AK Parti son anketi açıkladı! Başkan Erdoğan'ın oy oranları zirveye ulaştı

Mustafa Şen'in açıklamaları şöyle: BAŞKAN ERDOĞAN YÜZDE 53'E ULAŞTI "Haftada 3-4 araştırma yapıyoruz. Bunu daha önceden ayda bir olarak yapıyorduk. 10 gün içinde bu araştırmaları yapıyoruz. Yapılan araştırmalar birbirini test etsin istiyoruz. Alt ve üst eşiklere bakıyoruz. Şu son haftada 3 araştırma bitti. AK Parti 41 olarak gözüküyor. 40 küsür, 41 küsür 41 gibi üç araştırmada çıkan sonuçlar böyle. Yüzde 41 demek daha doğru. Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 53 küsür görünüyor. 53 ile birlikte 55'i de gördüm.

AK Parti son anketi açıkladı! Başkan Erdoğan'ın oy oranları zirveye ulaştı
24 Mart 2023 - 01:27

AK Parti anket sonuçlarını açıkladı! İşte Cumhur İttifakı ve Başkan Erdoğan'ın oy yüzdesi

Giriş Tarihi: 16.03.2023 Güncelleme Tarihi: 16.03.2023 

AK Parti son anketi açıkladı! Başkan Erdoğan'ın oy oranları zirveye ulaştı

Başkan Erdoğan ve AK Parti oy oranı ne kadar? Mustafa Şen canlı yayında açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin oy oranlarıyla gündem olacak açıklamalarda bulundu ve son anketi açıkladı.

AK Parti son anketi açıkladı! Başkan Erdoğan'ın oy oranları zirveye ulaştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, katıldığı canlı yayında, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın oy oranını açıkladı. Son 3 anketin sonuçlarını duyuran Şen, "AK Parti yüzde 41 olarak gözüküyor. 40 küsür, 41 küsür, 41 gibi üç araştırmada çıkan sonuçlar böyle. Yüzde 41 demek daha doğru. Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51. Erdoğan'ın ise 53 küsür görünüyor. 53 ile birlikte 55'i de gördüm." ifadelerini kullandı.

AK Parti anket sonuçlarını açıkladı! İşte Cumhur İttifakı ve Başkan Erdoğan’ın oy yüzdesi

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere gidiyor. Cumhur İttifakı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı aday gösterirken, terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin 'gizliden' destek verdiği 6'lı koalisyon ise adaylık için Kemal Kılıçdaroğlu'nda karar kıldı.

AK Parti son anketi açıkladı! Başkan Erdoğan'ın oy oranları zirveye ulaştı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin oy oranlarıyla gündem olacak açıklamalarda bulundu ve son anketi açıkladı.

Video Player

00:27 | 13:16

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CNN Türk'te gündeme dair merak edilenleri yanıtladı. Şen'in paylaştığı son anket sonuçları gündeme bomba gibi düştü.

Seçimler yaklaşılırken, siyaset arenasında da heyecan bir hayli arttı. Partiler 14 Mayıs'a ilişkin anketler yaptırmaya devam ediyor.

Başkan Erdoğan ve AK Parti oy oranı ne kadar? Mustafa Şen canlı yayında açıkladı

2023 seçimleri öncesi son anket sonuçları merak ediliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen katıldığı canlı yayında Cumhur İttifakı ve AK Parti oy oranı ile birlikte Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a desteği açıkladı. 'Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz?' sorusuna verilen yanıtta Erdoğan'ın hep birinci çıktığını kaydeden Mustafa Şen araştırma ve anket sonuçları detaylarına da yer verdi.

Son anket sonuçları | AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti, Cumhur İttifakı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan için yapılan son anket sonuçlarını paylaştı. Mustafa Şen, 'Cumhurbaşkanı kim olsun?' şeklindeki soruda Erdoğan'ın hep birinci çıktığını söyledi. Şen, AK Parti'nin seçim kampanyasına ilişkin de ifadelere yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Deprem sürecine baktığımızda Erdoğan mı bu hasarı toparlar, rakipler mi toparlar dediğimizde arada uçurum var. Cumhurbaşkanımıza olan yüksek güveni yansıtıyor. Vatandaşımızın Cumhurbaşkanımızdan bir beklentisi var. Araştırmalarda yüzde 53'ü daha sağlam olarak gördüğüm için bunu dile getiriyorum. Cumhur İttifakı'nın yüzde 51 civarında bir oy oranı olacağını ön görüyoruz.

AK PARTİ ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI! İŞTE CUMHUR İTTİFAKI VE BAŞKAN ERDOĞAN'IN OY YÜZDESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti'nin yaptırdığı son 3 anketin sonuçlarını açıkladı. Çıkan sonuçlara göre; AK Parti yüzde 41, Cumhur İttifakı ise yüzde 53 oy alarak zirvede yer aldı.

HER HAFTA 3-4 ARAŞTIRMA

Şen katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Haftada 3-4 araştırma yapıyoruz. Bunu daha önceden ayda bir olarak yapıyorduk. 10 gün içinde bu araştırmaları yapıyoruz. Yapılan araştırmalar birbirini test etsin istiyoruz. Alt ve üst eşiklere bakıyoruz. Şu son haftada 3 araştırma bitti.

"YÜZDE 53 İLE BİRLİKTE 55'İ DE GÖRDÜM"

AK Parti yüzde 41 olarak gözüküyor. 40 küsür, 41 küsür, 41 gibi üç araştırmada çıkan sonuçlar böyle. Yüzde 41 demek daha doğru. Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 53 küsür görünüyor. 53 ile birlikte 55'i de gördüm.

"CUMHURBAŞKANIMIZA YÜKSEK GÜVENİ YANSITIYOR"

Deprem sürecine baktığımızda Erdoğan mı bu hasarı toparlar, rakipler mi toparlar dediğimizde arada uçurum var. Cumhurbaşkanımıza olan yüksek güveni yansıtıyor. Vatandaşımızın Cumhurbaşkanımızdan bir beklentisi var.

Araştırmalarda yüzde 53'ü daha sağlam olarak gördüğüm için bunu dile getiriyorum. Cumhur İttifakı'nın yüzde 51 civarında bir oy oranı olacağını ön görüyoruz.

A HABER'DE DE AÇIKLAMIŞTI

Mustafa Şen, geçtiğimiz aylarda A Haber canlı yayınında da anket sonuçlarını açıklamış, Başkan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı yarışında açık ara önde olduğunu belirtmişti. Şen, yapılan anketlere göre Erdoğan'ın son oy oranının yüzde 52 olduğunu ifade etmişti.

Mustafa Şen'in açıklamaları şöyle:

BAŞKAN ERDOĞAN YÜZDE 53'E ULAŞTI

"Haftada 3-4 araştırma yapıyoruz. Bunu daha önceden ayda bir olarak yapıyorduk. 10 gün içinde bu araştırmaları yapıyoruz. Yapılan araştırmalar birbirini test etsin istiyoruz. Alt ve üst eşiklere bakıyoruz. Şu son haftada 3 araştırma bitti. AK Parti 41 olarak gözüküyor. 40 küsür, 41 küsür 41 gibi üç araştırmada çıkan sonuçlar böyle. Yüzde 41 demek daha doğru. Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 51. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 53 küsür görünüyor. 53 ile birlikte 55'i de gördüm.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN OY ORANI YÜZDE 51 CİVARINDA"

Deprem sürecine baktığımızda 'Erdoğan mı bu hasarı toparlar, rakipler mi toparlar' dediğimizde arada uçurum var. Cumhurbaşkanımıza olan yüksek güveni yansıtıyor. Vatandaşımızın Cumhurbaşkanımızdan bir beklentisi var. Araştırmalarda yüzde 53'ü daha sağlam olarak gördüğüm için bunu dile getiriyorum. Cumhur İttifakı'nın yüzde 51 civarında bir oy oranı olacağını ön görüyoruz.

ŞEN, SAHTE ANKETÇİLERE TEPKİ GÖSTERDİ: HANİ SEN DÜKKANI KAPATACAKTIN?

Ortalarda bilimsel araştırma diye sunulan hayal ürünü şeyler ile karşı karşıya kalıyoruz. Biri daha önce 'yanılırsam dükkanı kapatacağım' demişti. Bir başkası şöyle söylemişti bir önceki seçimde, 'Eğer böyle değilse ben bu mesleği bırakıyorum.' Sonra bu dedikleri çıkmadı. İşlerini bilimsel kurallara göre yapmıyorlar, etik değerlere uymuyorlar. Daha sonra bu isme sordular 'Hani sen dükkanı kapatacaksın, neden kapatmadın?' Türkiye'ye yakışmayan şeyler. Bunu neden böyle yapıyorlar? 

"SEÇİM AKŞAMI HALKI SOKAĞA DÖKMEK İSTEYENLER OLABİLİR"

Sadece propaganda olsa bunu mazur görürsünüz. Ben daha iğrenç bir şey seziyorum. Seçim akşamı oylarımız çalındı diye halkı sokağa dökmek isteyenler olabilir.

"İNCE 'BUNLAR ŞİZOFREN' DEDİ"

Aynısını Sayın İnce'ye yapmaya kalktılar. Sayın İnce 'Adam kazandı. Bunlar şizorfen' dedi. Ben böyle şey seziyorum. Onların rehavetlikle ilgili bir durumu yok. Öyle yalan söylüyorlar ki, sonra o yalana inanıyorlar ve bir yalan daha söylüyorlar. Sonra soruyorsun, birinci yalanı delil olarak gösteriyorlar. Bu kitlenin bir öz sorgulamaya gitmesi lazım.

"ANKETLERDE HER ZAMAN ERDOĞAN 1. SIRADA ÇIKTI"

'Altılı masal'da, kavga edip dağılan bu masada halk bir şey görmüyor. Türkiye'nin en çok araştırma yapan kurumudur AK Parti. Deprem öncesinde bu tip soruları halka çok sorduk. Cumhurbaşkanı seçimi yapılacak kimi görmek istersiniz diye sorduk isim vermeden. Birinci sırada hep Tayyip Erdoğan vardı. Bir dönem Ekrem Bey, Meral Akşener ve Mansur Bey 2. ve 3. sıralara geldiler. Daha sonra Sayın Kılıçdaroğlu yükseldi ve 2. sıraya geldi.

"49 BULSAM 49 DERİM BUNU MİLLETTEN GİZLEMENİN NE ANLAMI VAR"

Yüzde 50 alan bir partinin 41'inden 42'sinden bahsediyoruz. Yani bir düşüş yaşamışız. Ekonominin bir sürü alanında bir sürü problem var gibi bir gerçeklik yok. Enflasyon var. O da düşüş eğiliminde. Enflasyonun çok zorladığı dönemlerde, 34'ü gördük. Bunu da açıkça söyledim zaten. 55'in altı AK Parti'ye yakışmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benim son seçimim' demiştir. Ben kendime yakıştırmıyorum 53'ü. 49 bulsam, 49 derim. Bunu milletten gizlemenin ne anlamı var. Bu anketlerin sonuçlarını ilk defa burada söyledim. Bunu aşan bir tablo var. Bunun sebebi basit. Sorunu sorun olarak vatandaş görüyor ama Erdoğan da görüyor. Gizlemiyor. Ama vatandaş çözümü Erdoğan da arıyor. Depremin acılarını Erdoğan'ın saracağını biliyor. Bunu besleyen bir şey daha var. Muhalefetin şimdiye kadar bir şey yapmamış olması. Altılı masada bir umut görmüyor. Deprem öncesinde bu tip soruları biz sorduk. Açık uçlu olarak soruyorsunuz. 'İsim vermeden kimi cumhurbaşkanı görmek istiyorsunuz' diye sorduk. Birinci sırada her zaman Tayyip Erdoğan geldi. Bir süre Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ve Mansur Yavaş ikinci ve üçüncü sırada geldiler. Sonradan Kılıçdaroğlu yükseldi ve ikinci sıraya geldi. Akşener zaten 'cumhurbaşkanı olmayacağım' diyordu. Onun da hakkını yememek lazım. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Erdoğan'ın yükselmesine sebep olmuş olabilir ama şöyle de bir durum var. Depremin yaralarını ancak Erdoğan sarabilir. Onun proaktif liderliği var.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI ERDOĞAN'IN OYLARINI YÜKSELTMİŞ OLABİLİR"

Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Erdoğan'ın oylarını yükseltmiş olacağı gibi, deprem sonrası 'bu yaraları Tayyip Erdoğan sarabilir' fikri de oyların yükselmesine neden olmuş olabilir.

"ARAŞTIRMALARIN YÜZDE 5 ORANINDA HATA PAYI VAR"

Trol ordusu benim muhatabım değil. Bu şizofren güruhu benim muhatabım değil. Benim muhatabım, sağlıklı düşünen insanlar. Ülkesini seven, ülkesinin karşısına geçmeyen insanlar benim muhatabım. Kime oy verdiğinin hiçbir önemi yok. Ben asla 'biz kazanıyoruz' demem. Bunlar araştırma sonuçları. Yüzde 95 güven seviyesinde yapılıyor. Yüzde 5 yanılma ihtimalleri var bu araştırmaların. Yani dediklerimizde yüzde 5 yanılma payı var. Hiç kimse milletin ne yapacağını bilemez. Biz milletin teveccühünü Erdoğan'dan yana kullanacağını düşünüyoruz. Bu arkadaşlarla aramızdaki fark şu. Ben diyorum ki araştırmaların yanılabilme özelliği vardır. Bilim denilen olgunun en temel özelliğin yanılabilmesidir. Biz bir ayetten, bir evrensel hakikat bilgisinden bahsetmiyoruz. Bir tanesi demişti ya, 'Bir tane işçi atarsak, şerefsiziz, namussuzuz' sonra 15 bin tane işçi attılar. Bu arkadaşlar aynı onlar gibi.

ANKETLER NASIL YAPILDI?

77 vilayette yapıyoruz. 3 biner kişiyle yapıyoruz. Hepsi ayrı ayrı. Depremin sert vurduğu bir kaç vilayette yapmıyoruz. Telefon ve bilgisayara entegrasyonuyla yapıyoruz. Bir tane yapmıyoruz. Sürekli yapıyoruz. Senenin her ayı yapıyoruz. Seçim yaklaştığında her hafta yapıyoruz. Bilimsel araştırmalar 15 Mayıs sabahını değil, bugünü gösteriyor. O günlere yakın bir araştırma sunarsak ve bu sonuç çıkmazsa elbette mahcup oluruz. Buralarda yanılma payı 1,5'tur. Bir buçuğun yüzde 53'ü kadardır bu hata payı. Bu yüzde 95'inde. 5'inde ise çok farklı rakamlara bulabilirsiniz. Bir yerde 5 tane bir birbirini doğrulayan, öbür tarafta da 95 tane birbirini doğrulayan var. Rasyonel bir insan hangisini seçer.  

SEÇİM OLMAYACAK İDDİALARI: BÖYLE BİR İĞRENÇLİK OLAMAZ

Tuhaf karşılayacaksınız ama biz deprem yaralarıyla uğraşıyorduk. İlk o seçim tartışmalarını duyduğumda cinler tepeme çıktı. Bir ara duyduk ki birileri, 'Seçim olacak mı, olmayacak mı?' tartışmasına girdi. Böyle bir iğrençlik olamaz. Ne yapıyorsunuz siz ya?

CUMHUR İTTİFAKI'NIN GENİŞLEMESİ

Her ittifak kendisini büyütmek ister. Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet diyen buyursun. Biz bunu diyoruz, HÜDAPAR bizi destekliyor. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Tartışılması gereken HÜDAPAR değil. Tartışılması gereken HDP, PKK ve onlarla birlikte hareket edenler. Ben Cumhur İttifakı'nın büyük ortağıyım. Biz tek vatan diyoruz. HÜDAPAR yöneticilerinin geçmişinde bir şey yok. Bugün bir terör örgütü var ve onun siyasi bayrağını taşıyan bir parti var ve 'Ona hiçbir şey diyemem' diyen bir kısım insanlar var 6'lı masada.

"ESKİSİ GİBİ MİTİNGLER OLMAYACAK, AĞIRLIKLI OLARAK AFET BÖLGESİNDE OLACAĞIZ"

Büyük değişiklikler beklemiyorum ama Cumhur İttifakı lehine ufak ufak tırmanışlar bekliyorum. Biz 15 tane seçime girdik ve kazandık. Millet bizi tercih ediyorsa yine kazanalım. Bu deprem felaketinden Türkiye'yi Erdoğan'ın çıkaracağına inanç var. Bu oran 60 küsürlerde. 'Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan. Hangisi bu felaketten ülkeyi düzlüğe çıkarır?' diye sorduk. Erdoğan'ın yapabileceğine dair inanç çok yüksek. Bu soru doğrudan siyasi bir soru değil. Olay bazlı sorular. Siyasi soruların olumlu taraflarına baktığımızda da grafiğin yukarıya doğru olacağını görüyoruz. Eskiden yaptığımız gibi yapmayacağız. Eskisi gibi mitingler olmayacak. İllerde mitingler olacak ama eski mitingler gibi olmayacak. Vatandaşın işine yarayacak bir proje geliştirmiştir. Onu açacağız. O yönde ilerleyeceğiz. Açılış ve projelerle gideceğiz. Ağırlıklı olarak afet bölgesinde olacağız. Bir ayağımız sürekli orada olacak."


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum