sağlanır. Bölgenin istikrara ihtiyaca var. Filistin konusunda da bunlar dikkate alınmalı.

TERÖRLE MÜCADELE

Sonuç olarak terörle mücadeleye giriyorsunuz. Önemli olan bu mücadelenin devam etmesi. Bu milli bir mesele. Yeri geldiğinde SİHA da düşer. Hadiseler yaşanmıştır, yaşanır da. Muhalefet terörle mücadelede yanımızda olmalı. Teröre karşı bir olursa milletin kalbine girerler.

"KENTLERİN ÖNCELİĞİNE GÖRE HAREKET EDİLECEK"

Diğer ittifak matematik ittifakı. Kazanılmayan seçim üzerinden dağıtılan bakanlıkların tartışmasını diğer ittifak da görüyorsunuz. Bizim ittifakımız da yürüyen bir süreç görüyorsunuz. Biz ittifaka matematiksel olarak bakmıyoruz. Biz 5 sene boyunca yönetimin devam etmesi için bu ittifakın sürmesi lazım. 

Yerel seçimlerde de genelde olduğu gibi görüşme olacak. Her seçimin ayrı bir atmosferi var. Yerel seçim çok daha farklı. Mayıs seçimlerindeki oy oranları üzerinden bir değerlendirme yapmak bizi de yanılgıya düşürür onları da. Her seçimin milletin nezdinde ayrı bir değerlendirme vardır. 2019'da 11 büyükşehri kazanan CHP'nin 31 Mart karnesidir. 

İlk defa yerel seçime girmiyoruz. Anket çalışmasını belediyelerle ilgili 2019'daki seçimlerden bir yıl sonra anket çalışmalarına başladık. Belediyelerimizin anket sonuçlarını görmek isteriz. İkaz edeceğimiz durumlar varsa ederiz. Kentlerin önceliğine göre hareket edilecek.

'DÜNYADA SES GETİRECEK BİR KONGRE'

Hamza Dağ ise her siyasi partinin kongresinin o partinin ruhunu ve kendi iç durumunu yansıttığını kaydederek, "Heyecanı varsa heyecanını yansıtır, coşkusu varsa coşkusunu yansıtır. Bu kongremizde; 'Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri' konseptini belirledik. Çünkü 22 yıllık siyasi hayatının 21 yılını iktidarda geçirmiş ve ilk günkü aşkla hep yeni olarak devam etmiş, devam ediyor

AK Parti’de kongre günü!AK PARTİ'DE KONGRE GÜNÜ!


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum